lauantai 29. syyskuuta 2012

Missä sydän, siellä koti

Viime keskiviikkona valmistui suurta ahdistusta aiheuttanut remontti ja torstaina mä kävin siivoomassa asunnon vuokralaisia varten. Tarkoituksena oli koittaa ottaa järkkärikameralla hienot kuvat lopputuloksesta, mutta yllättäen kamera jäi kotiin, oli pimeää, väsytti ja ketutti niin napsin iloorilla sitten  kuvia, joista saa kyllä selvää, mutta mikään ei todellakaan pääse oikeuksiinsa. Nyyh. Parempia kuvia tulossa kun pääsen ite sinne asumaan joskus ;D

Kylppäriin ei tarvinnut muuta tehdä kuin ostaa paremmat kaapit tavaroita varten. Kaikki tottakai laatutietoisten ja penninvenyttäjien paratiisista Ikeasta.

Eteiseen vaihdettiin laminaatti niinkuin kaikkiin muihinkin tiloihin. Ovet maalattiin ja koska tuo eteisen päätyseinän pinkopahvi oli aivan järkyttävän räjähtänyt mä otin riskin ja revin sen kokonaan pois. Ite tykkään tosta puuseinästä ihan sairaasti. Se on nyt pariin kertaan lakattu niin pinta on kiiltävä eikä tikkuja tuu käsiin. Lisättiin myös naulakot takeille sekä kylppärin oveen pyyhkeille.

Toisesta eteisen päädystä revittiin vanhat naulakot pois ja seinä rakennettiin uudestaan syvemmälle jolloin eteiseen tuli enemmän tilaa ja vaatehuone pieneni hieman. Syntyneeseen tilaan upotettiin Ikean Pax-peiliovinen 40 cm syvä kaapisto takkeja ja kenkiä varten.

Vaatehuone maalattiin kauttaaltaan sekä yhdelle seinälle laitettiin kiva tapetti (eli mä kävin ostamassa sen kun mulla on joku fetissi vaatehuoneen sisällä oleviin tapetteihin :D) kun muu asunto koitettiin pitää mahdollisimman neutraalina vuokralaisia varten. Kiskot ja hyllylevyt ovat Antonius-sarjaa, joka jostain syystä poistuu Ikean valikoimista ja nyt myydään vaan loppuja varastoja pois liikeistä. Är är är, en ymmärrä sillä toi on älyttömän hyvä ja halpa sarja josta saa rakennettua hyviä säilytyskokonaisuuksia ja mun Peltsun asunnossa vaatehuoneessa on kaikki Antoniusta. Vaateteline/ritiläkori-kokonaisuus on taas uutta Algot-sarjaa, joka on kai siis tuotu korvaamaan Antonius. En nyt tiiä. Antoniuksen saa kuitenkin venytettyä kattoon saakka kiskojen avulla.

Ranskalaisia viinejä vaatehuoneen perukoilla.

Makuuhuone on asunnossa iso kuin synti ja sinne laitettiin Pax-vaatekaapit saranaovilla 2 m mitalle. Seinää jäi vielä 2,5 m käyttöön muulle tavaralle, että! Noista yksi on vaaterekkikaappi, leveydeltään 100cm, sitten löytyy 50 cm hyllykaappi ja viimeisenä vaatehuoneen oven takana kuikuilee siivouskomero kun sellaista ei muualle asuntoon saanut kunnolla laitettua. Kuten huomaa, rakastan kaappeja ja sitä, että tavarat on omilla paikoillaan piilossa. Vihaan kämppiä jossa on yks rupunen kaappi eteisessä ja sitten joku paviaani olettaa, että kaikki ryönä mahtuu sinne sisään. Mulla on kyllä ehkä hieman tavallista enemmän vaatteita ja kenkiä, mutta tännekin muutti pariskunta ja kyllä sen pojankin kamat pitää jonnekin mahtua :D Porukat ei hirveesti arvostanut mun kaappimaniaa, mutta seison päätökseni takana. Säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa.

Olohuone ei pahemmin muuttunut. Sieltä lähti vanha vaatehuoneen ovi pois ja tilalle tuli tavallista valkoista seinää. Näin saatiin rakennettua sopiva kolo kulmasohvalle. Jääkaappi oli pakko sijoittaa olohuoneen puolelle ja sille oli täydellinen nurkkaus keittiön vieressä. Aluksi me ostettiin runkoseinät ja yläkaappi reunustamaan jääkaappia, mutta se ei vaan toiminut millään lailla ja itseasiassa ei toi jääkaappi näytä yhtään hassummalta siinä itekseen. Tottakai jos massia olisi vähän enemmän niin olisin ostanut tuohon Smegin jenkkikaapin, mutta 1700e kappalehinnalla jään ootteleen sitä lottovoittoo.

