tiistai 13. marraskuuta 2012

Matkailijaprofiili

Sain haasteen Sannalta (just sopivasti niin pääsen vältteleen vielä lisää ärsyttävää koulun case-tehtävää) matkailijaprofiilin laatimisesta. Itse haastan Niinan kertomaan omat mietteensä aiheesta :)

Arvaan tänne, että Sannan matkustuskuva on otettu jossakin päin Venäjää kun hän oli tekemässä junareissua läpi Siperian.

Start by adding one photo here that describes you as a traveler and challenge other bloggers do the same, but the trick is that they must guess where your photos was taken at -to their blog post!

Koska oon niin mukavan persoonallisuushäiriöinen, niin ei voi yhellä kuvalla kuvailla mua matkailijana. Itellä se on vahvasti ne kaksi ääripäätä eli kaupunkikiertelyä ja rannalla manatoimista. Ei varmaan hankala arvata mistä kuvat on kun ei tässä parin vuoden sisällä oo käyty kuin kahdessa paikassa vuorotelle :D

Scariest airline flown: En oo ikinä lentänyt millään pikkukoneilla ja kaikki lentoyhtiöt ovat olleet tosi jees. Kompensaatioksi tylsästä vastauksesta voin kuitenkin mainita, että pelottavin lento tapahtu Easyjetillä kun oltiin palaamassa Lontoosta Helsinkiin ja kovan tuulen takia kone piti laskeutumisen aikana nostaa takaisin ilmaan kun muuten oltaisiin menty kiitoradan yli jonnekin pellolle. Ilmassa sitten kun kaarreltiin ja odotettiin toista erää niin kaveri ihmetteli ääneen vieressä, että "moneenkohan tällaiseen kurviin on varauduttu polttoaineessa?". Kyllä sitä varmasti olis ihan riittämiin, mutta kysymys ei hirveesti kuitenkaan naurattanut siinä kohtaa. Kyllä porukka hurras onnessaan kun päästiin turvallisesti Suomen kamaralle.

Favorite city/country/place: Lontoo pysyy aina mielessäin! Thaimaassakin tuli kauhee ikävä Lontoota aivan yhtäkkiä :D Paikka on Tampereen jälkeen tutuin kaupunki itelle ja siellä asuu kavereita sekä sisko. En silti välttis haluais asua siellä homeen ja koleuden keskellä (Thaimaan home ja kuumuus on paljon kivempaa), mutta sinne kyllä matkustaa niin mielellään. Kun ei ole edes kallista.

Nyt tällä reissulla menetin sydämeni Bangkokille aiemman skeptisyyden ja ärsytyksen jälkeen. Ootan niin, että pääsen sinne uudestaan, paikka on täydellinen sekoitus uutta ja vanhaa, kallista ja köyhää, rumaa ja kaunista, mmmm. Aiemmin olisin myös kirjoittanut Koh Chang, mutta mun täytyy nyt saada hieman aikaa väliin ja ehkä sinne sitten joskus myöhemmin voi palata uusiks ilman mitään traumoja.


Most remote corner of the globe visited:
Kauimmaisin paikka Suomesta katsottuna taitaapi olla tuo Vietnamin Nha Trang, mutta tälleen henkisellä tasolla niin Intia. Se oli yhtä sykkivää psykoosia koko paikka mulle enkä oo eläissäni tuntenu olevani enemmän väärässä maassa.

Valtavan suuri haave on päästä Mongoliaan, joka mun ajatuksissa olisi se syrjäisyyden ja avaruuden kulminoituma, tosin positiivisessa merkityksessä toisin kuin Indiaaah.

Solo traveler or group traveler? Tää on niin nähty ja yksin matkustaminen on ok vaan jos paikan päällä on oottelemassa muuta seuraa. Vaikka monet kuvittelee, että oon tosi sosiaalinen ihminen kun tutustun niin helposti (varsinkin netissä (nörtti kröhöm)) niin mulla on aika rajattu aikamäärä mitä mua kiinnostaa hengailla sellasten ihmisten kanssa, jotka ei tunnu omilta. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä pienemmäksi kasvaa tämä maaginen sparkle time, jonka kuluessa loppuun muutun vaan vihaiseksi murmeliksi, joka haluaa mököttää omassa maailmassa. En siltikään halua olla yksin vaan juurikin sellaisen hyvän ystävän kanssa, joka ymmärtää ettei aina tarvitse puhua. On siis mahdollisuus olla yksin yhdessä.

Mun ryyppäykset on myös niin nähty jo ja kun jostain kumman syystä suurin osa matksutajista kehen mä törmään on jo ansioituneita alkoholisteja, niin mitään syvällistä klikkausta ei vaan tule, koska mua ei kiinnosta maata sängyssä krapulaa potien iltapäivään saakka ja sen jälkeen vetää taas viskiä kunnes alkaa näkemään harhoja.

Worst place to catch a stomach bug? Sellanen Intialainen torakkajuna jossa on loukussa 3. luokan vaunussa kanojen ja kerjäläisten seassa. Ei ollut onneks itellä mitään ripulia tollasessa tilanteessa (vaan juurikin se päänvastainen ummetuskivistys), mutta kyllä siinä tulisi hoilattua muutamat ave mariat jos niissä junissa pitäisi mennä ripuleita tiristelään omiin nilkkoihin. Hyi fuck.

First culture shock experience:INTIAA
Intiaa!! Tarviiko mun enää toistaa tätä? Varmaan ihan turha edes sanoa, että miksi.

Where would you buy a second home/retire: Mjaa a. Hankala sanoa. Muuttaako nyt nuorena ulkomaille ja palaisi sitten vanhana Suomeen vai asuisiko nyt Suomessa, matkustelisi ulkomailla ja muuttaisi vanhana ulkomaille? Thaimaaseen?

       

4 kommenttia:

 1. Hyvä, vastaus on oikein! :D Irkutskissa tarkalleen ottaen, monen päivän junassa kököttämisen jälkeen :D

  VastaaPoista
 2. Jeaaaah!! EI sillä et jotain maisemia olisin bongaillu, koitin vaan hahmottaa sun vaatteista ja tukasta et missä saattaisit olla xD

  VastaaPoista
 3. Hiljeneekö blogis nyt Suomeen palattuas?

  VastaaPoista
 4. Kyllä mä kirjotan vielä kun tulevaisuudessa häämöttää se toivottu vaihto bangkokissa (ellei sekin mene pilalle :D) ja tässä taitaa vielä sen tiimoilta tulla monta käännettä mistä raportoida, kiitos kivan koulumme.

  En sitten tiedä kuinka jännää teksti muuten tulee olemaan kun se matkailu-aspekti kyllä hiljeenee hetkeks :/ Normaalia angstista vaikerrusta elämän vaikeudesta :P

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!