tiistai 27. marraskuuta 2012

Aasian verkko-opinnot 2013

Ah, mitä olisi opiskelu Tamkissa jos se ei aiheuttaisi pientä pään kiristystä ja kirosanojen lentelyä aina tietyin väliajoin ja tietenkin itselle tärkeissä asioissa?  Tästä ainakin saa sykkeen mukavasti koholle kun on muuten tämä Suomi-elämä niin verrattoman tylsää! TAMK - opiskelijoiden tahdon väsyttäjä!

Tiesin, että haku Aasia-opintoihin oli menossa kun saavuin Suomeen synkeään marraskuun alussa. En tiedä mistä olin kaivanut tietoni kalenteriini, mutta itselläni luki, että hakuaika opintoihin olisi auki 23.11 saakka. Eksyttyäni sunnuntaina 18.11 Aasia-verkoston kotisivuille jouduin hetken aikaa keräilemään leukojani, sillä siellä ilmoitettiin iloisesti, että haku päättyy samaisena päivänä. Ohjeista pikaisesti lukemalla vielä selvisi, että sinne pitäisi laittaa nettihakemuksen lisäksi paperinen hakemus jos haluaisi olla erillisopiskelija, joten nostin käteni ilmaan ja totesin, että paskaako tässä, aina on ensi vuosi ja uusi yritys odottamassa. 

Seuraavalla viikolla taas väläyteltiin palaa taivaasta kun opomme lähetti mailia, että Tamkin opiskelijoille on myönnetty pidennetty haku opintoihin. Sitten vaan äkkiä mailia koulutuspäällikölle aiheesta. Tässähän sitten päästiin sivuuttamaan jo viime huhtikuussa alkanutta Hopsini kyselyä, joka ei ylläri ylläri koskaan selvinnyt. Kiitos likon kv-kordinaattorille, josta en ole vielä missään asiayhteydessä kuullut mitään hyvää sanottavaa (ja tähän voisi näin BTW huomautuksena kirjoittaa, että nyt kevällä meidän pitää suorittaa toimeksiantajalle tutkimus jostakin tietystä aiheesta ja VÄ_HÄN_KÖ tekis mieli tehä ihan vaan salaa laadullinen tutkimus siitä, millaisena likon opiskelijat ovat kokeneet kv-kordinaattorin palvelut. Vois tulla aikaa tiukkaa tavaraa, joka ei sitten taas eettisesti ole ihan korrektia kun tapahtuisi pienimuotoinen tyypin ristiinnaulitseminen, mutta hitto mä myhäilen tälle idealle vielä pitkään...) enkä varmasti tule kuulemaan, on kaikki asiat jääneet roikkumaan ilmaan ja tyyppi on varmaan ihan onnessaan jo unohtanut pienen suomalaisen opiskelijan ongelmat ja vain piehtaroinut vaihtareiden parissa kiillotellen sädekehäänsä. Totesin siis  mailissa lyhyesti, että kordinaattori ei ole hoitanut asiaa (ja päällikköäkin tämä kiinnosti kuin kilo paskaa) ja haluaisin  tietää miten asiassa voidaan edetä nyt.

Ongelmahan on siis siinä, että Tamk maksaisi nämä Aasia-opinnot mulle, mutta jos otan ne en pääse vaihtoon. Koska molemmat sovitetaan Hopsissa valinnaisiin aineopintoihin. Ja vaihto nyt on itselle kuitenkin se tärkeämpi juttu (jos sinne nyt edes pääsee hoh hoo). Koitin siis taas kysellä sitä, että voisko osan niistä "pakollisista" opinnoista korvata Aasian-opinnoilla. Ja jos ei, voisinko silti hakea koulun kautta opiskelemaan kyseisiä opintoja ja vain nöyrästi maksaa ne itse.

Tuli kyllä niin timakka vastaus takaisin, että siellä on taas jumalat jakaneet auliisti almuja köyhille ja raihnaisille: "Sinun kannattaisi nyt ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaasi." Kyllä, juuri siihen tyhjäntoimittajamurmeliin joka aikoinaan passuutti mut kv-kordinaattorin luokse ja joka ei edelleenkään ole tehnyt mitään! Ja kun ovelana kettuna koitan nyt ohittaa tämän piikin lihassani niin siitä ei ole mitään hyötyä koska näköjään mitä ylemmälle taholle tuolla mennään, sitä suuripiirteisenpää on asioiden hoito. Vitut meistä ruohojuuritason opiskelijoista, hus jaloista pyörimästä. 

