tiistai 13. maaliskuuta 2012

Defeat is not the worst of failures. Not to have tried is the true failure

Okei. Nyt ollaan tän asian suhteen todella aikaisin liikkeellä, mutta kun asiaa tarkastelee lähemmin niin tajuaa, ettei tässä loppujen lopuksi ole pahemmin aikaa. Jos työharjoittelu menee läpi niin meikä on hiihtelemässä palmujen alla jo 7,5 kk päästä. Koulua on sitä ennen 8 vkoo nyt keväällä ja 2,5 kk syksyllä. Sen verran aikaa siis kerätä kaikki pojot talteen.

Tamkilla on käytössään pisteytysjärjestelmä, joka kaivetaan esiin jos hakijoita on tiettyyn yliopistoon enemmän kuin paikkoja. Aasiassa kaikkiin kohteisiin käytetään pisteytysjärjestelmää ja koska hakijoita on paljon, on erityisen tärkeää hamstrata itelleen kaikki mahdolliset pisteet.

Tässä tulee esittely pisteistä ja miten niitä voi kerätä sekä omat aina-niin-helvetin-pätevät-suunnitelmat niiden saamiseksi:

Grading for situations where there are more applicants than places:  

1. International skills
An applicant who can present an already completed or seriously planned and approved international project, thesis or practical training abroad receives 1 point.

*Tämä pojo herahtaa omasta työharjoittelusta Taikamaassa.


2.
Skills regarding the placement / country of application
An applicant who can prove through a transcript of records or other similar document that they have studies relevant to their application place (e.g. Asia studies) or other experience of the country of application receives 1 point.

*Nyt pitäisi siis silmä kovana kytistellä Tamkin, avoimen AMKin ja avoimen yliopiston kursseja Aasiasta ja HAKEA niille!! Mrau! Jos sellaisen nyt onnistuu jostain taikomaan niin piste tästäkin on hanskassa.

3.
Language studies
An applicant who can prove through a transcript of records or other similar documents that they have language studies relevant to their country of application receives 1 point.

*Tää on vähän kinkkinen. Mitkään työväen kurssit ei tähän kelpaa ja sä ennemmin voitat lotossa kuin, että Suomessa opetettaisiin korkeakoulutasolla thaita. Ainuu vaihtoehto (ja mä oon nyt seikkaillut netissä jo aika paljon asian tiimoilta) on saada Tamkin hyväksymä paikka Thain kielikurssille THAIMAASTA ja jäädä sinne siis opiskelemaan 1-2 kk:n ajaksi työharjoittelun jälkeen. Paska homma kun Chang on niin syrjässä ettei siellä ole missään mahdollisuutta opiskella, muuten se olisi käynyt siinä ohella. Tosin näin omaa visaa pystyy pidentämään joten jihuu jihaa!


4.
Mandatory period abroad
An applicant whose degree programme or specialisation option contains a mandatory exchange or practical training period abroad receives 1 point.

*Tämä on ihan homojen hommaa sitten! Kaikki IB-opiskelijat saa siis automaattisesti yhden pisteen oman linjansa vuoksi koska heidän on PAKKO mennä ulkomaille. Mäkin haluan jonkun säälipisteen!!!!


5.
International tutoring
An applicant who has been an active international tutor and has a written confirmation from TAMKO receives 1 point.

*Tähän me ollaan Pauliksen kanssa jo reippaina koululaisina haettu. Eli KV-tuutorina toiminen. haku päättyy 15.3 eli tämän viikon perjantaina ja meillä on kaksi koulutuspäivää tässä kuussa. Ensi syksynä pääsee paimentamaan ulkkiksia, saa ekstra opintopisteitä SEKÄ tärkeimpänä tietenkin: pisteen vaihtoa varten!
Tämä on kyllä muutenkin siis varmasti tosi mielenkiintoinen ja siisti duuni ja pystyy tutustuun erilaisiin ihmisiin ja puhumaan enkkua. Jotain kivaa koulun alkuun syksyllä.

6.
Tie between applicants
Each placement accepts the maximum number of students defined in the partner agreement. The students are selected on the grounds of their placement in the applications. If several students receive the same amount of points, the selection is decided by drawing lots.

* Tätä mä en nyt tajua. Liittykö toi otsikko mitenkään selitykseen?? Puhutaan hakijoiden välisistä suhteista ja selityksessä vaan todetaan, että jos monet saa saman määrän pisteitä niin suoritetaan arvonta. Huh?
Ja mikä side? Eli jos mä haen Pauliksen kaa niin koska me ollaan kamuja, me saadaan piste?? Tää pitää ehdottmasti selvittää, jotta ei ylimääräistä pistettä tule menetettyä.

Nyt olis siis 4/6 pojoo kasassa paitsi jos tosta vikastakin saa jonkun kaveripisteen niin sitten 5/6 ja ainoa joka puuttuu on vammasten säälipiste. Eli kyllä uskoisin tolla pistemäärällä saavan aika suoran liu´un hakijoiden kärkeen. 


EDIT// 15.3.2012 Koska oon joko vitun tyhmä tai älyttömän huono enkussa (tai molempia!) niin kiitos Wilmiksen selvisi nyt, että TIE meinaa siis tosiaan TASAPELIÄ. Ja silloinhan tuo tekstinpätkäkin sopii teemaan kuin nenä päähän. Eli pisteitä voi saada 5, meikä kylläkin vaan 4 kun ei saa sitä IB-puolen "pakollisuus"pistettä.


Lisäksi tällä viikolla KV-toimisto ilmoitti luokkakaverille, että kieliopinnoiksi passaa mitkä vaan opinnot joista on näyttää jokin todistus. Taas kerran tässä kävi niin, että informaatio on ristiriitaista. Asia pitää siis vielä varmistaa, ja kun sen varmistaa maililla niin on mustaa todistusaineistoa valkoisella oottelemassa sitten ens tammikuun hakua.
---------

Nyt mun duuni on selvittää missä kaikkialla voi yliopistoissa opiskella Thaita Thaikuissa sekä voisko mahdollisesti Tamk hyväksyä muita koulujen thaitunteja pisteitä varten.

4 kommenttia:

 1. hei akka, tie on tasapeli eikä mikään side ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta ja asian selkiinnyttämisestä! :D

   Poista
 2. Heitin jotain läppää tänne siun blogiin aamulla ku tulit jotenki yhtäkkii mieleen. Oliko miun kommentit nii kämäsiä, että ne piti poistaa vai painoinkoha tuota esikatseluu julkasun sijasta :D

  VastaaPoista
 3. Heippa! Mulla pitäis olla asetuksissa niin, että kaikki kommentit (kun niitä on niin saatanasti muutenkin) tulee näkyviin. Eli oot painanut jotain väärää nappia tai tää ohjelma on sekoillut jotain. HARMI!! :D JOs jaksat niin kommaa ihmees uusiks xD

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!