torstai 10. tammikuuta 2013

Kun opiskelu kiinnostaa

On se jännä kun maksaa 250euroa opiskelusta niin se kiinnostaa enemmän kuin kermalautanen läskiä kissaa. Vai onko tämä vain merkki siitä, että on maksanut oikeasta aiheesta, toisin kuin nuo omiin pakollisiin opintoihin kuuluvat sillisalaatit, jotka kaikessa hellyydessään aiheuttavat vain nenäverenvuotoa ja ennenaikaista hiustenlähtöä? Onko tämä merkki siitä, että olen sisimmässäsi vain hellyyttä ja maailmanrauhaa kaipaava humanisti, joka kovan ulkokuoren avulla yrittää pärjätä julmassa business-maailmassa vaikka oikeasti mun pitäisi halailla pölyttyneitä kirjoja yliopiston kirjastossa?

Valitettavasti, vaikka mun usko tätä omaa tutkintoa kohtaan vaihtelee välillä epätoivo - psykoottinen nauru, on mun usko humanistista tiedukuntaa kohtaa karannut vessanpöntöstä alas nopeammin kuin se kuuluisa kummituskakka. Opiskelun tärkein tavoite kun on kuitenkin sen leivän syrjään kiinni pääseminen ja julmassa maailmassa traden papereilla nyt kuitenkin on suurempi painoarvo kuin sillä, että on lukenut kaikkea eikä oikeastaan mitään 7 vuotta. 

Onneksi näin viisaana rottana voin yhdistää pakollisen paskan (tamk) ja unelmieni opinnot (Aasian kulttuuri) yhdeksi kokonaisuudeksi ja kenties joskus hamassa tulevaisuudessa saada sellaisen työpaikan, jossa molemmilla aiheilla on oma painoarvonsa. 

Sitten ihan aiheeseen! 7.1 aukesi Moodlessa, meidän kaikkien rakastamassa verkkoympäristössä, Aasia opintojeni ensimmäinen osio eli Itä- ja Kaakkois-Aasian kulttuurihistoria. Kurssi koostuu kolmesta eri osiosta: verkkoluennot ja kirjatentti, esseekurssi sekä verkkokurssi. Jokaisessa on valinnanvaraa omien mieltymysten mukaan mitä haluaisi opiskella ja tutkia. Nyt siis tulee tämä ihana valinnan vaikeus! Keskittyisikö normisti taas Kaakkois-Aasiaan ja Thaikkulan ihmeelliseen maailmaan niinkuin on aatellut? Vai siirtäisikö mielenkiintonsa Japaniin, tuohon nousevan auringon ja pikkariautomaattien luvattuun maahan? Tai kenties Kiina, tuo historiallisesti merkittävä jättikonkari, jonka tietämyksestä ainakin teollisuuden puolella olisi hyötyä jopa täällä PohjolaSohjolassa. Eikä viimeisimpänä nyt kun lähdettiin revittelemään venailee tuo Korea, jumalan lahja maailmalle Gangnam Stylen muodossa!  

Hienointahan olisi jos tietäisi minne perseensä rullaa ensi syksynä. Voisi opiskella juuri sitä maata niin hyötyisi itsekin opinnoistaan ja hikoilemistaan esseistä. Harmillisesti ensimmäiset palautukset on jo ennen lottovoiton kuulutusta niin päätökset on tehtävä NYT. Yhteen maahan ei ole kuitenkaan edes mahdollista keskittyä sillä esim. yksi kurssi on pelkästään Japanista ja joillain kursseilla tutustutaan kaikkiin maihin ja syvennytään sitten itsevalitsemaan kohteeseen. Mutta miltä kuulostavat esseeaiheina mm. Geishat, Yakuza, K-pop, Kiinalainen ooppera, Massaturismi Kaakkois-Aasiassa? Hmmm, voinko kirjoittaa kaikista aiheista??

Mua nyt vähän jännittää, että tähän vaiheiluun kuluu liikaa aikaa ja sit oonkin jo ihan pissit housuissa kun palautuspäivät lähestyy. Pitää siis kaivaa rakastamani LISTA esiin ja kirjoittaa ylös palautuspäivät, valita aiheet ja sukeltaa verkkoluentojen ihmeelliseen maailmaan.

Tästä se opiskelu taas lähtee käyntiin!

2 kommenttia:

 1. The Lista. :D Muista kirjotella noista Aasia-opinnoista, koska ne kiinnostaa mua ainakin ihan hirveästi. Varsinki, jos lähen vielä LUTiin lukemaan, niin se on osa tota hommaa, että pääsee hakee noihi Aasia-opintoihin.

  ps. rakastan sun tapaa kirjottaa! Nauran aina enemmän tai vähemmän pissaa housuissa ku luen postauksias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I do my best! Hauskempaa on kirjoittaakin hieman kieli poskella :P

   Ja kirjottelen kursseista ihan mielelläni (rakastanhan pohdiskelevaa jorinaa) ja hyvä, että edes sua kiinnostaa! :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!