tiistai 31. heinäkuuta 2012

Visa for Life 2

Edellisessä viisumia käsittelevässä postauksessani Visa for Life hajoilin oleskeluviisumin vaikeutta. Kun lähdin kaivelemaan noita muiden ihmisten työharjoittelublogeja internetin ihmeellisestä maailmasta, eräs tavoitteistani oli selvittää millä viisumilla kyseiset tyypit ovat Thaimaassa työharjottelunsa ajan. 

Yllättäen melkein kaikki blogia kirjottaneet työskentelivät eräällä suomalaisella firmalla. Eräästä blogikirjoituksesta paljastui sitten vihdoinkin totuus ja kyllä sitä taas tuntee itsensä vähintään Sherlock Holmesiksi. Sain vastauksen kysymykseeni, mutten tiedä oonko hirveen tyytyväinen siihen. (Enkä nyt linkitä kyseistä blogitekstiä enkä firmaa siksi, etten lähde todellakaan suoraan heittelemään mitään kikkareita kenenkään päälle.)

Syy, miksi melkein kaikki joutuu vieraileen Immigration officessa sekä tekemään Visa runin ulkomaille on, että ne ON TÖISSÄ TURISTIVIISUMILLA JOKA AIKA SELKEESTI KIELTÄÄ TYÖNTEON THAIMAASSA.

Ei sillä, ettei ihmiset saa puuhailla ihan mitä tykkää omassa elämässään omalla ajallaan. Itseäni vain hieman ihmetyttää miten porukka noin sinisilmäsesti vaan lähtee turistiviisumilla työharjotteluun moneksi kuukaudeksi? Ja että kyseinen yritys sallii sen ja pitää itsellään laittomasti työskenteleviä ulkomaalasia??? Tuo tyttö kirjottaa, että "mistäs se poliisi tietää mitä mä täällä teen?". Jaa, eli Thaimaalainen poliisi on niin tyhmä ettei se tajua kun joku painelee firman paita päällä pitkin maita tai mantuja? Ainoo mikä tulee mieleen näiden kirjotusten sekä kaverin kaverin puheiden perusteella, joka myös kyseisessä paikassa oli harjottelussa, että poliisi on sitten lahjottu sulkemaan silmänsä toiminnalta tai siellä on jotain muita diilejä tehty joiden ansiosta ulkomaalaista työvoimaa saa tulla sinne ilmaiseksi raatamaan.

Jälleen kerran, oli homman nimi mikä tahansa, ihan sama mulle, mutta itte en kyllä noin hepposesti lähtisi pitkäksi aikaa hengailemaan laittomasti maahan. Jännä myös, että onko kaikki Suomen koulut niin vitun  tyhmiä, ettei ne vaadi oikeanlaista viisumia opiskelijoilleen? Torakkavankila on legenda aina siihen saakka kunnes löytää itsensä sieltä sisältä. Maailmassa on tiettyjä asioita joiden aikana ajattelee "why to push?" eli miksi ottaa riskiä? Jollain saattaa nasahtaa, loukkaat jotakuta vahingossa, tulee riitaa, joku mafia alkaa riehuun ja siellä sitten onkin kaikki ainekset katastrofia varten ja joku kiva veijari päättäkin tehdä puhelun jos toisenkin. Sitten passissa kimaltaakin elinikäinen karkotus Thaikuista ja se on sitten Au revoir!


Olenko mä Suomen ainoa opiskelija, joka on hankkimassa oikeaa viisumia työharjoitteluaan varten????
Onko sitä sitten edes mahdollista saada? Stay tuned.


EDIT///// Niin siis se tässä vielä kyrsii, että jos turistivisalla voi mennä vaan duunaileen mitä tykkää Thaimaaseen niin miksi edes pitää olla mitään työharjoittelusopimusta koulun ja työpaikan välillä? Se paperiko sitten lämmittää pyllyä kun karkotus alkaa häämöttään?? En ymmärrä...

