maanantai 13. toukokuuta 2013

Aasia-verkosto: 2. kurssi

10.5 eli viime perjantaina loppui Aasia-verkoston toinen kurssi ja samalla siis myös omat kouluhommat tältä keväältä (JJEEEE!). Nyt siis pientä asiaa kaikille kiinnostuneille opintokokonaisuuden b-osasta:

B: Society and Politics in East and Southeast Asia, 6op
"The course will provide you with basic knowledge of today's 
social and political phenomena in East and Southeast Asia."

1) Luentokurssi, 2 op
Kurssi koostui yhteensä 9 eri luennosta: 3 Kiinasta, 3 Japanista ja 3 Koreoista. Näihin sai powerpointit etukäteen tulostettua mikä helpotti huomattavasti luennon kuuntelua sekä ranne kiitti. Videoluennot löytyivät moodlen kautta ja kestivät kaikki ainakin 1h.  Jokaisesta maasta oli luennoissa eri opettaja ja itselläni valitettavasti jäi Kiinan luennot katsomatta, koska en vain pystynyt keskittymään kyseisen opettajan puhetyyliin. Lisäksi olin hieman lusmu ja jätin vikan luennot katsomatta kokonaan, joka käsitteli Koreoiden historiaa ja keskinäistä suhdetta nykyään (ja tämähän kostautui myöhemmin). Luennot eivät olleet saatavilla tenttipäivänä. Luennot ja diat olivat englanniksi.

2) Kirjakurssi, 2op
Tässä sai valita, lukisi englanninkielisiä kirjoja vai suomalaisia. Itse otin suomalaiset, sillä tänä keväänä on enkku tuntunut jotenkin tosi heikolta. Kirjat olivat siis:
1) Luova, Outi ja Annamari Antikainen-Kokko (toim): Yhdentyvä Aasia. Gaudeamus, 2006.
2) Keva, Silja (toim.): Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi - Johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin, 2011

Yhdentyvä Aasia-käsitteli alueellista yhteistyötä Aasian alueella ja kaikkine järjestöineen (asem, asean, asen +3 yms yms), kirja oli aikamoista kikkelis kokkelista, ainakin mulle siis. Vaikka aihe oli mielenkiintoinen ei siitä oikein jäänyt mitään päähän.

Molemmista kursseista oli esseetentti ja suorituspäiviä oli periodin aikana 3. Halutessaan molemmat tentit pystyi suorittamaan samana päivänä. Yksi tentti koostui kahdesta essee-kysymyksestä joihin vastattiin saman päivän aikana (aikaa oli klo 10-23.55) ja vastaus lähetettiin opettajan sähköpostiin liitteenä. Yksi essee oli aina 1000 sanaa.

Itse meinasin ensin suorittaa molemmat esseet samana päivänä. Toisin kävi. Tuhat sanaa on sama kuin melkein neljä A4:sta. Se on aika homona tekstiä! 2000 sanaa on vielä enemmän! Tajusin jo ekan tentin puolessa välissä (kun kello oli jo 18 illalla ja olin vastannut vasta ensimmäiseen kysymykeen), että tämä on mahdotonta! Ainakin mulle. Eli se oli pakko jakaa kahteen osaan. Arvioinneista näki, että jotkut tosiaan vastasi kaikkiin kysymyksiinsaman päivän aikana ja kirjoittivat siis 4000 sanaa ~18 sivua yhden päivän aikana. Hmm, MITEN TÄMÄ VOI OLLA EDES MAHDOLLISTA? Varsinkin kun joku sellanen oli saanut arvosteluiksi 3 ja 4. Ihan käsittämätöntä! Jotkut on vaan parempia kuin toiset.

3) Nettikurssi, 2op
Piti valita kahdesta annetusta aiheesta ja itse valitsin Media reading coursen (toinen oli Regional cooperation in Asia ja sain siitä tarpeekseni tuon Yhdentyvä Aasia-kirjan muuodossa). Tässä kurssissa piti lukea netissä olevia artikkeleita Kiinan ja Japanin mediakulttuurista, sensuurista sekä sananvapaudesta. Kurssilla piti kirjoittaa vähintään 8 sivun essee valitsemastaan Kiinan tai Japanin uutisesta. Uutisen piti olla poliittisesti merkittävä ja tarpeeksi iso, että se kattaisi monta artikkelia eri lehdissä. 

Valitsin omaksi aiheekseni "kiinalaisen unelman", joka on uuden tänä vuonna valitun Kiinan presidentin slogan omalle hallituskaudelleen. Esseessä piti kertoa lyhyesti oma uutinen sekä mistä lehdistä sitä seurasi, analysoida sen kerrontatapaa sekä millaisia yhtäläisyyksiä uutisista löytyi sekä verrata uutisia maan harjoittamaan sananvapauteen/mediasensuuriin ja mediakulttuuriin.   Mielestäni siitä tuli varsin onnistunut kun ottaa huomioon, että kirjoitin sen valmiiksi kahtena vikana päivänä. 

*** 
Vielä ei ole tietoa koska alkaa osio C, mutta pidän peukkuja ylhäällä, että heti elokuussa niin saan tehtyä sen ennen matkalle lähtöä. Ois meinaan hiukan hankala vääntää jotain nettiesseetä keskellä Siperiaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!