sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mitäs tässä!

Oma pääsiäis"loma" jatkuikin sitten loppuviikon saikulla. Tuli ärsyttävä perusflunssa, joka pistää ihmisen tukehtumaan limaansa yön aikana ja estää tekemästä mitään fiksua (tärkeinpänä niitä töitä!) nostamalla sykkeen miljoonaan pienenkin fyysisen ponnistuksen yhteydessä. Mä nyt toivon, ettei tää nuhanenäily jatku enää pitkään, on ärsyttävää köhiä ihmisten päälle töissä. Poden lisäksi älyttömän huonoa omaatuntoa olemalla poissa töistä, sillä pystynhän minä vielä jotakin tekemään. Aikoinaan ennätykseni oli 3 päivää töissä kuumeessa kun aattelin vaan, että ompas sitkeä krapula kun vielä keskiviikkonakin tärisyttää. Ah, tätä ahertajan elämää!

Koska ilma oli niin hieno lauantaina eikä flunssa ollut ihan niin pahana, käytiin aamusta Pyynikin näkötornilla imuroimassa mahaan munkit ja sen jälkeen Särkänniemen akvaariossa tutkimassa kaloja. Juusolla on fetissi merenalaiseen maailmaan ja kyllähän mäkin niitä fisuja mielenkiinnolla katselen. Tosin Juuson mielestä vain ruuantekotarkoituksessa... 
Tämä oli hyvä muistutus myös siitä, että kärsiessä pahasta matkakuumeesta jota ei ole mahdollista hillitä ulkomaanreissulla, on Suomessakin ja ihan peräti omassa kaupungissa paljon hienoja paikkoja joissa vierailla. Aina ei tartte lähteä merta edemmäs kalaan.  Mä luulen, että kesän aikana tulee aika paljonkin seikkailtua myös Suomen kamaralla. Saa tääkin sipsimonsteri kyytiä.

6 kommenttia:

 1. suomessakin on ihan kiva matkustella :) mä tajusin sen vasta sitten kun mies tuli suomeen, ja sehän tietty halus ihan ymmärrettävästi nähdä muutakin kun vilppulan :D tehtiin viime, vai toissakesänä pieni roadtrippi, yövyttiin lähinnä mun sukulaisten nurkissa :D Ja ajattelin et samanlainen ois kiva tänäkin kesänä, sikäli mikäli saan joskus esim. kolme vapaapäivää töistä putkeen. viikonloppu on vähän lyhyt jos pidemmälle lähtee.. mut tykkään kun voi autolla ajella, ilman varsinaista suunnitelmaa, ja sit voi pysähtyä ihan ihme paikoissa välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kokemukseni Tampereen hienoudesta tuli myöskin ulkomaalaisten toimesta kun viime syksynä olin kv-tuutorina. Tuli ihan sellanen "hetkonen, Tamperehan on tosi hieno paikka!" oivallus kun sitä ennen oli vaan ootellut, että pääsee lähtemään ja mahdollisimman pian.

   Meillä pitäisi olla kesällä enemmän vapaata kuin mitä ensin aattelin (vaikka rahaa saa vähemmän kun ei oo töitä 37 h /vko, mut sit taas on enemmän aikaa puuhailla kaikkee :) )niin ollaan juuson kaa puhuttu, että lähdetään ainakin ahvenanmaalle tutkiin saarta sekä pohjanmaalle sen sukulaisten luokse. Mä oon matkustanut niin vähän Suomessa, että ihan hävettää ja oikeasti kiva täälläkin nähdä uusia paikkoja :))

   Ja kuten sanoit, pitää juurikin saada tuo 3-4 pvää vapaata, ettei tule liian kiire ja hoppu jos jonnekin lähtee autolla huristelemaan.

   Poista
 2. joo kyl sitä joskus tarttee vähän ulkopuolista apua että saa omat silmänsä auki :) Mä tajusin ton oman kotipaikan "hienouden" vasta viime kesänä kun olin museolla, ja siellä kävi vaikka mitä turisteja jotka kehu sitä paikkaa. ja ohan siellä kaikenlaista meininkiä sielläkin, ei siinä, pitäis vaan ite olla aktiivisempi ja lähtee. kun tuntuu että ei viitti siellä kotona tuhlata rahaa mihinkään "ylimääräseen" ja sit vaan nököttää kotona ja haaveilee matkoista. vaikka eipä nyt joku parinkympin meno edes sitä reissukassaa niin paljon syö, etteikö muka vois joskus lähteekin.

  heh, tulkaa siis mänttä-vilppulaan, ei oo kun tunnin matka tampereelta ja meiltä saa vielä yöpaikankin! ;D

  ahvenenmaa on kyl ihana, kävin siellä tosiaan viime syksynä kaverin häissä, ja puhetta oli että jos tänä vuonna päästäis uudestaan koko sakilla sinne kyläileen, olis kivaa. :)

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä niin tuttua, ettei Suomessa suostu laittaan euroakaan mihinkään hommeliin, hamsterina vaan rullaa jokaisen euron säästöön et ne voi tuhlata sit matkalla (usein johonkin turhaan).

  Hahaa, jos toi oli epäsuora kutsu niin se otetaan vakavaan harkintaan! :D Jos ei muuta niin pääsee kuulemaan lisää vaihtarijuttuja niin osaa sitten poukkoilla siellä. Nyt kun myös lähtee yksin niin on vähän pissat housuissa niiden ensimmäisten päivien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho mä oon missanut tämän, joo oli se kutsu! tervetuloa siis! ;D

   Poista
 4. Hei,

  Onnittelut!

  Blogiasi on ehdotettu Supersaver Travel Blog Awards -kilpailuun! Supersaver on yksi johtavista online-matkatoimistoista Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

  Supersaver Travel Blog Awards on kilpailu, jossa valitaan äänestyksen perusteella parhaat matkablogit kolmesta eri kategoriasta: Paras matkablogi, Paras Aasia-blogi ja Paras valokuvablogi. Blogisi on nimetty Paras Aasia-blogi -kategoriaan Supersaver Travel Blog Awardseissa.

  Varmista, että lukijasi tietävät voivansa ehdottaa blogiasi useita kertoja. Mitä enemmän nimeämisiä blogisi saa, sitä suurempi on sen mahdollisuus päästä finaaliin! Voit lisätä blogiisi kilpailutunnuksen, jonka avulla lukijoidesi on helppo ehdottaa ja äänestää sinua. Kilpailutunnus on ladattavissa sivustolta http://www.supersaver.fi/kilpailu/blog-awards/aasiablogi.

  Kunniamaininnan lisäksi BoDTM - Books on Demand tarjoaa kaikkien kategorioiden voittajille mahdollisuuden julkaista bloginsa kirjana! Lisätietoa palkinnosta saat alla olevista linkeistä.

  http://www.supersaver.fi/kilpailu/blog-awards/books-on-demand

  http://www.bod.fi/

  Voit lukea lisää Travel Blog Awards -kilpailusta sivustoltamme: http://www.supersaver.fi/kilpailu/blog-awards

  Toivottavasti blogisi saa paljon ääniä!

  Onnea matkaan!

  Ystävällisin terveisin

  Janita

  Supersaver

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!