sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Touhukas vuosi 2012 in a nutshell (a big nutshell)

Otetaas vielä sellainen yhteenveto, että mitä kaikkea tuli tehtyä viime vuonna (saan hyvän tekosyyn tuntea itseni ahkeraksi ja muka meneväksi). Koitin samalla metsästellä kuvia kuluneelta vuodelta ja yllättäen kaikki fiksuimmat kuvat on reissuista otettuja. Niitä siis taas eetteriin lujaa ja kovaa!

TAMMIKUU:

Kouluahdistus iski päälle ja nostin hieman opintolainaa lähteäkseni talvea vielä hetkeksi pakoon Thaimaaseen. 3. reissu oli 2,5 viikkoa pitkä ja rahaa paloi kunnioitettavan pienet 700e (ja lentoliput tottakai). Lähdin yksin (huii), mutta hengasin pari päivää yhden nettitutun kanssa jolla oli tulossa hieman pidempi reissu (noin 6 kk) ja lopun ajan olin Changilla ruotsalaisten ja kambodialaisten "hellässä" huomassa. Tuli todettua, että yksin matkustaminen on paikka paikoin todella mälsää ja international relationships on jotain mitä kannattaa loppujen lopuksi vältellä ellei halua harmaita hiuksia. Tammikuun lopussa kävin sirkuksen alkeiskurssin (rengas ja liinat) ja jatkoin tankotanssin showryhmässä, tankoreenejä 5-10 h viikossa.
HELMIKUU:

Heti kun sain raahattua perseeni Suomen maankamaralle, huijasi ystäväni mut mukaansa hullulle opiskelijaristeilylle. Siellä oli aika karseeta, mutta meillä oli oikein hubaa hytissä! Toisena viikonloppuna kävin kaverini luona Helsingissä ja me mentiin Valtterille myymään vaatteita. Harmi vaan kun siellä hullujen riistohorojen keskellä ei paljoa tienannu. Vein loput vaatteet hiihtolomalla Treen Bonukselle ja nettosin viikossa 600e. Ettäs niin. Kolmantena viikonloppuna lähdin Sipen kanssa pidennetylle viikonloppureissulle Londoniin ja siellä Birminghamiin katsomaan Skrillexiä. Oli aika saakelin mahtia!

MAALISKUU:

Muutin mun rakkaasta linnakkeestani keskustaan soluasuntoon pienempien elinkustannusten ja suurempien Kelarahojen perässä. Kommuunielämä maistui yllättävän helpolle ja oli toisaalta mukavaa kun asunnossa oli muutakin porukkaa (miinus ne huikeat ilmavaivojen vaivaamat hetket lol). Oma asunto meni vuokralle. Muuton ansiosta koululle meno helpottui, samoin reenaaminen. Koko vuoden alun koitin aina pikkuhiljaa ottaa selvää koulun vaihto- ja työharjoitteluasioista ja mitä enemmän tiesi, sitä enemmän ketutti. Ylläri! Mutta tuolloin tuli jo tieto, että pääsen työharjoitteluun seuraavana syksynä mikä oli aika jeejeejee. Aloitettiin Pauliksen kanssa verkossa suoritettava Aasian kulttuuri-kurssi sekä kv-tuutori koulutus. Maaliskuun lopussa tapasin netistä ongittuun Niinaan, joka oli seuraavassa kuussa lähdössä Singaporeen vaihtoon.

HUHTIKUU:

Aloitettiin apinan raivolla Pauliksen kanssa nyt myös Thai-kielen kurssi. Sipen kanssa rullattiin takaisin reggaeton-tunneille ja mulla alkoi mittava ompeluprojekti kun aloin valmistamaan puoliksi käsin tehtyjä tankotanssiin tulevia vaatteita meidän ryhmälle. Luokkakaverit järjesti Harry Potter-pileet ja mulla alkoi mittava juoksurumba hammaslääkärissä kun Pepsi Maxin korventamat hampaat laitettiin uuteen kuosiin (sain kiskot, koska narskutin hampaitani unissani).

TOUKOKUU:

Mentiin Sipen kanssa vapaaehtoisiksi töihin Street Dancen Sm-kisoihin Pirkkahallille. Samalla pääsi vakoileen aika makeita esityksiä. Käytiin myös myöhemmin tämän innostamana kokeilemassa Helsingissä Voguingia, mutta se oli aivan liian jännää meille näin kylmiltään. 10.5 alkoi kesäloma koulusta ja ah, sitä vapauden tunnetta kuin suurin piinani eli liiketalouden 1. vuosi päättyi! Halleluiaaa!!! 19.5 järjestettiin Sipen kanssa ravintolapäivänä kuppikakkukahvila tänne mun residenssiin ja suosio ylitti odotukset!
20.5 oli Hip Hop Housen kevätnäytös missä me tanssittiin reggaeton 1-ryhmässä ja 25.5 oli tankotanssin Showcase 2012 Senssillä missä sain esiintyä kahdesti meidän mahtavan showryhmän kanssa (joka valitettavasti hajosi stapahtuman jälkeen tankokoulun mentäessä nurin >:( ).
KESÄKUU:

Aloitin Polte-nimisellä salilla niin Thainyrkkeilyn kuin crosstrainingin kun tankotanssi jäi parempien selätettäväksi.  Samalla tuli pyöräiltyä aika homona kun reenipäivänä taitoin yht.  8 km salille ja takaisin. Mikäs ollessa kun ei töitäkään tarttenut tehdä, olinhan niin mahtava kapitalistipaska ja poroporvari asuntolainani kanssa. Synttärit tuli ja meni ja niskaan kasahti yksi vuosi lisää ryppyjä ja selluliittia. En muista mitä tuolloin tein, vastaus on siis en yhtään mitään. Meinasin kirjottaa etten juhannuksenakaan tehny mitään, mutta se olisi ollut huijausta! Olinhan Jennin kanssa Hang The DJ:ssä Klubilla! Se oli niin hirvittävää, että lähdetiin jo yhden aikaan pois :D Kaupunkiin oli selkeesti jääneet vain me ja avohoitopotilaat. Kesäkuun lopussa sain valkata omat tulevat vaihtarini. 


