maanantai 14. toukokuuta 2012

The roots of education are bitter, but the fruit is sweet

!!!!!TENTTI ON OHI!!!!!

Bujaa sanoi mummo! Varmaan ketään ei kiinnosta rotan pierun vertaa millainen tää kurssi oli, mutta koska mun on pakko päästä paasaan tästä jonnekin, niin arvoisa blogiyleisöni (eli ne kolme säälittävää murmelia jotka tätä lukee (kaikella rakkaudella :>) ) pääsee nauttimaan sivistyksen korkeimmasta tasosta eli opiskelusta ja sen ihanuudesta. Ja jotainhan ihan oikeesti saattais kiinnostaa kyseinen virtuaalikurssi ja sen rakenne...


MATKAILUN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN, 6op
oli kurssin nimi ja sen järjesti Itä-Suomen yliopisto osana kauppatieteiden perusopintoja. Kurssi tapahtui kokonaan verkossa kaikkien rakastamassa Moodle-ympäristössä. Kurssi oli paikasta riippumattomuuden lisäksi myös osaksi ajasta riippumaton eli sitä on voinut suorittaa pitkin lukuvuotta 2011-2012. Ainoa asia missä aikarajoitus tulee vastaan on päätentti. Ja kuten edellisestä postauksesta voi lukea, tänään oli päätenttipäivä. Seuraava on 31.7. Kun 6 op muuttaa ajaksi, niin laskukaavan mukaan se on 162 h (27*6). Näin lasketaan koulussa tapahtuvat kurssit ja ymmärtääkseni tämä meinaa sitä, että koulussa tapahtuvaa opetusta olisi silloin yhden opintopisteen osalta 27 h ja loput tunneista (40h saakka) olisi itsenäistä opiskelua. Koska tämä kurssi on kokonaan itsenäistä, voidaan myös ajatella kurssin vaativan 240 h panostuksen (40h*6).

Kurssissa piti lukea kolme suomenkielistä kirjaa, suomenkielisiä matkailualan tilastojulkaisuja sekä useita englanninkielisiä tieteellisiä julkaisuja kvantitativiisista ja kvalitatiivisista tutkimuksista matkailualan saralla (tuli pakottava tarve lyödä itteensä kun kirjotin tolleen. syytän niitä julkaisuja kieliasusta!)

Minähän näppäränä ihmisenä ajattelin, että on helpompaa kiristää vyötä ja rykäistä kerralla kurssin läpi kuin roikkua siinä läpi kesän, varsinkin kun kirjojen laina-aikakin on vaan 2vkoa, joten uusimisten kanssa pitäisi pelleillä pari kuukautta. Kun tämä rykäisy alkoi tuossa toukokuun alussa, mulla oli vielä tenttejä koulussa  joihin piti myös lukea, sekä yksi viikonloppu meni täysin Streetin Sm-kisoissa. Eli periaatteessa suoritin 85% kurssista 6 päivän aikana. Voin nyt lämpimästi suositella, että jos ei sulla oo ihan älytöntä kiirettä niin älä vitussakaan tee näin. Oli meinaan itku muutaman kerran aika lähellä ja keskityskyky koetuksella.

Ja mikä meinas sen itkun aiheuttaa on juurikin nuo edellä mainitut enkunkieliset tekstit. Kun joka toinen sana piti katsoo sanakirjasta ja silti asioiden merkitys jäi hieman hämärän peittoon niin alkoi homma hieman ketuttamaan. Sitten kun välitenteissä kyseltiin jotain järkyttävää pilkunnusintatietoa artikkelin sisältä niin avot. Tätä kyllä toisaalta kompensoi sitten joidenkin tenttien jopa typerät kysymykset joihin tiesi vastauksen ilman lukemista... Hieman heiluva taso sanoisinko.

Välitenttien keskiarvoksi tuli kuitenkin 3 johon oon täysin tyytyväinen. Päätentissä oli taas 5 esseekysymystä joihin oli 4 h aikaa vastata. Mä nyt toivon, että mun vastaukset kelpaa, mutta aikamoista paskaa sitä tuli raapustettua paperiin. Sain homman valmiiksi 16 min ennen deadlinea ihan vaan siks, että mun aivojen suorituskyky oli siinä kohtaa puserrettu tyhjiin. Jännityksellä jään nyt odottelemaan tuloksia.

Opiskelu rocks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!