torstai 4. lokakuuta 2012

Hua Hin / 2.matka

Täällä kauheella vimmalla koitan saada nää loput reissukuvailut pakettiin niin voi sitten ens viikolla alottaa kirjoittelun Thaimaasta reaaliajassa.

Toinen matka Thaimaaseen tapahtui vuoden 2011 lokakuussa Saijan kanssa (oli ekalla reissulla mukana, Maaritin kaveri johon tutustuin Thaikuissa). Ostettiin liput jo varmaan huhtikuussa, kesällä sain kuulla, että pääsin kouluun, mutta onneks kaikki hommat sai järkättyä niin, että pystyi lähtemään. Tamkissa oli sopivasti tuolloin syyslomaviikko ja sen ympärillä ei ollut muuta kuin perseen raapimista ja ensimmäisen periodin tentit, jotka mulla jäi tietty suorittamatta. Niitä sitten hakattiin 2. periodin lopussa toisten tenttien kanssa ja olihan se rapsakkaa, mutta ei mitään sellaista josta ei selviäis hengissä.

Tää oli vähän rauhallisempi matka (ihan hyvä vaan sen edellisen jälkeen :D), Saijan ja mun "hauskanpito" eroaa aika lailla kun toinen tykkää istua baarissa ja hengailla ja mä taas nukahdan jos yöaktiviteettiin ei kuulu tanssiminen. Mutta hyvin me saatiin hommat kasaan vaikka Saijan sain vain kerran raahattua yökerhoon josta se lähti suht haipakkaan meneen.

Lennettiin 2.10.11 Bangkokkiin ja otettiin suunnaksi Hua Hin. Saija oli juuri täyttänyt 30 ja meillä oli kovat suunnitelmat lähteä Laosiin, mutta aateltiin, että otetaan alku rennosti ja lähdetään sinne sit jossain vaiheessa. Loppujen lopuksi me vaan hengailtiin Thaimaassa kun tuntu liian vaivalloiselta lähteä viidakkoon samoamaan. Se siitä mun eräjorman urasta.

Hua Hin on pieni, pienellä rannalla varustettu eläkeläisten mesta. Tai ainakin oli silloin kun me siellä oltiin. Sadekausi ei ollut vielä loppunut, joten porukkaa oli vähän ja kaikki jotka siellä oli, oli +50. Ravintolat aukes vasta klo 12 jälkeen mikä oli aika mielenkiintosta kun ite herää klo 7 huutavaan nälkään. 
Viihdyttiin paikassa 5 päivää yhteensä ja sinä aikana muodostui jo pieni rutiini joka sisälsi aamulla uima-altaalla tai rannalla oloa, klo 16 "piti" mennä ottamaan päikkärit kun sade alkoi ja sitten pimeän tullen mentiin syömään ja kierteleen eri markkinoita. Se Hua Hinissä oli helmee, että markkinoilla myytävä tavara oli paljon laadukkaampaa kuin etelän kohteissa ja paljon persoonallisempaa.

Meillä oli alussa pieni episodi kun Saija oli hommannut malarialääkkeet sitä Laosia varten. Lariam yhdistettynä toisiin lääkkeisiin ja mukaviin naistenvaivoihin sai kyllä mielenkiintoisen sekoituksen aikaseks. Netistä saa lukea kaikkia kivoja tarinoita paniikkikohtauksista ja hallusinaatioista, mutta Saijalla ne puudutti koko ihmisen. Siellä oltiin 2 päivää peiton alla hotellihuoneessa verhot tiukasti kiinni kunnes sain suostuteltua sen luopumaan malarialääkityksestä. Kyllä tuli itelle vielä enemmän sellanen olo, että pysyn noista mahdollisimman kaukana ja keskityn fiksuihin vaatteisiin ja tujuihin hyttysmyrkkyihin.

Tuolla kun pääsis joku päivä käymään! :D

Joka päivä, siinä klo 15 aikoihin pimeni ja klo 16 alkoi kunnon tulvasade.

Markkinaryönää! Hua Hinistä löytyi peräti kolme eri night market-aluetta.
 
Ylläolevassa kuvassa ensimmäisen hotellin uima-allas (mä tykkään) ja alla olevassa kuvassa meijän seuraava bungalow/hotelli/satamamaja. Tuolla on monet hotellit rakennettu meren päälle laitureiden jatkoksi ja uimaranta löytyi sitten vähän matkan päästä.


Ja nyt vuorossa miljoona sinisävyistä kuvaa, jotka on ihan kivoja, mutta oli toi paikka kyllä ehkä hieman liian laimee (johtuu varmasti osaksi sadekaudesta) itelle. Eikä siellä ollut sellasta viidakkotunnelmaa kun kaikki rakennukset tuli osaksi jo meren päälle. Tästä olikin hyvä vetästä sellanen 180 asteen käännös ja suunnata Pattayalle kun kuultiin, että Saijan kaveri oli juuri laskeutunut sinne. Kaikki kuulopuheet huomioon ottaen oli vähän nahea olo mestasta, mutta tän Hua Hinin koomailun jälkeen huorakadulla pyöriminen kuulosti itseasiassa mukavan virkistävältä, joten ei muuta kuin minibussi ahterin alle ja menoks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!