perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vaihtoprosessin eteneminen koulun oman hyväksynnän jälkeen

Kun alustava vaihtohyväksyntä on tullut omaan sähköpostiin lähtee prosessin seuraavat vaiheet rullaamaan:
Ajattelin, että jotain hätähousua, joka joskus tulevaisuudessa hakee vaihtoon Tamkista kiinnostaisi tämä info niin ei verkkarit syty tuleen innostuksen ja paniikin seurauksena.

VAIHE 1:
Tamk ehdottaa vaihtoon lähtijöitä koululle "nomination letterillä" jonka perusteella vaihtokoulut ottaa meidän hakemukset vastaan. Valinta on ehdollinen siihen saakka (mutta kaikki kyllä yleensä hyväksytään, no panic). Jos joku dorkaperse on hakenut vaihtoon sellaseen paikkaan missä ei oman alan opintoja ole ja se huomataan vasta tässä vaiheessa niin paikka pitää vaihtaa. Koulupaikasta riippuen kaikilel tulee hvyöksyntä eri aikaan kevään aikana.

Mikä itseä nyt jännittää hieman kun haluan nähdä päivämäärät selkeästi on se, että Assumptionissa on trisemester käytössä ja syyskausi on marraskuusta maaliskuuhun. Mun SoleMovessa lukee silti, että vaihtoaika on 1.8-31.12. Tää pitää nyt vielä varmistaa, sillä se vaikuttaa aika oleellisesti mun työkuvioihin.

VAIHE 2:
Kun hyväksyntä on tullut vaihtokoulusta Tamk antaa koulun hakupaperit jotka täytetään ja lähetetään postitse takaisin kv-toimiston leimojen kera.

VAIHE 3:
Kaikki vaihtoon lähtijät lisätään kurssille "Orientation and report for studying / traning abroad" joka on pakkollinen kaikille. Mähän olen suorittanut kurssin jo puoliksi Thaikkulaan perseelleen menneen harjottelun kanssa joten mulla tulee olemaan helppoa! Pitää luultavasti tehdä vain study plan uusiks ja se on sitten siinä.

VAIHE 4:
Ilmoittaudutaan 12.4 pidettävään orientaatiopäivään, joka on kaikille Tampereen korkeakouluille yhteinen. Siellä on mahdollista saada lisää tietoa kohdemaasta sekä tavata siellä opiskelleita. Missään ei lue onko tämä pakollinen (jos sattuu olemaan töitä!), mutta tuo muiden opiskelijoiden tapaaminen vois olla kyllä ihan jees.

VAIHE 5:
Etukäteisvalmisteluiden aloittaminen, jotka on jaettu niihin mitä voi tehä ENNEN vaihtokoulun hyväksymistä ja ehdottomasti vasta hyväksynnän JÄLKEEN.
Ennen saa:

- Selvitä kohdemaasi viisumiprosessin kesto ja tarvittavat lomakkeet etukäteen
- Tarkista passisi voimassaolon vaatimukset kohdemaahasi
- Tarkista perusrokotteiden voimassaolo, tarkista ja tarpeen mukaan hanki ajoissa muut kohdemaahasi tarvittavat rokotukset (http://rokote.fi/200/Matkailijan-rokoteopas.aspx
 
Ja vasta jälkikäteen:
- viisumin haku (mikäli tarpeen) kohteesta saadulla kutsukirjeellä
- apurahan haku (kesäkuussa / elokuussa syksyn hakijoille, pääsääntö 1 kk ennen vaihdon alkua)
- opintotuen olosuhdemuutos verkossa – HUOM! Tulosteet kv-palveluihin (ohje Kompassissa)
- asunnon varaus (vastaanottavasta päästä tulevat ohjeet)
- lentojen varaus (ehdottomasti vasta vahvistuksen jälkeen)
 
Itselle kaikki on jo aika selvää pässinlihaa, joten lähtö tapahtuu jo vanhan konkarin rutiinilla (eli viime hetken paniikkikakalla). Alustava kämppä on jo katottuna, rokotukset on ollut valmiina jo vuosia, passi uusittu hiljaittain, Kelan tuille voi sanoa PYH kun en niitä enää nosta eikä lentojakaan tartte varata. HAHAHA!
Näistä lisää sitten myöhemmin.
 
  Kuvakuolaukset Koh Changin saarelta lokakuun 2011 matkalta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!