5 kommenttia:

 1. Asiallinen kirjoitus ja totuus on juurikin niin ikävä kun oot kirjottanut. Tietyt firmat tosiaan ottaa laittomasti työharjoittelijoita, koska oikean viisumin saaminen on todella vaikeaa. Tietysti vakkarityöntekijöillä on työviisumit mutta kun harkkareista on puhe niin...

  Visarun tuntuu olevan ihan normaalia eikä kukaan kiinnitä huomiota siihen, että toiminta olisi laitonta. "Haet vaan uuden viisumin sitten Singaporesta, juu juu, niin helppoa se on". Itse kuulin eräältä tytöltä Thaimaassa tarinan siitä miten pomo oli sanonut "jos poliiseja tulee niin heität vaan tuon työpaidan pois ja esität asiakasta", siksi piti pitää bikinitkin aina alla.

  Mun mielestä on todella huippua, että sun tuleva työnantaja auttaa hankkimaan oikean viisumin. Sitten vain toivotaan että Thaikut on samaa mieltä...

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia sun kommenteista! Oon hieman täällä o___o kun mietin et onko asia oikeesti näin, mutta kyllä se näyttää olevan.

  Mun kaveri oli nyt hetki sitten Bangkokissa eräässä ravintolassa harjoittelussa (paikallinen firma) ja ensin heillä oli vakaa aikomus saada tytölle oikea viisumi, mutta he luovuttivat sitten juurikin tuon asiakirjapaljouden vuoksi. Hänelle myös sanottiin, että jos virallisen näköstä porukkaa tulee siisään niin hänen on juostava pöytään ja näytettävä asiakkaalta :DD

  Mulla on niin huono tuuri ja oon säheltäjä numero 1, etten IKINÄ vois ottaa tällaista riskiä. Jos tuhat muuta harkkaria on päässyt kuin koira veräjästä niin se on varmaa, että kaikki muuttuu kun meikä pääsee puikkoihin :D

  Ei siellä munkaan harjottelupaikassa ole ennen noin paljon asiakirjoja raahattu suomeen (invitationletter vaan) jolla on kuulemma kyl saanut sen 90 päivää eli on se jonkinlainen oleskeluvisa eikä vain turistivisa. Mutta onneksi se pomo on niin ihana, että ihan Pattayan lakimeisten kanssa siellä laitetaan papereita kuntoon ja ne lähtee sitten Suomeen mun visaa varten :)))

  Sit kyllä vaan suutun jos tän työmäärän jälkeen tuleekin vaan se 3 kk!!

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän :D mä oon hyvin tietoinen Thaimaan laista ja katsonut aika paljon kaikenlaisia dokkareita eli tiedän kyllä miten käy jos viranomaisten kanssa joutuu tekemisiin. Periaatteessa valkoiset ovat syypäänä kaikkeen. Esimerkkinä isäni, joka joutui humalaisen thaikun yliajamaksi ja mursi solisluunsa ja kätensä. Poliisit totesivat että hei oma moka mitäs kävelit itse väärin ja yliajajaa ei rankaistu vaikka tiedettiinkin, että hän oli humalassa ajellut. Monesta tilanteesta pääsee irti myös rahalla mikä on todella ikävää koska siinä tulee helposti huijatuksi.

  Oh well, kuulostaapa nyt negatiiviselta :D päivittele sitten miten viisumin kanssa kävi, odotan innolla!

  VastaaPoista
 4. oh shiit. mut hyvä et oot ottanu asiast selvää ja teet hommat niiku kuuluuki! torakkavankila ei houkuttele.

  VastaaPoista
 5. Miau: Jooh, Thaimassa kyl on pakko taipua siihen, että siellä valkoinen ihminen on aina väärässä ja maksamassa. Eli pitää pitää järki päässä ja ittensä rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa (hhastetta itselle :D)!

  Niina: Torakkavankila sucks! Just sain viestiä tulevalta the Bossilta, että paprut lähtee Suomeen tällä viikolla ja ovat kuulemma jo ens vkolla täällä :)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!