keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pelikorteilla fiksummaks

Mä jo reissun aikana hikoillessani Thain kanssa keksin, et hei, vois tehdä kaikista konsonanteista sellaset kortit, missä toisella puolella olisi thai-kirjain ja piirros esineestä/eläimestä mitä kyseinen kirjain meinaa ja toisella puolella taas se, miten kirjain äännetään sekä mitä konsonanttia se vastaa. Näitä lappuja olisi sitten helppo kantaa mukana ja esim. töissä (koska ainahan työaika pitää yrittää hyödyntää kaikkeen muuhun kuin työhön) kerrata ja hinkata. Ehkä sitten jossain kohtaa voisi uskaltaa jo sanoa, että muistaa niistä suurimman osan.

Suvarnabhumin lentökentällä oli sen verran aikaa ennen porttien aukeamista, että eksyin kirjakauppaan (ylläri) ja yhden Bangkokistta kertovan matkaromaanin lisäksi löysin nämä! :


Joku muukin on ollut saakelin fiksu ja valmistanut aakkoskortit jo valmiiks. Eli eipä tartte mun askarrella paskarrella. Ainoo miinus on se, että näissä tuo lausumisen kirjoitusasu on ihan erilainen kuin omassa oppikirjassa ja jotten menisi ihan sekaisin, aion kirjoittaa noihin kortteihin sen "oman" lausumisen.

Tän reissun aikana kehittyi mun mielestä jo aika paljon kielessä. Mä opiskelin melkein joka päivä hieman ja lausumiseen sai älyttömästi apua kaikilta kavereilta. Osaan jo sanoa, terve, mitä kuuluu, nimeni on Katja ja hauska tutustua. Sitten aakkosten myötä on oppinut esim. eläinten nimiä. Tärkeinhän ilmaisu tässä kulttuurien yhteistörmäyksessä on kii maw maak maak mikä meinaa "really shit drunk" ja tällä kerää katu-uskottavuus pojoja niin baarissa kuin 7elevenissä.Nyt pitäisi jollain apinanraivolla kyetä edes kerran viikossa avaamaan thain kirjan ja opiskelemaan lisää sanoja ja lauseita. Se, mikä tuli huomattua reissussa on, että PITÄÄ PUHUA. Se ei auta hevon huttuakaan jos ne osaa päässään, pitää lausua, lausua ja lausua niin kauan, että se sana tuntuu "normaalilta" suussa.

Huomenna on pientä palaverin tynkää koulussa omasta tulevaisuudesta ja -uskallanko edes lausua sitä ääneen- vihdoinkin on edes hieman valoa näkyvissä. Ei sillä, etteikö tässä olisi jo kerennyt pariin kertaan repimään peliverkkareitaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!