sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ollako vai eikö olla: Nha Trang

Koitan tässä avata mun runosuonia päivityksen muodossa niin jos tämän jälkeen pystyisi viimeistelemään sen pahamaineisen Casen loppuun. Siitä puuttuu enää markkinointiviestinnän toimenpiteet, mutta jotenkin tuntuu niin puuduttavalta lähteä selittelemään syväanalyysejä siitä, miksi keksitty yritys haluaa lähettää keksittyjä mainoslehtisiä...keksityille asiakassegmenteilleen. Living in a dream land, wohoo!

Tässä siis lopputurinoita Nha Trangista teemoittain:

Biitsi:

Rannalle tultaessa tuli mieleen Teneriffa. Pienenä paljastuksena: en ole Teneriffalla ikinä käynyt, mutta mun mielikuvissa kaikki Kanariamestat olisivat tämän näköisiä. Eli rantaan johti leveät rakennetut puistotiet joiden taustalla häämötti korkeat luksushotellit. Rannat oli täynnä aurinkotuoleja, jotka tottakai maksoi. Onneks rannalla oli loppujen lopuksi enemmän tyhjää tilaa kuin maksullisia rantabaareja eli sen oman viltin sai iskettyä helposti hiekalle ja grillaus saattoi alkaa.

Mälsintä olivat kuitenkin aallot. Tuolla oli ihan sairaaaaaaaaan kuuma. Kuumempi kuin Thaimaassa (Ainakin tuntui siltä). Ja veteen ei voinut mennä viilentymään tappaja-aaltojen vuoksi. Nyyh.

 
Ruoka ja juoma:

Mä olen ihan saletti, että meillä oli täällä ruuan suhteen tosi huono onni. Tuntui todella vaikealta löytää hyvää ravintolaa ja kaikki katukojutkin oli joko piilossa meidän silmiltä tai ne myi vaan niitä sämpyläleipiä, jotka ei nyt omaa mahaa saanut kurnimaan. Vasta kun lähdön hetki alkoi koittaa, me alettiin päästä homman sisälle. Lonely Planetissa mainitussa Why Not-baarissa oli tooodella hyvää sapuskaa ja tuli kyllä syötyä oikein mehukas nuudeli/katkarapu/parsakaali-pöperö siellä. Ja meidän hotellin kadulla (rantakadusta seuraava meren suuntainen katu) oli yksi ravintola josta sai hyvää pizzaa ja paikka oli venäläisten suosiossa.

Meille tuotti ongelmia myös kolmen ihan erilaisen makumieltymyksen yhteensovittaminen ja sekin osaltaan vaikeutti ravintoloiden etsimistä. Mutta kyllä me hengissä selvittiin ja jokainen (edes vuorollaan) sai hyvän mielen, täyden mahan ja laihan kukkaron :)
Tekeminen:

Täälläkin on tarjolla ne kaikki perusjutut mitä muissakin rantakohteissa on. Eli snorkkireissuja ja muuta vesiurheilua, hierontaa ja mutakylpyjä, night marketteja, discoo ja baareilua. Me oltiin vaan niin laiskoja, ettei oikein saatu loppujen lopuksi käytyä muualla kuin buddhalla. Varmasti siis löytyy puuhaa sellaiseen leppoisaan kahenkin viikon lomailuun jos tykkää tosta auringon palvonnasta.

Oli muuten taas tosi hienoa, kun oltiin lähdössä minibussilla hotellilta yöbussille niin ajeltiin hakemaan porukkaa muistakin hotelleista kyytiin. Siinä sitten mentiin jollekin kadulle joka näytti aika paljon sellaiselta The mestalta koko saakelin lomakohteessa, oli ravintolaa, baaria, tatskamestaa ja vaatekauppoja. Siinä huuli pyöreenä istuttiin ja mietittiin, että miten hitossa me ollaan kävelty täällä niin, että ei olla eksytty sinne?!??! Tää on tätä Almazin tuuria taas...

Varsinkin kun oon kuullu, et Vietnamissa on paljon tosi ihania vaatteita halvalla niin ei kyllä kukaan meistä ostanut yhtäkään rytkyä koko maasta. Ei me löydetty mitään. Missä ne oli?
 

Meidän hotellin viereinen rakennusprojekti, joka taukosi vain sateen aikana. Ah sitä sirkkelin vinkunaa keskellä yötä <3

Loppukaneettina voin todeta, että tämän seikkailun perusteella en tulisi enää uudestaan Nha Trangiin, mutta kuten yllä olevasta tekstistä huomaa, ettei paikka näyttäytynyt meille parhaimmassa valossa kiitos oman tuurin ja laiskuuden. Mutta vaikken hippi olekaan, niin kyllä mä silti nautin sellasista biitsibungalow-mestoista enemmän kuin kaupungeista. Eli Phu Quoc voisi olla seuraavan Vietnam-reissun pääkohde :)

2 kommenttia:

 1. Mä rakastuin nha trangiin kyllä heti sillon ekalla käyntikerralla, MUTTA täytyy sanoo että suurin syy siihen, että sinne jäin pidemmäks aikaa oli se, miten huippuja tyyppejä tapasin heti alkuun (enkä nyt ees puhu stevestä :D tavattiin sen kans vasta kun olin päättänyt jäädä :) Ja toisekseen se koko mesta oli kyllä vähän erilainen sillon reilut 4 vuotta sitten..

  Mutta siis joo, mä mietin ite viimesimmän reissun (vuos sitten) jälkeen, että en kyllä todellakaan haluis muuttaa nha trangiin pidemmäks aikaa (se nyt on ollut kuitenkin puheissa). Se paikka on ensinnäkin muuttunut tosi paljon lyhyessä aikaa, ja toisekseen mäkin oon muuttunut :D

  ne hyvät ruokapaikat yleisesti sanoen on sen turistialueen ulkopuolella. :) kokeilemalla löytää hyvät, mut tietty jos on rajattu aika niin ei pysty ees kaikkii kokeileen :D Ja mä en kans hirveesti tykkää NT:n rannasta, yleensä me hengataankin vaan lousianessa taikka sitten lähdetään jonnekkin kaukaisemmalle rannalle päiväks.

  street foodia ei muuten sen takia kovin helposti löydä, kun poliisit häätää ne myyjät aika vikkelään pois, ellei sitten maksa poliisille siitä, että saa pitää sitä pikku kiskaansa jossain kulmassa.

  VastaaPoista
 2. Niin mä muistan kun sanoit, ettei noita jättihotlia pahemmin ollu silloin 4 v sitten. Kauheeta kuin nopeeta ne rakentaa niitä!

  Me välillä käveltiin melkein puoleen väliin sitä buddhaa kun koitettiin ettiä niitä ruokapaikkoja ja kaikki kadut vaan huusi tyhjyyttään ravintoloiden suhteen :D Mulla on joku lähtemätön lahja käydä aina väärissä paikoissa xD

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!