Mä laitoin sitten sitä mailia opinto-ohjaajalle ja aattelin, että mennään sitten taas juttelemaan niistä ihan samoista asioista uudelleen ja kuulemaan kuinka kukaan ei mahda millekään mitään. Vastaukseksi tuli automaattinen viesti "palaan takaisin 3.12." Öh höh höö, höö höö! Ei enää taaskaan tiiä, että pitäiskö vaan kellahtaa ajotielle makaamaan ja odottamaan jotain suurta rekkaa lopettamaan mun henkiset kärsimykset vai mitä hä. Hetken aikaa pohdin laitanko koulutuspäällikölle takaisin mailia, mutta sit vaan totesin, että fuck this shit ja annoin koko Tamkin olla.

Kirjotin suoraan mailia tuonne Aasia-verkoston opettajalle ja kysyin mahdollisuutta osallistua vielä kurssille erillisopiskelijana (eli vähän kuin avoin yliopiston kurssille) ja maksaa itse kurssimaksun, joka on maltilliset (mutta silti tähän rahareikään hyvin suolaiset) 250 euroa 25 opintopisteestä. Sieltähän tuli vastaus heti seuraavana aamuna, kaikkine hakuohjeineen ja lomakkeiden täyttövinkkeineen sekä suosituksia mitkä kurssit kannattaisi valita. Näin siis Turun yliopistossa. Että... Ei voisi eroa olla taas enempää tässä asioiden hoidossa ja informatiivisten viestien lähetyksessä.

Mutta kaiken hajoilun jälkeen mulla on nyt nettihakemus tehtynä ja paperihakemus karvaa vaille valmis (piti vielä varmistaa mitä liitteitä mun siihen tarttee lykätä). Kyllä se nyt vähän sydämestä ottaa kun maksaa muutaman satasen opiskelusta eli siitä, että mä tuun tulevaisuudessa repimään peliverkkareitani, mutta kyllä tää nyt on sen arvoista. Ainakin toivotaan niin, että sitten valmistuttua pääsee edes niihin perkeleen työhaastatteluihin (kun nyt sellasista vaan haaveilee lol)!

Tulen siis opiskelemaan 2013 seuraavanlaisia aineita:

- Itä- ja Kaakkois-Aasian kulttuurihistoria 6 op
- Society and Politics in East and Southeast Asia 2013 6 op
- Business in East and Southeast Asia 7 op
- Language and Communication in East and Southeast Asia 6 op
Yhteensä 25 op

Kaksi jälkimmäistä kurssia on suorituksessa samaan aikaan kun oon vaihdossa, joten katotaan kuinka haipakkaa tulee olemaan :P

Lisää informaatiota löytyy: Yliopistojen Aasia verkosto

5 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida, löysin sun blogin thaimaa-vinkkejä katellessa, ja luin varmaan kerralla koko blogin läpi! sulla on vaan NIIN huikeet jutut ja sana hallussa et pakko oli välillä nauraa ääneen :D keep up!

  VastaaPoista
 2. Pakko myös täältä kehua blogias. Ehdottomasti yks lemppareistani. *peukkua ylös*.

  VastaaPoista
 3. Ooooh, ihanaa, kiitoksia kommenteista!!!!! <3 <3 <3
  Mä tiedän, että mun tyyli puhua ja kirjoittaa on sellanen, että sille ei kaikki aina lämpee kun ne vitsit saattaa mennä ohi, mutta helpottavaa kuulla, että on niitäkin tyyppejä joita nämä mursun jorinat naurattaa! :D

  Toivotaan, että se vaihto onnistuu ja sitten olisi taas jotain mistä kirjoittaa x)

  VastaaPoista
 4. oh no toi tamkin touhu on kyl melkosta! :D Mut hei hyvä et sait järkättyä sen ite, kuulostaa mielenkiintoselta!

  "innolla" odotan sitä että pääsen takas selvittään omia sotkujani.. Mua vituttaa nyt se, että ennen vaihtoon lähtöä tankattiin sitä että se learning agreement on sitten palautettava HETI ja ASAP jne.. No okei, mulla meni siinä hetki, mut sit nyt ku lähetin sen joskus vajaa 2 vko sitten, niin kukaan ei oo vastannut mun mailiin missä kysyin et KAI NÄÄ ON SIT OK... Nyt ei voi enää vaihtaa kursseja joten on vähän oltava, heh :D

  VastaaPoista
 5. Nojooh, hahhaaa, tamkissa kyllä saa aina ootella, että joku vastaa viesteihin. Ja jos vastataan niin aina sieltä tulee jotain ihme selittelyä joka ei liity millään lailla omaan kysymykseen. Onnea sen herra H:n kanssa leikkimiseen si :P

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!