keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vihdoinkin uutisia Bangkokista!

Ehdin jo tossa viime viikon lopussa lähettämään koululle kyselyviestiä vaihtohaun tilanteesta kun alkoi oikeasti pelottamaan, että se oma virtuaalihakemus on kadonnut jonnekin Pohjois-Korean keskitysleirille. Kv-väki lohdutteli ja pyysi malttia ja sieltähän se yliopiston oma hakemus saapuikin jo tänään.

Heti ekana vekkulina asiana:
Jostain kumman syystä JUURI NYT koulu on siirtymässä enemmän Eurooppalaiseen semesterikäytäntöön ja mun vaihto-opinnot ovatkin vaan 3 kuukautta lokakuusta joulukuuhun. MIKSI JUST NYT HÄH?!?!?! :D Millä järjellä taas!? Plussana toki se, että koulua on vähemmän ja me voidaan Juuson kaa tehä siellä jotain muuta (öööö... matkustella) tai voin olla siellä 3 kk työhajoittelussa jolloin aikaa ei mee "hukkaan". Vielä kukaan ei tiedä tarkemmista aikatauluista mitään joten ei muuta kuin jäitä hattuun kunnes ne ripulit on oikeasti housuissa. Toivottavasti Trans-Mongolian matka ei hirveästi lähde muuttumaan, muuten tulee pieni päänkiristys. Se nyt on vaan sitten selvää, että apurahoja tulee paljon vähemmän, Kelan tukia ei voi nostaa tammi-maaliskussa ja miten kurssien opintopisteet menee on ihan pimennossa vielä. Että jee jee. (Jossain syvällä sisimmässäni tiedostan, että tästäkin "voisi" olla ihan hitosti enemmän raivoissaan, mutta jotenkin tällaiset vekkulit uutiset ei enää jaksa hetkauttaa suuntaan taikka toiseen.  )

Alustava kurssien "wish-list" on Assumptionin sivuilla julkaistu, mutta siitä ei tullut hullua hurskaammaksi. Lista oli ennemminkin jokaisen eri suuntautumisen opinto-opas. Mutta jos mahdollista, koitan valita International Business Managementin kursseja, joissa näyttäis olevan paljonkin kaikkea mielenkiintoista, varsinkin HR:ää.

Assumptionille täytettävät lappuset:
1. Täytetty vaihtohakemus (sain mailiin kaavakkeen)
2. Viimesin todistus suoritetuista opinnoista (kv-toimisto hommaa kun muut laput palauttaa)
3. 2 kopiota passin pärstäsivusta
4. 2 passikuvaa
5. Kopio vakuutuksesta (saan If:stä (tai muualta kun If oli aika kallis)), joka kattaa Thaimaassa olon (hyvä kun ei edes tiedä kauan siellä nyt sitten tulee olemaan! :D)

Että eipä nyt ihan päätä huimaava To-Do-lista ole! Aikaa on toukokuun ekalle viikolle saakka eli runsaasti, paitsi, että mulla on niin paljon töitä, että tälle pitää varata joku kunnon kolonen jolloin hoitaa kaikki pois alta nopeasti.

3 kommenttia:

 1. Äh perseestä noi jaksojen muuttumiset, meillä tuli kans thaikkuihin lähteville tieto et koulu alkaa marraskuun sijaan vasta tammikuussa :\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskohan olla sama koulu kyseessä? Tai sitten siellä monetkin koulun siirtää semestereitään.

   Poista
  2. Ei oo sama koulu, vaan Siam, joten varmaan aika yleisesti sit ovat siirtymässä uuteen systeemiin..

   Poista

Nyt sitä kommenttia!