sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Bangkok - China Town

Tässä kuvia ja tarinointia reissun ekalta viikolta kun vielä seikkailin Bangkokissa Niinan kanssa. 

Oli tiistaipäivä ja me päätettiin mennä Khao Sanilta kävelymatkan päässä olevaan National Museumiin. Edellisenä päivänä koitettiin päästä samaan paikkaan, mutta se oli kiinni, tänään onnistuttiin tulemaan mestoille juuri kun museossa alkoi joku siesta ja paikka iski lapun luukulle puoleksitoista tunniksi. Me ei jaksettu jäädä venaileen (vedettiin tosin aamupala siinä kadulla maailman söpöimpien mummojen kojussa).
 
Lähdettiin etsimää joen rantaa sillä ajateltiin testata jokilaivoja/lauttoja ja kulkea niillä Chao Praya jokea pitkin Little Indiaan asti. Oli kyllä hauska vehje ja halpa kuin mikä. 18 bahtia neljä pysäkin väliä ja samalla pääsi katseleen maisemia. Nähtiin esim. alla olevassa kuvassa näkyvä Wat Arun temppeli. Kukaan ei tosin huudellut pysäkeistä mitään, piti itse kuikuilla väkijoukon ylitse jokaisella asemalla paikan nimiä.
 
Little Indiasta ei oel kuvia koska ei ollut mitään kuvattavaa (tai sitten angstasin taas niitä intilaisia...). Siellä oli vähän shabbyisempää kuin muissa Bangkokin paikoissa joissa kuljettiin ja paikka vilisi kangaskauppoja ja kangasostareita. Eli vielä sinne on joskus pakko palata, oli meinaan niin halpoja kankaita ja koristejuttuja. Sormet syyhysi. Otettiin tuktukki Chinatowniin kun ei jaksettu enää kävellä ja tajuttiin, että sinne on vähän pidempi matka kuin aateltiin.

Chinatowniin kun päästiin niin alkoi sataa kaatamalla joten meidän kiertely valitettavasti jäi aika vajanaiseksi :( Löydettiin suuri katoksilla vuorattu markettialue jossa sitten pyörittiin pikku kujia pitkin kiinalaisten seassa (kyllä siellä oli kiinalaisia ja kaikki puhui kiinaa! Aika coool, vähän eri mittakaavan paikka kuin esim. Lontoon China town). Jos joku muuten tietää mitä noi vaaleanpunaiset leipä-marengit-whatevöör on niin kertoo sitten ihmeessä! Jotenkin voisin kuvitella, että liittyy uskontoon ja jumaliin.

Mutta joo, nyyh vaan Bangkokille, vielä me kohdataan!

2 kommenttia:

Nyt sitä kommenttia!