sunnuntai 10. helmikuuta 2013

The mään eli miten se vaihtoon haku oikeasti tapahtuu!

Tänään on kulunut tasan viikko vaihtohaun umpeutumisesta (ja varmasti kuukausi kun saan tämän vihdoinkin julkaistua). On siis hyvä aika kerrata miten haku tapahtui, varsinkin kun se tänä vuonna muuuttui TAMKilla oleellisesti edellisvuoden paperihakemuksista.

Haku tapahtui jo aiemmin mainitussa SoleMoven järjestelmässä, jota käyttää moni muukin yliopisto ja amiskorkea. Ohjelmaan pääsee kirjautumaan omilla koulun tunnareillaan joilla kirjaudutaan intraan ja moodleen. Muita kuvia ei ohjelman sisällöstä ole tulossa, sillä vaikka pääsin äsken kirjautumaan sinne sisälle, ei voi uutta hakemusta edes leikisti lähteä luomaan. Joudutte siis luottamaan vain sanalliseen antiini haku"papereiden" täytössä.

Hakemus koostui 5 eri välilehdestä: perustiedot, omat koulutiedot, vaihtohakupaikat, liitteet ja hakemuksen tarkistus/lähetys.

Perustietiedot: ovat ne perustiedot. Nimi, osoite, puh.nro. Piti myös ilmoittaa läheisimmän sukulaisen tiedot, jos vaikka kävisi jotain hullusti ulkomailla.

Omat koulutiedot: millä linjalla opiskelee ja mikä on suuntautuminen (laitoin itselleni vain business kun eihän me tavistradet olla suuntautuneita mihinkään). Lisäksi ilmoitettiin montako vuotta on koulua takanpäin kun vaihto koittaa (2v) ja paljonko on tällä hetkellä opintopisteitä kasassa (surulliset 90 op, vaikka ekstraa siinäkin on). Loppuun piti luetella osaamansa kielet ja niiden taso. Kielten tasoissa oli kolme eri vaihetta: basics, mahdollisuus keskustella alansa sanastolla tms. ja good. Tämä vähän hämmensi, sillä esim. Paulis ymmärsi, että good tulee ennen omaa sanastoa ja mä taas ajattelin, että ne on ilmoitettu järjestyksessä huonoimmasta parhaimpaan. Nyt tulee mieleen, että mitenköhän ne oikeasti oli, me valkattiin siitä englantiin hyvä, koska se oli ylimpänä (eli "suurimpana" vaihtoehtona). Mun mielestä tässä olisi pitänyt olla joku fiksumpi asteikko, esimerkiksi kansainvälisesti käytetyt A, B, C-tasot, joka on Europassillakin käytössä. Näin pystyisi vähän helpommin arvioimaan, että mitä milläkin tasolla meinataan.

Vaihtohakupaikat: Jokainen paikka valitaan erikseen valitsemalla ensin maa, sitten koulu ja ruksaamalla kohdan, että kyseessä on koulun partnerikoulu eli bilateral agreement. Koulua valkatessa jokaisen kohdalla oli ilmoitettuna mahdolliset opiskeltavat koulutusohjelmat, pitää siis aika jännäkakat housuissa ja puusilmät päässä niitä valkkailla väärin. Jos opiskelet tradenomiksi, et voi mennä sellaiseen kouluun jossa oman alan opintoja ei ole mahdollista suorittaa.