Keittiöön tuli Ikean kaapit (ylläri ylläri) Åpplad-ovilla, jotka on suht. halvat, mutta niissä on sellainen hienoin kiilto pinnassaan jolloin ne hylkii vähän enemmän likaa kuin tavallisimmat ovet ja näyttävät tottakai paljon paremmalta. Jääkaappi on Ikeasta, muut koneet Gigantista. Oli pakko tyytyä tavalliseen lieteen sillä se on 50 cm leveä ja kaikki upotettavat on 60 cm. Asuntoon hankittiin myös 45 cm leveä tiskikone, sillä pikkuisen keittiöön ei vaan  mahtunut leveämpiä koneita. Yläkaapit on 90 cm korkeita, jotan niihin saa vähän enemmän tavaraa piiloon ja ikkunaseinälle rakennettiin matalampi pöytätaso jolle saa myös laskutilaa tai säilytystilaa. Välitilaan otettiin laattojen sijaan laminaattilevyä Bauhausista, joka laitetaan kiinni vaan liimaamalla. Helppoa kuin heinänteko! Sävynä tuollainen vihertävänharmaa lasijäljitelmä. 

Sähkäri ei ole vielä kuvien oton aikaan käynyt, joten loisteputkivalaisin vielä heiluu pöydällä ja uunikin hengailee olkkarin puolella. Alla olevasta kuvasta näkee nyt tuon ikkunarakennelman ja toimii! Tottakai koko seinän purku olisi toimunut miljoona kertaa paremmin ja saanut keittiöstäkin suuremman, mutta syytän tässä kohtaa isännöitsijätoimistoa ja heidän vittumaista asennettaan meidän hakemuksen käsittelyssä. Mutta tää onkin sit persoonallinen ja hauska prkl.

Tässä linkki samassa taloyhtiössä myytävänä olevaan asuntoon, jossa seinät on kaadettu ja koko kämppä on muutettu yksiöksi. Remontti on varmasti tehty ominpäin aikoinaan kun taloyhtiölaki ei vielä velvoittanut ilmoittamaan mitään. Ja hyvin näyttää tönö pysyvän pystyssä vaikka seinistä ei ole tietoakaan. Näistä ei vaan ole mitään dataa isännöitsijöillä niin ne sit pesee kätensä koko hommasta.
 
Jooh. Jos jostain saisi nykäistyä esim. 250 tontun pääoman (jos se edes riittäisi) niin mielelläni tekisin vaan tätä työkseni. Etsisin pommeja, remppaisin niitä ja sen jälkeen joko myisin tai vuokraisin. Jos Suomessa vielä harrastettaisiin kalustettujen asuntojen hankkimista ja nää kaikki saisi itse sisustaa niin aah, kun se olisi taivas mulle. Pääsisi kokeilemaan erilaisia ratkaisuja ja ideoita. Ottaiskohan Teuvo Loman mut assariksi, se kun on ilman mitään koulutuksia ruvennut tekemään tota samaa hommaa Helsingissä ja hyvin pyyhkii. Pääsis sitten ihan siihen höpötille tutkimaan miten homma menee :P

4 kommenttia:

 1. Tää on tosi kiva :) oisit voinu ottaa hommat haltuu tua munki asunnolla.. mä en jaksais :D7

  -jenni

  VastaaPoista
 2. Joo, kyl tässä taas hyvin jaksaa sen vuoden ainakin ilman mitään uusia remontteja/sisustushärdellejä, tuli niin mitta täyteen ton kanssa :DD

  VastaaPoista
 3. Eteisen paljas puuseinä näyttäisi paremmalta jos sen maalaisi tai kuultomaalaisi valkoiseksi. Saman käsittelyn voisi antaa myös vaatehuoneen lattialle. Just my opinion, of course. ;)

  Meilläkin on noita Ikean Pax-vaatekaappeja käytössä. Hinta-laatusuhde hyvä ja niihin menee tavaraa yllättävän paljon. Nykyinen kaappisaldo on 24 kappaletta runkoja, joista osa on 100cm leveitä ja osa 50cm leveitä.

  Mut joo, meillä on siis omistuskämppä 4h+k ja asukkaita vain kaksi, joten tilaa jää tavallaan "yli". Me tehtiin kahdesta ylimääräsestä makuuhuoneesta isto vaatehuoneet. Mun vaatehuone on täynnä kaappeja (plus pieni pukeutumistila) ja kummpanilla on vähemmän kaappeja (plus työskentelytila).

  VastaaPoista
 4. Harkitsin valkoiseksi maalaamista ja äidin mielestä se olisi ollut aivan ehdotonta, mutta mä päädyin siihen, että haluan pitää sen tuollaisena raa´an ja aidon näköisenä. Kämppä on muuten niin valkoinen, että ihan tällaista Ikealoveriakin heikottaa :D

  Hohoo! 24 runkoo! Hatunnoston arvoinen saavutus, sanoisinko! :) Teillä on ainakin tavarat järjestyksessä ja sielu lepää siistien vaatepinojen keskellä.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!