maanantai 29. lokakuuta 2012

Siem reap - Phnom Penh

Temppeleiden jälkeen rullattiin hotellille ilmaiselle aamupalalle, otettiin tunnin päikkärit, mä kävin hakemassa voimistavan 3,5 dollarin aamupalan ja sitten olikin jo aika hikoilla laukut alakertaan ja venailla bussia. Päästiin tollaseen söpön pienen bussin takapenkeille missä istuttiin Cambodialaisten mummujen keskellä polvet suussa. Siitä vaihdettiin isompaan bussiin asemalla ja lähdettiin huristelemaan kohti maan pääkaupunkia eli Phnom Penhiä. Bussilippu oli 6 dollaria eli ok.

Kyydistä ei ihmeellistä kerrottavaa. Matka kesti tottakai odotettua pidempään ja taustalla raikasi Cambodian karaoke iiihan täysillä. Meillä oli jo hotla varattuna kun tiedettiin, ettei pimeän tullen enää jaksa lähtee säätämään. Maksettiin siis ikkunattomasta (mutta muuten ihan hyvästä) huoneesta yhteensä 50 dollaria/2 yötä. Ihan homona siis. Päätettiin, että otetaan nyt uus asenne ja lähdetään pääkaupunkiin avoimin mielin ja koitetaan nykäistä paikasta jotain irti. Kaduilla huristellessa kyllä mesta vaikutti vähän paremmalta eikä niin turistiryönäiseltä, mutta kyllä se vitutus taas iski naamalle kun bussi kurvasi asemalle. Tuktuk-kuskit hyökkäsivät bussin viereen ja hakkasivat nyrkeillä ikkunaa heilutellen mainoslappuja ja kiljuen omia tarjouksiaan. Laitettiin verhot kiinni, mut melu vaan yltyi. Vaikka aseman työntekijät laitto barrikadit bussin sivuun niin ne apinat tunki siihen pieneen tilaan ja jatko meluamistaan eikä matkiustajat edes meinannu saada laukkuja ruumasta kun väkee oli niin perkeleesti.

Hauskaa oli se, että pysähdyspaikalla noi tädit halusi ottaa meistä valokuvia. Osoitteli meidän nenää ja hymyili. Oli pakko ottaa kans oma kuva muistoksi. Tää oli oikeesti tällainen kiva ja ihana hetki täällä kusetuksen keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!