HEINÄKUU:

Pidettiin Kangasalla jo edesmenneen tankoryhmän miitti, grillailtiin ja mässytettiin luonnon ihanassa helmassa. Ostettiin asunto porukoiden kanssa Viinikasta ja alettiin suunnittelemaan sen remppaa. Muuten mä vaan hengasin ja menetin ajantajun kokonaan. Ja olihan mulla pari kurssia avoimessa yliopistossa jonne tuhrustelin hassuja esseitä. 

ELOKUU:
 
Kävin Helsingissä ilahduttamassa kaveriani Heidiä ja vierailin ekaa kertaa Korkeasaaressa. Läksin toistamiseen Londoniin sanomaan heipat kavereilleni M:lle ja Idalle sekä pikkusiskolleni ennen tulevaa työharjoittelua. Etin vuokralaisia Viinikkaan, järkkäilin vaihtareiden asioita, alotin taas koulun (nyyh) ja olin tuutoritoiminnassa mukana. Siis ryyppäsin, mut ihan vaan pari kertaa sillä mun kisakunto on aina huono.

SYYSKUU:

Käytiin Sipen kanssa Virossa hakemassa viunaa mun läksiäisjuhliin, jotka järjestettiin 15.9 Sorin Klubilla (joista ei mulla oo tietty yhtäkään kuvaa).  Loppusyyskuu meni koulussa hikoillessa, rempan kanssa hikoilessa ja ihan vaan koko elämän kanssa hikoillessa. Muutin TAAS ja kamat lähti Viinikkaan varastoon. 


LOKAKUU:

Näin ekan viikon aikana niin monia kavereita kuin vaan pystyin ja kerkesin. 6.10 lähti kone Hesasta Istanbuliin ja sieltä Bangkokkiin. Ekan viikon vietin lomaillen Niinan kanssa (joka tuli Thaimaaseen Singaporesta) ja tokalla viikolla alkoi työharjoittelu. Sitähän ei kauaa kestänyt kuten me kaikki hyvin tiedetään. Maailman romahduksen jälkeen pakkasin kampsuni ja lähdin kahden Mikkelistä tulleen seikkailijan kanssa kohti Kambodiaa ja Vietnamia. Reissasin siis vielä reippaat 2 viikkoa ennen kuin palasin kotiin maailmalta marraskuussa.

MARRASKUU & JOULUKUU:

Paluu Suomeen, paluu arkeen, paluu koulunpenkille. Miljoonan asian hoitamista. Opin, että aina ei mee asiat niinkuin pitää. Okei, mun elämässä mikään ei oo menny niinkuin pitää, joten tän opetuksen pointti meni siinä kohtaa jo kertauksen piikkiin, mutta pakko oli aatella, että kenties jotain korkeampia voimia on maapallon päällä liikkeellä, jotka ohjailee ihmisiä tiettyyn suuntaan. Oliko se kohtaloa tulla takaisin Suomeen ja päättää vanhan piian kunniakkaat päivät? Menetin aika paljon, mutta sain vielä enemmän tilalle.

Vuoden koko teemaksi voisi kiteyttää toteamuksen "elämä on luopumista". Mikään ei tule ilmaiseksi ja joskus on tehtävä uhrauksia ja kovasti töitä saadakseen sen mitä tahtoo. Eikä se mitä tahtoo ole välttämättä sitä mitä odotti. Pitää oppia menemään myös virran mukana vaikka kuinka tahtoisi olla se vastarannan kiiski.

Nyt siis nokka kohti vuotta 2013! Peräreikäni tienoilla ainakin kihelmöi siihen malliin, että tänä vuonna tulee lisää muikeita muistoja ja hassun hauskoja sattumuksia. Tämä tulee olemaan myös vuosi jolloin tehdään peräsuoli pitkänä töitä, töitä ja lisää töitä ja toivottavasti myös kerätään sen hien aiheuttamia makeita hedelmiä.

Kippis!
Tsin Tsin!
Kampai!


4 kommenttia:

 1. Vuosi 2013 tulee oleen niin paljon parempi ku viime vuosi, toivottasti myös juhannus :DDD

  -jenni

  VastaaPoista
 2. Jooh, hah hah, ei ainakaan klubia enää! xD

  VastaaPoista
 3. Nää on aina niin kivoja nää tiivistelmät! :) Mäkin haluisin tehdä tämmösen mut oon niin laiska että en ehkä tee.

  VastaaPoista
 4. Siis tän tekemiseen meni kyl ikä ja terveys! :D Meinasin jo luovuttaa kun kuvien onkiminen oli niin vaivaalloista. Huoh!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!