perjantai 2. marraskuuta 2012

Cambodiasta Vietnamiin

Sunnuntaina 28.10 lähdettiin Phnom Penhistä Vietnamiin. Ostettiin liput meidän hotellista sillä matkatoimistoissa ne maksoi saman verran eli 12 dollaria. Lähtö oli 9.00 ja perillä oltiin joskus klo 16 aikaan. Ja matkaahan oli 260 km, mutta mutta... Hitaasti ja varmasti niin hyvä tulee :D

Saatiin sniikattua ittelmme taas takapenkin paikat ja siellä oli oikeesti ihan jees löffiä (paitsi S:llä oli ongelmia kun se joutu istumaan keskellä eikä jalkoja meinannut saada mihinkään). Karaokevehkeistä musa raikas ja muutama leffakin pyöri taustalla. Vielä Cambodian puolella meillä hajos rengas. Kuulu kauhee pamaus ja bussi hyppäs ilmaan. Sitten vaan hidasta vauhtia ekalle varikolle. Ei siinä kyllä kauaa nokka tuhissut ja matka jatkui kohti rajaa.

Meillä meinas tulla kauhee paniikkikakka kun bussimies kysy, että kai meillä on sitten viisumit kunnossa. Eikä meillä mitään viisumeja ollut. Kun netin ihmeellisestä maailmasta kaivettiin tieto, että suomalaiset saa olla Vietnamissa 14 päivää ilman visaa. Istuttiin siellä bussin takapenkillä ja mietittiin, että mitä jos jäädäänkin rajalle. Onneks bussiin tuli suomalainen mies joka myös varmasti ilmotti, ettei mitään visaa ole eikä tule. Tämä kiva pappa antoi meille muutenkin hyviä vinkkejä Saigonista.

Oli ihanaa olal perillä vielä valoisaan aikaan. Me ei tällä kertaa varattu etukäteen mitään hotellia. Pienen etsinnän jälkeen päädyttiin ensimmäiseen vaihtoehtoon kun se oli selkeesti parhain. Tämä oli käynyt nyt niin, että hotellin omistaja oli bussin saapuessa paikalla ja tyrkkäs heti käyntikortit käteen. Alkaa oikeesti olemaan sellanen fiilis, että kannattaa vaan sokeena lampaana seurata näitä kadulta hakijoita. Meinaan taas kaikki ne itse tsekatut vaihtoehdot oli ihan hirveitä mörskiä missä haisi home ja pilvi. 

Meidän hotelli oli Mai guesthouse ja se sijaitsi turistien suosiman Pham ngu laon sivukujalla. Ei meteliä, meillä oli oma kerros käytössä (4 hengen huone) oma wc/suihku käytävällä sekä helkkarin iso terassi. Hinta 5 dollaria/naama/yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!