torstai 23. helmikuuta 2012

Uskotko ihmeisiin, ihmisten hyvään tahtoon ja selittämättömään onneen?

NO EI KANNATA!

Nyt siis lähempää selittelyä aiheesta "Kordinaattorin soveltuvuus kordinaattoriksi epäilyttää" ja heh heh, arvaatkaas vaan, tähänkin on vielä jatko-osa! Asiat ei meinaas mee ainakaan tässä osoitteessa ikinä niinkuin elokuvissa. Paitsi jos on kyseessä tragikomedia, jolloin kyllä näiden setbackien käsittely on edes hieman helpompaa kun aattelee, et tämähän tapahtuu vain jotta yleisöllä on hauskaa, ei mulla.

Vielä kun edes jonkin verran optimismia oli jäljellä ja ajattelin, että viimeinen oljenkorteni olisi Asia Exhange. Sen kautta voisin lähteä kesällä (kun ne maagiset 60 op olisi täytetty) vaihtoon. Otin järjestöön yhteyttä ja kyselin Siam Universityn kevän 2012 lukujärjestyksiä. Vastaus tuli AE:lta ajoissa, mutta sai suupielet vääntymään, ylläri pylläri, alaspäin:

Olemme kuulleet, että TAMK:ssa olisi tehty joitakin uudelleenjärjestelyjä liittyen omatoimisesti vaihtoon lähtemiseen. Ilmoitathan meille kuinka suunnitelmiisi suhtaudutaan ja jos voimme olla vielä avuksi vaihtovalmisteluissasi.

(Pahaenteistä musiikkia taustalle soimaan)

Mitä tämä meinaa? Selkeästi jotain negatiivista! Lisäsin siis kyselylappuseeni muutaman uuden kysymyksen ennenkuin marssimme Pauliksen kanssa 14.2. kuulemaan tuomiomme. Mulla oli lapussa 8 hyvin tiukkaa kysymystä, mutta voin jo varmaan tässä vaiheessa paljastaa, että jo ensimmäisset vastaukset ampuivat loput kysmät alas jorpakkoon ja sai meidän naamat näyttämään tältä:
 :O        :O
Me ei oltu ensimmäisiä paikalla, joten jouduttiin odottamaan vuoroamme. Mä haluan kuitenkin kertoa tähän mitä muut opsikelijat kyselivät ja mitä kordinaattori vastasi. Ihan vain siksi, että se auttaa kaikkia ummikkoja hahmottamaan henkilökuvaa ihmisestä, jonka kanssa pitäisi vakavissaan toimia näiden asioiden parissa.
Helpointahan olisi oikeastaan vain liittää tähän kuva, niin varmaan ymmärrätte pointin:


Paikalla oli pari IB:n tyttöä jotka olivat kauheen kiinnostuneita Espanjaan lähtemisestä ja kyseli, että mihin kouluihin siellä kannattaisi hakea (niitä kun oli joku tsiljoona). Niin vastaukset oli sitten tätä luokkaa:
"Kuinka paljon oot opiskellut Espanjaa? Jaa, vain perustaidot, no sit sä et voi mennä tänne, tänne, tänne etkä tänne. Tuo koulu on sellainen... jaa, mikäköhän koulu tämä on, ennen tämä oli yksi koulu ja nyt niitä onkin kaksi! Mutta tuohon kouluun pääsee vain kaksi, että sun kannattaa nyt miettiä laittaako sitä ensimmäiseksi hakutoiveeksi koska sinne ei välttämättä pääse. .... Barcelonan yliopisto... juu, siellä sitten puhutaan Katalaania, sinähän et sitä osaa, joten en suosittele koulua sinulle. Siellä oppilaan on todella vaikeaa pärjätä, vaikka olisikin espanjan kielen taitoa. Tämä toinen koulu... se sijaitsee pienessä kylässä, siellä jos ei tule tarpeeksi opiskelijoita niin opinnot muuttuvat etäopinnoiksi ja lähitunteja on vain pari kertaa kuussa, se on aika yksinäistä touhua ja opiskelijat ovat valittaneet siitä. Sitä kannattaa nyt miettiä, että minne sitä menisi...."

Whaat, whaat WHAATT???

a) Missä kannustava ilmapiiri? Jos sinne hakee kaksi niin miksei tolla tytöllä oo yhtä suuret mahkut päästä sinne kuin muillakin??

b) Miksi Tamkilla on koulu listoillaan missä puhutaan Katalaania??? Siis ihan vitun aikuisten oikeesti, MITÄ?? Ei Suomessa kukaan puhu Katalaania paitsi sieltä muuttaneet!!! Ketä tää koulu palvelee? onko toi paikka järkätty vaan ulkkikisia varten niin, että ne voi mennä vaihtoon takaisin kotimaahansa koulun kustannuksella??

c) Paikka josta opiskelijat valittaa ja josta on tiedossa ettei mitään opiskelua oikeasti edes ole???? Tarviiko mun edes kirjoittaa, että mitä kaikkea tossa hommassa kusahtaa?

Tosi kivaa olla hakemassa vaihtoon kun sun toiveet lytätään jo heti alkuvaiheessa.

Sitten tuli meidän vuoro ja voi arvata ettei vastaanotto ollut IB-tyttöjä kummosempi.

