maanantai 2. huhtikuuta 2012

Don't find fault, find a remedy

Päätimpä tänään käväistä kv-toimistolla kyselemässä, että onko ne saaneet mun maileja ja jos on, onko asia kuinka sekanen.

Plussaa siitä, että asia on hoidossa.
Miinusta siitä, että taho joka vittuilee onkin yllättäen liiketalouden yksikkö (turha varmaan edes kirjoittaa että KUKA henkilö on kyseessä ärrrärrräärrr).

Kv-toimisto on nyt viikon verran keskustellut asiasta, mutta keskusteluja pitää jatkaa sillä meidän puolella ei nähtävästi ymmärretä Thaimaan lainsäädäntöä ja oleskelulupa-asioita persereijän vertaa. He kun olivat ehdottaneet fiksuina, että jos työnantaja vaatii 6 kk läsnäoloa niin mähän voisin sen yhden kuukauden olla ihan vain töissä siellä.

hmm......
NOT.

Onneks kv-toimisto on kartalla ja mun puolella ja he sanoivat nyt yrittävänsä vääntää rautalangasta likon tyypeille, että Thaimaaseen ei voi vaan mennä töihin, sillä se on a)laitonta b) mä menettäisin sosiaaliturvaetuudet Suomessa. Hienoa! Ei voi muuta sanoa kuin hienoa! Kuinka kv-asioita hoitava henkilö ei pysty omassa pikku maailmassaan käsittämään, että on muitakin paikkoja olemassa kuin EU ja siellä säännöt ei oo ihan samat?

Kv-toimiston häiskät totes mulle kyllä, että " se 6 kk siihen sopimukseen laitetaan, älä siitä huoli, ne saa sit ite siellä miettiä miten ne ymppää opintopisteet sun tutkintoon." Oujeah! Enää en oo taistelemassa yksin tuulimyllyjä vastaan. Hienointahan tässä on se, että he selittivät mulle kuinka tämä 5kk=200pvä=30op on helvetin vanha laskutapa ja uuden mukaan 30op nimenomaan on 6 kk kun tunneiksi laksetaan 27h/vko. ETTÄ MITÄ VITTUA SIELLÄ NYT VAMMAILLAAN HÄ?!?!

Kv-tyypit lupasivat, että asia hoituu kyllä vielä kevään aikana, jolloin saan ne apurahat ennen kesää ja pystyn hankkimaan pelit ja rensselit matkaa varten.

Samalla kyselin vaihtoon lähtemisestä ja siitä, että omalla suunnitelmallani mulla ei olisi vaihtoon lähtiessä kuin pakollisia opintoja suorittamatta, eli voisinko silloin edes lähteä. He painottivat nimenomaan sitä, että vaihdossa pyritään suorittamaan pakollisia opintoja ja koska monet lähtee vasta 3. vuotena on monilla jo vapaasti valittavia suoritettuna, joten harvalle opiskelijalle vaihto-opinnot saadaan ympättyä VAIN valinnaisiin.

Hekään eivät ymmärtäneet, miksei todistukseen voisi kirjoittaa enemmän opintopisteitä kuin 210, ja naamoista näki, että likon toimintatapa vitutti kun sille ei oo mitään perustetta (ellei vittuilua opiskelijoille lasketa) ja kuulemma monilla muilla TAMKin aloilla kirjataan ekstraopintopisteitä todistukseen. Kunhan valmistuu määräajassa. 

He kehoittivat ottamaan yhteyttä kv-kordinaattoriin ja selittämään nätisti oma opiskelusuunnitelma, joka esittäisi sen sitten opetuspäällikölle ja näin mulle voitaisiin katsoa pakollisia kursseja joiden suoritus vaihdossa onnistuisi ja mä oikeesti saattaisin valmistua 3 vuodessa (wohoo!). Koska kuulemma meijän pakollisten opintojen sisällä on myös korvattavia opintoja joita ei olekaan pakko suorittaa! :D

Jos tänään illalla jaksaa niin vois alkaa vääntämään runoa kordinaattorille, mut viimeistään sitten keskiviikkona.

Ihanaa kun ne totes siellä mulle:
"Sulla on ihan järkyttävä draivi sinne ja selkeet suunnitelmat, niin emmä näe miksei toi onnistuis."
IHANAAA! Kiitos, kiitos kiitos...
Ettei vaan taas tuu sitä samaa "no mitä sä sinne haet, on täällä muitakin paikkoja mässynmässynmää".

Nyt sit vaan kiltisti ootellaan, että kv-toimisto saa hakattua järkeä likolaisten päähän + järkkäilen sen suunnittelupalaverin kordinaattorin kanssa (en malta oottaa taas sitä painostavaa ilmapiiriä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!