perjantai 2. marraskuuta 2012

SAIGON/ Ho Chin Minh City

Saigonissa eli nykyisessä Ho Chin Minh Cityssä tuli heti sellanen fiilis, että tää on kiva mesta. Niin kiva, että oltiin siellä peräti 2,5 päivää! No ei, meillä oli vaan kauhea hinku rannalle kun rusketuskin alkoi hiipumaan (pientä tanoreksiaa ilmassa) niin siksi vain nopea stoppi kaupungissa. Kuvien määrästä ja tasostakin huomaa, että laiskuus iskenyt eikä Vietnamissa ole saanut aikaiseksi kertaakaan ottaa järkkäriä mukaan menoihin.

Majottauduttiin sinne los turismoksien alueelle Pham Ngu Laoon, joka oli näppärästi monien eri paikkojen läheisyydessä ja safkaus hoitui hyvin lähiravintoloissa. Jos me itkettiin Cambodiassa valuutan takia niin arvatkaa vaan tilannetta kun päästiin Dongin kimppuun. Kaikkiin hintoihin muutama nolla lisää ja rahanvaihdon jälkeen pullotti reipas 2 miljoonaa lompakossa. Tukala olo näin rikkaana ja kyllä sitä laukkua on tullut halattua liikenteen seassa. Näin viidenkin päivän jälkeen välillä aivot lyö ihan tyhjää kun ollaan makselemassa jotain: Jotain ilmotetaan dollareina ja täällä sitten käännellään niin Dongeja, euroja, dollareita kuin Bahteja. Kaikki tuntuu suhteettoman kalliilta kun limsakin maksaa kymppitonnin ja huone hotellissa on esimerkiksi 200 000 VND.

Jos on hölmönä aloittelijana joskus aatellut, että Thaimaassa on sairas liikenne niin tervetuloa Vietnamiin! Täällä ei tien yli pääse ellei vaan sulje silmiä ja lähe kulkemaan tuhannen mopon vyöryessä päälle. On vaan mentävä ja liu´uttava liikenteen mukana. Onneks välillä on ruuhkaisimmissa paikoissa poliisi ohjaamassa liikennettä ja taluttamassa hölmöjä valkonaamoja tien yli.  Mopoja on käsittämätön määrä ja polkupyörätkin on yleisessä käytössä. Nekin kulkee hyvässä sovussa keskellä autotietä, välillä kaksi rinnakkain kun kavereiden on päästä juttelemaan. Muut sitten kiertää näpsäkästi sivuilta jos mahtuu...

Suuri ihmetyksen aihe mulle (ja mä taas näköjään Vietnamilaisille) on älytön mökä mun tatuoinneista. Ihan sama minne meen niin alkaa porukka huuteleen ja osoitteleen eikä oikein ota selvää, että onko ne innoissaan, kauhuissaan vai mitä tässä tapahtuu. Monet tulee kosketteleen ja oli aika hc kun Saigonissa poliisi tarras ihan käteen kiinni kun huomas mun kuvat. Jos joku tietää (Sannaaaa!!! :D) niin voi kertoa.

6 kommenttia:

 1. Heippa, noi tatuoinnit on sellanen kesto-ihmetyksen aihe :) Vietnam on aika konservattivinen (sanoisin et vielä enemmän kun thaimaa) maa, ja siellä tatuointeja on perinteisesti ollut vaan vähän "huonoilla naisilla", if you know what i mean ;) Ja muutenkin ne on perinteisesti liitetty ganstereihin, miehilläkin siis. Tai näin mulle on ainakin kerrottu :D Mut joo, kyllä niillä huomioo saa, i know the feeling :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niiiiin arvasin, että tää ois joku tällainen juttu!!! :DD Hahahhaaaaa, aaapuaaa! Oon sitten joku megahoro noiden mielestä tai sit jonkun gangsterikerhon pomo. Haha!

   Poista
 2. Gangsteri-Katja. Tän postauksen jälkeen mäkin haluan Vietnamiin!!! HALUAN!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh oon sutenööri ja high class hooker samassa paketissa! xD

   Poista
 3. Hahahaa, ja toi ensimmäinen kommentti:
  Kävin vilkaiseen tota blogia niin kiinnostuksen aiheet: Jumala, Jeesus, pelastus.
  Siellä taas joku on ihan varma, että mun musta sielu tarvitsee hengellistä ohjausta. Mitäää ihmettä!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!