Isken tähän kysymykset joihin sain vastaukset ja joita ylipäätänsä siinä kannatti kysyä:

1. Mikä op määrä vaaditaan, jotta pääsisi vaihtoon Bangkokiin?
Tämä ei riipu vaihtokoulusta (kuten oletin) vaan Tamkista (ihanaa!). Eli Tamk on asettanut joillekin linjoille rajat, missä kohtaa voi lähteä vaihtoon. Aina restonomien Anytime, babyy! meidän Likolaisten 3.vuotena ja max. 6kk.

2. Mihin aikaan Bangkokiin mennään vaihtoon, eli mennäänkö sinne syksyksi tai kevääksi VAI paikallisia semestereitä noudattaen joko kesällä, syksyllä tai talvella?
Saadessaan vaihto-opiskelupaikan opiskelija itse päättää lähteekö syksyllä vai keväällä. En saanut mitään tarkkaa vastausta siihen, että voiko sinne sitten lähteä jo kesällä. Lisäksi ymmärsin niin, että jos toinen lähtijä (kun niitähän oli runsaat 2 ketkä sai lähteä) lähtee syksyllä, niin toinen sitten keväällä. Eli vaikka jollain vekkulilla taikatempulla sinne päästäisiinkin Pauliksen kaa niin ei voitais olla samaan aikaan vaan pitäis mennä vuorotellen.

3. Mikä on Tamkin kanta Asia Exchangeen? (Tässä kohtaa ne helvetin portit aukeaa)
Tamkin kanta on kuulemma se, että se ei tee minkäänlaista yhteistyötä AE:n kanssa, joka *Thyi* on voittoa tuottava yritys. Tamkista EI pääse vaihtoon AE:n kautta ja kaikki kv-asioita hoitavia tahoja on informoitu tämän asian suhteen. Rehtori (eli siis näköjään jumala tuolla päin) on nimenomaan kieltänyt AE:n.

(Oma kysymyslappu palasiks ja roskiin...)
Milloin tämä päätös on tullut voimaan?
Suoraa vastausta en saanut vaikka kysyin PARIIN otteeseen, vain sellasia sairaan mielihyvän tuottamaa myhäilyä ja kiertelyä. Vähän annettiin ymmärtää, että tämänhän nyt KAIKKIEN pitäisi tietää (te tyhmät idiootit!!!).
Ainoa keino mennä AE:n kautta on ottaa välivuosi koulusta ja mennä lomalle. Ihanaa miten sekin sanottiin niin negatiivissävyisesti, mitäköhän traumoja tolla kordinaattorilla on AE:n kanssa kun sitä pitää ylenkatsoa noin pahasti.


Miksi muista korkeakouluista JA yliopistoista on mahdollista mennä?
Tähänkin kuulemma tulee muutos, odottakaahan vaan. Kyllä muut koulut seuraa sitten Tamkin perässä.

Samalla sitten mun mielestä kiellettiin kaikki free mover-vaihdot sillä kordinaattori ilmoitti hyvin painokkaasti, että vaihtoon pääsee VAIN koulun kautta yhteistyökouluihin EI muualle.

Jaajaa, no miks KV-toimisto puhu AIVAN muuta tuossa 1 kk sitten?
Tässä mä olen kuulemma, kuten Pauliskin, ymmärtänyt kv-toimiston puheet IHAN väärin eikä kv-toimisto ole voinut missään nimessä sanoa, että AE:n kautta pääsisi vaihtoon.

Tän paskan lisäksi se yleinen asenne koko touhua kohtaan oli taas niin helvetin etova. Että, miks mä nyt haluan mennä sinne Thaimaaseen kun ei se auta työllistymisen suhteen Suomessa yhtään? No, kiva tietää, että siellä on jo tiedossa et mihin paikkaan mä oon menossa töihin valmistumisen jälkeen. Mitä se sille kuuluu??
Ja, että hakemista kannattaa harkita myös koska hakemuksia kyseiseen paikkaan tulee AINAKIN 20!!! UU, siis mulla olisi kuitenkin silloin 10% mahkut päästä sinne. Sekö on sit sellanen määrä, ettei kordinaattorin mukaan kannata vaivautua?? Haha, ja ihmiset, ne kusinaamat, lottoaakin joka viikko...

Sitten tulee hyvin ristiriitaista tietoa kv-toimistoon nähden siitä, millä perusteella vaihtoon valitaan. Kuulemma, joku joka on 3. tai 4. vuodella ja on valmistumassa jo kohta pääsee lähtemään koska,-yhyy-, muuten ei kerkiä. Mihis se pisteytysjärjestelmä yhtäkkiä katosi???
Ja miks jotain hiton mattimyöhäistä pitäisi sääliä ja päästää ennen muita lähtemään? Jos on niin idiootti, että pitkittää omaa hakua niin siitä pitää palkita? Tää logiikka saa mut oksentaan.

Ja vielä se pieni fakta tähän, että jostain kumman syystä (jota ei suostuta kertomaan) ei AE kelpaa mut sitten koulun omat paskakumppanit vuorien takaa on just fine. Että mene sinne opiskelemaan nyt sitä Katalaania.
Aika läskiä riistää oppilaalta mahdollisuus mennä omakustanteisesti johkin toiseen maahan tai kouluun jota ei TAmkin listoilla ole. Eikö tällainen asia pidä ilmoittaa jo aika selkeästi jossain, ettei kukaan tälläinen yli-innokas apina, niinkuin mä, kerkee haaveileen mistään kivasta??


NIIN ETTÄ TERVETULOA VAAN TAMKIIN, SUOMEN VETOVOIMAISIMPAAN KOULUUN MY ASS!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!