maanantai 7. tammikuuta 2013

Schools schools schools!

Tässä sitä ollaan viimeiset päivät monet viikot luettu vaihtoraportteja, etsitty mahdollisia blogeja, tutkailtu google mapsia ja jo mahdollisia vuokra-asuntoja toiselta puolelta maapalloa. Ai kuka innostuu hieman liikaa?
Japanin ja Korean vaihto-opiskelusta on yllättävän hankalaa löytää mitään blogeja, joten niissä maissa on luotettava puhtaasti Tamkin vaihtoraportteihin. Tässä siis lista mun vaihtoehdoista:

1. Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand
Tämä ykkösenä siksi, että siellä on meikäläisten semesterijako ja koulu alkaa elokuun alussa. Näin opinnot rullaisi nopeasti ja työharjoittelu alkaisi jo tammikuussa 2014. Lisäksi positiivinen palaute vaihtoraporteissa sai mut vakuuttumaan vaikka ensin Chulan kurssitarjonta vaikutti aika naheelta. Lisäksi perkeleen hyvä sijainti BKK:n ytimessä on enemmän kuin poikaa.

2. Assumption University, Bangkok, Thailand
Kakkosena hiihtää Tamkin toinen partneriyliopisto Bangkokista. Täällä on laajempi kurssivalikoima, mutta semesteri sijoittuu ajalle lokakuu-maaliskuu eli alkusyksy menisi kivesten näppäilyksi (toisaalta kyllä vois olla töissä ja tienata massia). Miinuksena myös perseessä sijaitseva campus, jonka takia koulumatkoihin palaa rahaa, aikaa ja hermoja.

3. Ritsumeikan Asia Pacific University, Beppu (peppu lol!), Japan
Kun nöyrryin ja aattelin, että jos en pääsekään Bangkokiin niin minne menisin seuraavaksi. Aasiasta toinen maa, joka on aiemmin kiinnostanut paaaaaljon (terveisin entinen j-rockfani) ja jonka kieltä osaa vähäsen (ja jota olisi kiva oppia lisää) on Jappaaani. Siellä Tamkilla on kaksi partneriyliiopistoa myöskin ja niistä pidemmän korren vetäisi Apu. Koska oisko siistiä sanoa asuvansa Pepussa??? Beppu on aika pieni kyläpahanen meren ja vuorten välissä, mutta vaihtoraporttien mukaan se vaikuttaisi helmemmältä paikalta. Oujeaah! (+ täällä yksi semesteri eli 6 kk opintoja maksaa vittu 6500e!!!! Ja TAMK maksaa sen BUAHAHHAHAHHA)

4. Oita University, Oita, Japan
Vähän jo isommassa pleississä sijaitseva Oitan yliopisto tulee sijalla 4. Yliopiston sivut on aika mitäänsanomattomat eikä yliopistosta edes löytynyt kunnon esittelyvideota! Tässä teille siis tällainen hassun hauska opsikelijoiden tekemä tanssivideo:

Niin ja Idalle huomioksi ennenkuin peliverkkarit revitään jalasta ja verenpaine nousee liikaa, että no worries! Sulla on yks piste enemmän tonne kuin mulla eli sä pääset 110% varmuudella Japaniin ennen mua :D

5. Sungkyunkwan University, Seoul South-Korea
Tää Etelä-Korea on sitten ihan puhdasta hakuammuntaa. Mulla ei oo oikein mitään haisua koko maasta paitsi, että sielläkin tehdään aikas hyviä leffoja ja kieli kuulostaa aika samalta kuin japani. Tamkilla on siellä joku 9 partnerikoulua joissa seitsemässä on tarjolla Business-opintoja. Mikäköhän tääkin juttu on, että sinne on järkätty joku miljoona sopimusta hmmm? Päätin, että valkkaan jonkun pääkaupungissa olevan yliopiston. Vaihtoraportit oli aika lailla samaa kauraa, aika vähän tonne menee liketalouden opiskelijoita ja täytyy tässä kohtaa vaan kertoa, että VITTU TE TEKNIIKKAPUOLEN IHMISET OOTTE PASKOJA ÄIDINKIELESSÄ!!!!!! Alko päätä särkeä kun luki ihan järkyttävää mongerrusta. Eikö insinöörin tartte osata SUOMEA?!?! HV oikeesti... Jäin siis palloilemaan ylläolevan koulun, Korea Universityn ja Soongsil Universityn kanssa. 

WHAAAAAITTTTT A MINUTE!!!

