sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Education is not preparation for life; education is life itself

Ja nyt kirjoitan tarinan pienestä aiheesta nimeltä tapasin opon perjantaina.

Syyt johtavat parin viikon taakse kun tajusin kaverin vinkistä (ja myöhemmin tarkistin homman ihan Kelan sivuilta), että Kela laskee sit hieman erilailla noi pääomatulot. Kiitos vuokratulojen, mä voi tienata tänä vuonna muuten, no, sanotaanko näin lyhyesti ja ytimekkäästi ihan vitun vähän. Heihei rahakas kesä jolloin suunnittelin tienaavani kunnon massit työharjoitteluajalle.

Tein pieniä laskelmia päässäni ja sitten totesin, et nälkäkuolemahan tässä tulee. Kunnes keksin, et mitä jos opiskelen kesälläkin! Otan muutaman verkkokurssin, teen pari esseetä, nostan Kelan tukea ja käyn kerran viikossa töissä... Kesällä siis aikaa hengata... KELEPAA!! Mitä, eka kesä sitten kuuteen vuoteen et olis vapaa aikaa enemmän kuin sitä työaikaa. Oikein kunnon pummin elämää. Jos en voi olla rikas niin oon sitten köyhä oikein kunnolla.

Sattumalta huomasin opon olevan paikalla niin säästyi sitten mailin lähettämisen vaiva.
En sitten tiedä olisiko se ollut mielenterveyden kannalta helpompi vaihtoehto...
Ensimmäinen  reaktio mun työharjoittelu-uutisiin oli:
"Sulla menee koko seuraava vuosi ihan pilalle!!! Miten ne on antanu sun mennä?!?!"
Rauhallisesti koitan selittää, että paikassa on tietyt ajat jolloin tarvitaan työvoimaa, et sinne eie nyt valitettavasti voi mennä kesälomalla vaikka rouva Opo sitä kuinka toivoisi jotta hänen työnsä olisi helpompaa.

Sitten reaktio siihen, että otin venäjän alkeet kun jo osaan venäjää:
"Mikset sä valinnu jotain toista kieltä?!?!?!?"
Ööh, miks vitus ottaisin? Aikalailla se on kuitenkin tärkein kieli tässä kohtaa mitä Suomessa voi ja kannattais lukee. Onko mun vika ettei jatkoryhmää tullut? Ja vaikka osaan sitä niin haluun mä silti siitä jonkun todistuksen vaikkei millään alkeilla vielä mitään tehdäkään.

Sitten sanon, että haluan opiskella kesän ajan.
"Mut meillä ei ole vielä TAMKin tarjontaa esillä kesän ajaksi."
No ihan avointa yliopistoa meinasin. Sit kauhee säätäminen kun koitan näyttää avoimen kursseja mitä lukisin ja tyyppi pyörii sivuilla kuin olisi ekaa kertaa siellä. Varmaan olikin...
"Opintojen pitää sopia sun opiskelukokonaisuuteen ja minun sekä opiskelulautakunnan pitää hyväksyä hakemuksesi."
Oih, miksi oi miksi tää on niin vaikeeta? Yliopistossa voi kuulemma vaan täyttää ite lappuset ja on ihan sama mitä pitsinnypläyskursseja siihen laittaa kuhan opintopisteitä tulee juuri kesän ajalta.

Pienen säätämisen jälkeen opolle sitten alkaa pikkuhiljaa valkeneen että mä en oo mikään hullu lintsari, joka koittaa riistää yhteiskuntaa (sen enempää kuin muutkaan) ja että mulla on selkee suunnitelma kuitenkin loppuopintoja varten. Tän jälkeen mekin löydettiin sit edes jonkinlainen henkinen tila jossa molemmat tajus mitä toinen sopotti. Opokin sanoi, että Aasia-opinnoilla ja työharjoittelulla mä saan periaatteessa suoritettua kolmannen vuoden eka ja tokan vuoden suoritan sit sen jälkeen. En viittiny enää mainita mun suunnitelmista vaihtoa varten, aattelin et se olis liikaa sille siinä kohtaa.

Katottiin ens vuoden moduleja ja sekin sanoi, että on mahdollista (kun uudet luokat ja opiskelujärjestys) selviää, että voin hyppiä kahden lukkarin välillä ja suorittaa niin paljon kuin mahdollista etukäteen. Eli tarkoitus saada se syksyn 2. jakso kans hanskaan, jos ei muuta niin tenttejä vaille niin jää vaan kevätkausi suorittamatta (niin voi olla sit syksyn 2013 vaihdossa :P).

Oujeah! Nyt on hakemus laitettu vetämään 13 op matkailukokonaisuudesta kesäksi.

Nyt myös ilmeni uus, mielestenäni todella vammanen sääntö Tamkissa siitä, että ne peräreijät ei kirjoita enempää opintosuirituksia todistukseen kuin sen 210 op. Eli vaikka opiskelis enemmän vapaa-ajalla niin ei. MIKSI?!?!? Kuinka vaikee on liikutella sitä nakkia näppäimistön yllä ja kirjata pari ekstrakurssia todistukseen? Se maksaa koululle tasan sen 5 min mitä siihen kuluu. AAARR!!
Pieni juttu, mut mun mielestä niin helvetin hölmö + ei mitään selityksiä  tähän käytäntöön varsinkin kun kuulen samana päivänä, että muissa korkeakouluissa ne op:t kirjataan. Eli hehhehehee, lähtee sit takas harkintaan se, et vois just ennen lopputyötä siirtää kirjansa johki toiseen kouluun jos ei pisteitä ala kuulumaan. Ihan sama minne sen opparin tekee.

Tänään siirrettiin kelloja, eli jee, 1h vähemmän aikaa tehä MITÄÄN. Ärsyttävää.

2 kommenttia:

  1. Haha. :D Onneks oot viel nuori ni et saa aivoinfarktia pelkästä vääntämisestä noiden TAMKin henkilökunnan edustajien kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. No joo! Mut kyl tossa verenpaine hiukan nousee, että kai sitä jollekin lääkitykselle vielä joutuu ;)

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!