Liitteet: Tänne iskettiin sitten tarvittavat liitetiedostot skannattuna ja ne oikeuttivat haussa käytettäviin pisteisiin. Ensimmäiseksi liitteeksi piti laittaa passikuva itsestä ja se oli pakollinen kaikille. Toisena liitteenä oli terveyspuolen opiskelijoilta vaadittava todistus, joten siitä en osaa kertoa mitään. Lopuksi tulivat ne pisteisiin liittyvät liitteet:
-kv-tuutoritodistus
-kieliopinnot (meillä Pauliksen kanssa viime keväänä käyty Thai-kielen kurssi)
-Paikkaan liittyvät opinnot (Virtuaaliamk:n Aasia-kurssi ja mä iskin siihen vielä hyväksytyn hakemuksen Turun Yliopistolla alkaneista Aasia-opinnoista)
-Muunlainen kokemus ulkomailta (Tähänhän olisi luonnollisesti tullut työharjoitteluni Thaimaassa, mutta kun se pujahti silloin aikoinaan penkin alle, oli hieman hankaluuksia saada tähän mitään. Luovuus siis käyttöön ja otin valokopiot passini viisumeista ja linkitin blogini ja kerroin, että matkustellessani kirjoitan blogia ja kerron omalla tyylilläni kaikesta matkusteluun liittyvästä. Ja tarkoitus olisi tottakai jatkaa blogia vaihdon aikana (koko paska perustettu sitä varten alunperin muutenkin). Toivottavasti kv-toimiston huumorintaju riittää tän blogin sisältöön, muuten en varmaan oo sitten lähdössä yhtään minnekään xD
-Vika piste tulee IB-linjalla olosta joten sitä ei meikäläinen voi saada
-Motivaatikirje englanniksi, joka on pakollinen kaikille Euroopan ulkopuolelle lähteville (tää on jo mun kolmas muokkaus tähän tekstiin kun kakanaivot ei muista enää mitään >< )

Ja tähänkin voin sitten vinkki kolmosena kertoa mahdollisille muille Solemoven kanssa räpeltäville: Jokaiseen kohtaan on mahdollista liittää vain yksi liitetiedosto. Eli pitää itse sitten paskarrella monesta eri todistuksesta yhtenäinen monen sivun pdf-kollaasi, koska toi ohjelma muuten korvaa edellisen liitteen aina uudella.

Hakemuksen tarkistus ja lähetys: Tässä sai vielä mulkaista omaa tuotostaan kokonaisvaltaisesti pdf-tiedostona ja jos kaikki näytti hyvältä sai hakemuksen pistää eteenpäin.

Hakemuksen lähetyksen jälkeen tuli seuraavana päivänä mailiin tieto, että hakemus on vastaanotettu. Ohjelman käyttö on loppujen lopuksi helppoa ja että se herjaa jos jokin tieto puuttuu. Ja jos hakemuksesta jää uupumaan jokin oleellinen tieto, hakemus tulee takaisin ja tulee ilmoitus, että se hylättiin.

Vaikka kaikki hakupaikat on tiedossa ja liitteet valmiina, suosittelen lämpimästi tekemään hakemus ajoissa. Kyllä siinä meinaan kädet hikoili täytellessä ihan pelkästä innostuksesta.

Hakuksen vastaanottomailissa myös mainittiin, että tulokset julkaistaan viimeistään 1.3. Nythän on enää pari viikkoa kyseiseen päivämäärään, aina voi siis luottaa siihen, että kiireen keskellä aika menee nopeasti. Kaverille, joka haki Nizzaan, tuli perjantaina mailia, että hänen hakukohteeseen oli hakijoita enemmän kuin paikkoja ja pisteytys lähtee käyntiin. Mulle ja Paulikselle ei tällaista viestiä ole tullut JOTEN JOTEN, jäämme nyt odottamaan, että meinaako tämä jo tässä vaiheessa sitä, että voi iskee Lambadan soimaan ja peruuttaa tulevat solarium-kerrat vai voiko olla, että siellä käydään Euroopan kohteet ensin läpi ja meidän pisteviestit ovat vasta matkalla??

__________________________________________________________________________________

Nyt takaisin hommien pariin. Tässä on vielä muutama viikko järkyttävää päänkiristystä. Viikko sitten palautin ennen perjantaita 2 esseetä, maanantaina tein yhden ryhmätyön valmiiksi ja suoritin 2 tenttiä. Perjantaina tein toisen ryhmätehtävän oman osuuden sekä powarin, oon ommellut tässä kaverilleni juhlamekkoa ja boleroa (tänään saatava valmiiks) ja ollut töissä ti-pe. Ja tällä hetkellä on vielä 7 esseetä/raporttia/powaria palauttamatta (deadlinet 2 vkon sisällä) ja 3 esitystä tulossa. Ei voi siis muuta sanoa kuin VITTU MITÄ PASKAA. Vähemmästäkin lähtee järki.PS. Yli 10 000 käyntiä täällä ripulijuttujen parissa! Wuhuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!