Siis, nyt täytyy taas taputella itseään selkään SILLÄ kävin huvikseni vielä vilkaisemassa, että missäs koulussa se mun vaihto-opiskelija opiskelikaan. Ja se onkin itse Konkuk Univeristyssä. JOSSA, OMG, nyt siis olkaa tarkkana!!! HYUNA on opiskellut!!!
SINNE SIIS JA NIIN KÄRPPÄNÄ!

eli:
5. Konkuk University, Seoul, South-Korea
Koreassa on kuulemma ainakin halpaa ja kirjaimet on iisiä oppia. Näin.


Ja PS. vielä loppuun. Monet haukkuu esim. Thaikun yliopistoja ja on vähän sillä mielellä, ettei siellä opi mitään ja Suomi is the best forevaah! Silti monista ihan OIKEISTA yliopistoista lähtee esim. kauppatieteiden kandeja sinne opiskelemaan. Palkitun ja kehutun QS World University Rankings-listan mukaan esim. Chula oli sijalla 201 koko maailman yliopistoissa ja 72 (muistaakseni) Aasian yliopistoissa. Ja pienenä vertailukohteena: ainoo Suomalainen yliopisto joka oli ennen Chulaa oli sijalla 74. oleva Helsingin yliopisto. Että missä se vetovoimainen Tamk oikein piileksi? Lyhyesti voisin todeta: Paskaa on kaikkialla. 

Esim. omassa mielessäni kuvittelin, että nuo Japanin yliopistot on jotain ihan ylivertaisia mestoja, mutta vaihtoraportteja lukemalla selviää, että ihan samanlaista kehariporukkaa sielläkin on. Lauletaan lauluja ja leikitään piirileikkejä. Mutta en ainakaan lähtis sillä kokemuksella, että on vaan kerran käyty Mouhijärvellä serkun luona ja muuten pysytty visusti kotona arvostelemaan mitään näkemättä ja kokematta. Tai vaikka se hiton Slovenia Tsernobyleineen (ja kyllä, tiedän ettei se ole siellä!)! Meinaan on se nyt aina paljon parempi, että opiskelija on päässyt irrottamaan peräsuolensa Suomen kamaralta ja uskaltanut lähteä edes jonnekin. Kertoo aikamoisesta rohkeudesta, sopeutumiskyvystä ja laajanäköisyydestä. Lähtekää siis vaihtoon ja kokekaa jotain jännää!! Kyllä se Suomi odottaa jas jos ei muuta niin pääsettepä sitten taas kehumaan kuinka ylivertaista Suomen koulutus on.

6 kommenttia:

 1. Haha, ihana että oot ajatellu mua. :D no worries, no worries.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyl pitää aatella kamuja! Se japani on kuiteski paljon tärkeempi sulle ja mä voin mennä vaikka tonne koreaan si xD

   Poista
 2. Mua kans ärsyttää kun suomen yliopistoja aina vaan ylistetään.. no, tiedät mun mielipiteen ainakin tamkista jo :D mut siis niin, mä kyllä koen et täällä abacissa opetus on hyvää, joiltain osin tosi paljon parempaakin kun esim. siellä tamkissa. ja siis tentit on vaan vitun vaikeita, mut ehkä se tosiaan kertoo mun motivaatiosta ja mahdollisesti myös siitä, mitä olen tai en ole suomessa oppinut... :P käyn kuitenkin nelosvuoden kursseja osittain, ja suomessakin oon jo loppusuoralla, joten nää asiathan on sellasia jotka mun jo periaatteessa pitäis osata..

  tsemppiä hakuihin, voi mä muistan kans hyvin noi pähkäilyt et minne hakis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri!!!
   Ja kiitoksia! Sinne helmikuun loppuun saakka sit jännäillään, mutta luotan nyt siihen, että jos ei muuta niin tie Etelä-Koreaan on auki xD

   Poista
 3. Ei luoja mä repeilin ku luin tätä postausta!!! Varsinki ton ekan korea-vaihtoehdon kohdalla (tamk maksaa ja sun vahingonilo x--DDDD imekää siitä!!).

  Gangnam Style ja silleen. :) Millon tiiät mihin pääset?

  VastaaPoista
 4. vastaan tännekin jos joku muukin haluaisi olla kartalla näissä jutuissa! :D

  Eli virallinen hakuaika päättyy 1.2. Hakemusten käsittelyyn on luvattu menevän 3 viikkoa aikaa eli Tamkilainen tietää helmikuun lopussa kohtalonsa.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!