maanantai 24. joulukuuta 2012

Vaihtoon!

Kaksi päivää sitten meinasin saada pienen sydänkohtauksen kun sähköpostissa ilmoitettiin vaihtohaun jo alkaneen! Jo nyt?!?!?! Ylläri pylläri, että odottaessaan jotain niiiin kaukana olevaa asiaa se iskeytyykin päin näköä ihan yhtäkkiä. Aika menee vaan nopeammin ja nopeammin. Onneksi aikaa on aina 1.2 saakka, mutta koska loppujen lopuksi se ei ole kuin reipas kuukausi on vihdoinkin otettava itsestään tiukka palliote ja tehtävä se perkeleen kv-tuutoriraportti .____.

Vaihtohaku on nyt ymmärtääkseni hieman muuttunut kun kaikki tapahtuu netissä, SoleMOVEn kautta. Ei enää paperitulosteita ja excel-listoja. Mähän nään jo mielessäni sen tilanteen, että oma hakemus "hukkuu" netin syövereihin enkä pääse minnekään :P Mutta pienen alkuketutuksen jälkeen toi ohjelma vaikuttaa toimivalta ja omaa hakemusta saa täytellä aina hieman eteenpäin, tallentaa ja palata siihen myöhemmin.
Thaimaasta on taas (ihanaa!) kaksi eri yliopistoa ja aiemmin täälläkin mainitut Assumption University ja Chulalongkorn University. Omaan hakemukseen ehdoton ykkönen tulee olemaan Chula, näppärällä semesteri-jaolla, siellä kun koulu alkaa suomityyliin elokuussa ja loppuu joulukuussa. Näin ei tule mitään esinahan venyttelyjä syksyn alkuun (Assumptionissa alkaa koulu lokakuussa) ja tammikuussa voisi toivottavasti jo olla tekemässä työharjoittelua (yritys numero 2, ehhehee). Muistaakseni hakemukseen saa iskeä halutessaan 5 vaihtoehtoa ja koska tää oma tuuri on niin ylitsevuotavan runsasta, mä todellakin laitan hakemuksen täyteen. Ja aseuttaudun siihen ajattelumalliin, että jos sieltä tulee joku muu kuin Thailand niin sekin on ihan jees. Aasiaan tulee kohteet kuitenkin painottumaan, sillä maanosa kiinnostaa eikä tässä alettu huvin vuoksi opiskelemaan Turun yliopistossa Aasiaopintoja ja menemään sitten vaihtoon jonnekin Sloveniaan. 

Ero Thaimaaseen tulee muissa kohteissa olemaan yllättäen raha. Ne pennit joilla Thaikuissa voi suht mukavasti leveillä eivät riitä mihinkään esim. Koreassa ja Japanissa ja ihan hirvittää ajatukset tulevasta velkavankeudesta (kun jo Thaikuissa varmasti tuun vetämään tili miinuksella). Mutta nyt ei parane nöpönuukailla sillä tämä oli aikalailla se syy miksi tonne Tamkiin lähdin opiskelemaan. The game is on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!