lauantai 16. kesäkuuta 2012

Beware the hobby that eats

Omien synttärien kunniaksi ajattelin, että maailmankaikkeus olisi suopealla tuulella ja säälistä antaisi mun onnistua netissä suuresti pelotelluista macaronsien leivonnassa. Ohjeen otin Valiolta, muista ohjeista poiketen tässä leivoksiin tyrkätään mukaan rahtunen perunajauhoja ja taas tavallinen sokeri jätetään pois. Omasta mielestäni maistuu hyvälle ja sehän on tärkeintä. Muiden ohjeiden mukaan tosin vanhensin valkuaisia yön yli huoneenlämmössä sillä se auttaa taikinaa muuttumaan oikeanlaiseksi. Ja nää poropeukalot kyllä tarvitsee kaiken mahdollisen avun.

 Jos on kova leipoon ja omasta kaapista löytyy elintarvikevärejä ja jotain hilloja valmiiksi, kallein hankinta macaronseja varten on mantelijauhe joka maksaa n.2e/pussi. Stockmannilta saa pakasteena Suomeen rahdattuja macaronseja 0,96e/kpl ja näiden omien hinnaksi tulee murto-osa tuosta ryöstöhinnasta. Sokeripossun unelma!

Harmi vaan, että alkuinnostuksen jälkeen tuli vähän ällö-olo kun maha ui sokerihuurussa. Tavoitteena siis tyrkätä näitä kaikille halukkaille ja lihottaa muut, haha.

Oon vuosien saatossa oppinut nyt leipomaan juustokakun, muffineja ja macaronseja. Ehkä joskus 50-vuotiaana voisin olla kypsää kamaa jonkun möhömahan vaimoksi.
 

2 kommenttia:

  1. tuleva kotiäiti_69. Thaimiehet lihoo yleensä kaljalla, mut josko nappaisit jonku sokerille person tyypin ni saat sille samat muodot muffineilla ja macaronseilla. :D

    VastaaPoista
  2. jooh, joku sokerihiiri kainaloon ja menoks :D

    Heh, noi macaronsit suli auringossa ja meni sit roskiin. Luin yhtä fitness-blogia ja alko muutenkin oksettaan noi herkut. Karkkia ja suklaata en oo syöny hetkeen, mut noita leivoksia senkin edestä. Aattelin, et nyt vois rajottaa ihan vaan hedelmiin ja imee sitä sokeria niiden kautta elimistöön.

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!