sunnuntai 26. elokuuta 2012

Oodi vehnälle

Eilen saavutin läpimurron omassa keittiömaailmassani! Oon pidemmän aikaa aikonut etsiä jonkun ohjeen jolla saisin tuhlattua melkein täyden vehnäjauhopussin ennen Thaimaahan (huom, nyt osaan kirjoittaa sen OIKEIN) lähtöä, ilman järkyttävää sokerin yliannostusta. Eipä nämäkään leipäset mitään terveellisen elämän tukipilareita ole, mutta aah, olen taivaassa!

Kyseessä on Intialainen Chapata-leipä, joka tosin siellä Intiassa kulki nimellä Roti. Maailman helpoin tehdä ja maailman parhainta vaaleeta leipää. Mä koitan muuten syödä mahdollisimman vähän vaaleeta pullaa, mutta nyt taitaa olla aika raaputtaa sekin arpa loppuun. Lätty on niiiiin hyvää kun sen vielä ollessa lämmin iskee päälle voita, joka sulaessaan maksimoi tämän makunautinnon aivan toisiin sfääreihin. Sopii kaikenlaisen ruuan lisukkeeksi.

4 kpl:n tekemiseen tarvitaan peräti:
3dl jauhoja
1/2 tl suolaa
n.1,5 dl vettä

Sekotetaan aineet palloksi ja annetaan turvota hetki. 
Jaetaan 4 osaksi jotka kaulitaan levyiksi ja paistetaan pannulla ilman rasvaa.

 Helppoa kuin heinänteko!


3 kommenttia:

  1. ohhhh, kuulostaa ja näyttää aika taivaalle!!!
    pitää joskus vuosien päästä (eli kahen viikon päästä) testata noita! :)

    VastaaPoista
  2. näyttää herkulta! Roti eli prata on mullekki tuttu. :D

    VastaaPoista
  3. Joo siis nää on niin nami! Jos vielä iskee valkosipulimössöö tohon niin OMNOMNOOOM!!!

    Ja niin helppo tehä että melkein itkettää. Kiva vatsaturvotus vaan syömisen jälkeen niin oikeesti pakko säännöstellä D:

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!