tiistai 28. elokuuta 2012

Vain kahden opintopisteen tähden

Vielä ei ole stressitaso niin korkealla, että mä saisin oikeasti mitään aikaiseksi, joten mun mielestä on hyvä jakaa tänne kaikkien teidän nähtäville, millaiseen soopaan yleviin ja mielenkiintoisiin tehtäviin pitää tuhlata aikaansa ennenkuin pääsee meidän koulusta vaihtoon tai työharjoitteluun.

Tehtävissä ei sinänsä ole mitään vikaa. Ymmärrän jokaisen tehtävän pointin, sillä ne tavallaan "pakottavat" miettimään asioita joita tulee varmasti vastaan kun on pidemmän aikaa ulkomailla, kuten esim. kulttuurishokki, koti-ikävä ja kommunikaatio erilaisten ihmisten kanssa. Sitä mä en kuitenkaan ymmärrä, että tämän järkyttävän työn jälkeen mulle herahtaa 2 op!! Siis yhtensä näihin tehtäviin on mukamas aikaa 54 h. HEI HALOO!!

Automaattisesti eteen nousee se fakta, ettei mua todellakaan kiinnosta käyttää näihin minuuttiakaan enempää aikaa. Miksi käyttäisin? 2 op on yks pyllyn pyyhkäsy. Tästä seuraa tosin se, että jos kaiken koittaa tehdä mahdollisimman nopeasti niin jälki voi olla hävettävän huono. Mä kyllä yleensä mielestäni liitelen siellä kohtalaisen tasolla ja se on ihan jees, mutta mitään ala-arvoista paskaa, josta häpeän puna herahtaa poskilleni kuin vain mietinkin omaa tuotosta ei vaan onnistu. Varsinkin esseiden kirjoitus. En pysty siihen, että istahdan tuolille ja päätän, että tämä on valmis illalla. Luova kirjoittaminen vaatii sen oman tunnelmansa (kenties myös puoli pulloa viinaa) ennenkuin runosuoni alkaa sykkimään. Tässä on kaksi vaihtoehtoa: joko tee tai itke ja tee. Mähän valitsin sen jälkimmäisen, just for fun!

Tässä siis selitykset kaikista jännistä jutuista joita saan pakertaa tässä muiden kurssien aikana (koska en jaksanut tehdä näitä kesällä buhuu :D) :

 Ennen lähtöä:
1. Kerro muille kurssille osallistujille itsestäsi, mitä opiskelet, minne menet ja mitkä on fiilarit
2. Tee vähintään 15 sliden PowerPoint-esitys Suomesta (lähteet mukaan!)
3. Tee raportti/essee menomaasta (4-6 sivua, lähteet ja viitteet mukaan)
4. Kirjoita essee (väh.1 sivu) rasismista, ennakkoluuloista ja stereotypioista
5. Kirjoita essee omista strategioista uutta kulttuuria kohtaan (väh. 1 sivu)
6. Kirjoita ylös omat tavoitteet "opiskeluprojektiin" (tämä hyväksytään ohjaajalla)

Matkalla:

7. Kirjoita lyhyt raportti nykyisestä tilanteesta
8. Opintoraportti (väh.8 sivua)
9. Rinnakkaisarvioi toisen raportti

2 op, here I comeeee!


LISÄKSI:

Likolaisten tarvii vielä tehdä meidän omalle osastolle omat raportit. Ja koska ylläolevat tulee enkuks niin ei voi käyttää samoja vaan pitää vähintään kääntää suomeksi omat tuotokset:

1. Alkuraportti ensimmäisen kk:n aikana
2. Loppuraportti max. 1 kk harjoittelun jälkeen

Ja koko harjoittelun ajan olet velvollinen pitämään viikkomuistiota aka. päiväkirjaa omista tekemisistä.

Eli Liko päättää, että muista linjoista poiketen opiskelija rullaa sen 30 op kuukautta lyhyemmässä jaksossa (vaikka kaikkihan töitä tekee saman verran!) + nämä raportit.

Jos en vielä sanonut sitä tarpeeksi selkeesti niin

2 IHANAA OPINTOPISTETTÄ OH MY LOOORRRD!!

Ei täs mitään. Mä päätin, että nää tehtävät on valmiita tän viikon aikana. JA NEHÄN ON!
Vaikka katsonkin sen 4 jaksoa Jersey shoree päivässä. Näin on näppylät.

6 kommenttia:

 1. Oh man..... tsemppiä näihin! Mun piti ennen matkaa kirjoittaa vaan hakemus koululle siitä miksi juuri minun pitäisi saada lähteä. Opettaja vaati, että kirjottaisin kaikki mahdolliset ikävät asiat joita matkalla voisi tapahtua ja kuinka selviän niistä. Ihan ymmärrettävää joo, mutta siinä vaiheessa kun hakemukseni tuli takaisin "tässä ei ole tarpeeksi niitä asioita, tee uusi" niin oli vähän sellainen are you kidding me olo.......

  Koulu kyllä onnistuu jotenkin vaikeuttamaan kaikkea :D

  VastaaPoista
 2. Haha, no toihan on vielä helmempää, että ohjeistus on ympäripyöreää ja sitten tehtävään vaaditaan jälkikäteen lisää! :D

  Pitää koittaa saada se zen-master-fiilis itellensä jonka turvin sutaisee nää valmiiksi. Mielenkiinnolla oottelen sit sitä, että JOS/KUN pääsen ens vuonna BKK vaihtoon niin mitä näistä teen uusiks kun kyseessä on sama maa. Pitää tallentaa kyl varmaan paikkaan valmiit esseet, niin ehkä voi lähettää ne samat jutut sit niille (tottakai jotku opetustavoitteet muuttuu).

  VastaaPoista
 3. Mä opiskelen myös Tamkissa ja oon ollut sekä vaihdossa että työharjottelussa ulkomailla, joten noi tehtävät on kyllä tuttuja.. Ja tosiaan sen 2 op:n arvosia :) tsemppii hei! mutta kun ne ne kerran tekee, niin toisella kerralla ei tarvi enää tehdä kun noi muutamat raportit. JEEEHEE

  VastaaPoista
 4. Jooh, apinanraivolla väännän nämä loppuun! :D

  Ja siis mielenkiintoisia aiheitahan nuo ovat, ei vaan tämä ajankäyttöpolitiikka ihan kohtaa sitä omaa halua syventyä aiheisiin.

  Jos anonyymi eksyt tänne vielä niin uteliaisuudesta haluaisin tietää, että mitä alaa opiskelet ja missä päin maailmaa opiskelit ja teit töitä? Nää kokemukset aina kiinnostaa! :)))

  VastaaPoista
 5. sama anonyymi täs taas moi! :) mä opiskelen siis matkailua ja olin vaihdossa unkarissa ja harjottelussa thaimaassa yhessä sukellusfirmassa :) molemmat ollu loistokokemuksia, mutta thaimaahan sytyin ihan täysiä, voisin muuttaa sinne vaikka heti kun saa tän koulun vaan loppuun!

  VastaaPoista
 6. Vooih, heh heh, Thaimaa yllättäen vie sen sydämen mennessään :D
  Itseäni kiinnostaa matkailu todella paljon ja haluan tulevaisuudessa työskennellä ulkomailla sen parissa vaikka opiskelenkin nyt liiketaloutta. Tai, samat lainalaisuudethan siellä matkailussakin pätee jos yritystoiminnasta on kyse ja oon opiskellut avoimessa matkailualan kursseja (jotka on OIKEASTI todella mielenkiintoisia verrattuna näihin omiin koulukursseihin, heh) vapaasti valittaviin.

  Jos kirjoitit jotain blogia tuolla thaimaassa ollessasi niin LINKKIÄ kehiin! Tää nolife nauttii muiden tarinoiden lukemisesta :)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!