maanantai 6. toukokuuta 2013

Konnitchi wa! O genki desu ka?

Huomenna koittaapi toukokuun 7. päivä, mikä meinaa sitä, että Juuso lähtee kolmeksi viikoksi Japaniin ressailemaan. Meikäläinen jää kotiin tekemään kahta duunia, anteeksi kolmea kun lasketaan ompelu mukaan, kirjoittamaan esseetä ja lukemaan yliopiston pääsykokeisiin. Siis mullahan tulee olemaan niin paljon hauskempaa täällä neljän seinän sisällä, heh heh. Nyt kun kevätkin vihdoin saapui.

Koska mun elämä oikeasti tulee koostumaan vain noista älyttömän jännittävistä asioista, aattelin täällä blogissakin elellä sitten hieman Juuson reissun mukana. Meillä on nyt yhteinen Dropbox-tili ja sinne sitten Juuseri latailee kuvia jahka kerkiää ja itse voin sitten lisäillä hienoimmat tänne teidän kaikkien ihasteltavaksi. 

Japanin reissukohteet ovat seuraavanlaiset:
Tokio
Matsumoto
Narai
Kioto
Ito
Nihonmatsu
Oyama
Nikko


8 kommenttia:

 1. Hei huippua matkaa Juusolle, kuvia ootellessa! Ja tsemppiä sulle siihen luku-urakkaan :)

  Uus banneri on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onneks voi omahyväisesti sanoa etten oo ees kade kun muutaman kuukauden päästä on ite siellä, hah hah hah!
   Tänään palautin vikan koulutehtävän aasia-kurssille ja olo on huojentunut. Nyt sit askartelemaan aikataulua pääsykoelukua varten. Katotaan miten toimii :D

   Ja kiitoksia! Itsehän osaan photarilla säätää vain contrastia niin toi on tehty sellasella käpysellä microsoftin ohjelmalla jota ei enää valmisteta. Mut fotari on overrated!

   Poista
 2. Huuh, meikäläinen vetäs tässä helatorstain kunniaks koko sun blogin alusta loppuun kertaheitolla! Täytyy ihan tulla kiittää että oot jaksanu kirjottaa, ja kaiken vielä ilman mitään turhia silotteluja. Oon jotenkin ihan overwhelmed kaiken tän pari-kolme-neljä tuntisen informaatiotulvan jäljiltä etten pysty varmaan ees puhumaan järkeviä.

  Mutta long story short: opiskelen ite kansainvälistä kauppaa englanninkielisellä linjalla SAMKissa ja mun tarkotus olis kanssa mennä vaihtoon Bangkokin yliopistoon kevääksi 2014! Minä epäonninen myös hain ekavuoden jälkeen, mut jopa hyväksyttiin ja kaikkea, mut kappas kun unohdettiin kertoa että niin, et voi muuten opiskella siellä yhtään kurssia kun kurssit on tarjolla vaan kolmosvuoden opiskelijoille ja sun olis pitäny ottaa sinne ite yhteyttäkin.... Eli se kusi sitten alkuunsa. Mut nyt toivottavasti vähän paremmalla menestyksellä liikenteeseen :) Harmittaa vaan että ketään kavereita ei Thaimaa kiinnostele (kuvittele ny että ne hakee vaihtoon _ruotsiin_), joten saan/joudun yksinäni matkaamaan. Vähän lisäpaineita mut ehkä niistä selvitään!

  Kiitos vielä tosi paljon mahtavasta blogista, you go girl! Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä on luvassa seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitoksia siitä, että tämä on kiinnostanut! Välillä kun mietin, niin tää oma turinointi on aika angstista mouhotusta, mutta kyllä sitä pitää riehua kun kohtaa vääryyksiä :D

   Hei arvaas mitä! Meillä kans tuo sääntö että vasta 3. vuonna vaihtoon (tästähän taistelin silloin 1. vuoden aikana) ja kaikista helmeintä oli se, että kun 2. vuoden alettua meidät jaettiin uusiin luokkiin (naamoja vaihtui) niin eräs tyttö mun luokalta LÄHTI KESKEN KAIKEN BANKOKKIIN VAIHTOON!! Et yhtäkkiä se olikin ok! Mä en ees mieti tätä asiaa pahemmin koska verenpaine nousee ihan heti, et miks yhtäkkiä jollekin on eri säännöt! ÄR!

   JA minne kouluun olet itse menossa?! Alkaako sullakin sit Tammikuussa opiskelu vai vasta maaliskussa sen vanhan semesteri-käytännön mukaan?
   Kyl muakin nyt hieman jännittää kun aattelee, et yksin menee kun eka piti mennä kaverin kanssa. Ne tunnin bussimatkat ees taas ja just se alku kun kaikki on kauheeta sähläystä kun ei poikakaveria voi sinne kouluun mukaan ottaa :DDD

   Toivottavasti tuut vilkuileen tätä vastausta ja jos yhtään kiinnostaa niin ollaan yhteyksissä sit siellä Thaimaassa!! Koska itestäni tiedän sen, että jossain kohtaa reissatessa ne suomi-ihmiset muuttuu kultaakin kalliimmaksi. Auttaa sopeutumisessakin enemmän kun on "tukiverkkoa" ympärillä eikä kaikkea tartte alottaa nollasta. On meinaan varmasti muutakin ressattavaa! :D Kato sit jos synkkaa niin mikään ei estä välillä lähtemästä yhessä jollekin reissulle lähialueille (ja siis 100% varmuudella löytää sieltä paljon uusia ystäviä joiden kaa reissata ja riehua, mut eipä niitäkään koskaan liikaa ole :P)

   Poista
  2. Mä myös yritän olla miettimättä turhia niitä menneitä, onneks sentään on vielä mahdollisuus lähteä! Paitsi että joudun itse maksamaan koko lystin, lukukausimaksuja myöten siis, koululla on vissiin jonkunlainen sopimus thaikkujen kanssa että semesteri maksais n. 1500€ ja musta se on vielä ihan ok, kun vertaa vaikka jenkkien kymppitonneja! Pitää elellä syksy vähän säästeliäämmin ni eiköhän se siitä!

   Niin ja menen Bangkok Universityyn, ja koulun sivuilla ainakin luki että tammikuu-toukokuu, mutta ei sitä ikinä tiedä :D Mulla on vielä toi hakuprosessi edessä, haen sinne luultavasti syksyllä vasta. Mutta asiassa ei silleen pitäis olla ongelmaa kun menen itsemaksavana, en siis kuulu siihen kiintiöön mitä koululta joka vuosi sinne pääsee, taitaa olla 2 oppilasta per lukuvuosi, ja rahaahan mä heille vaan tuon! Näin siis ainakin sanoi meidän koulun aasiavastaava ketä sinne oli yhteydessä.. :D

   Jos kaikki nyt menee kutakuinkin suunnitelmien mukaan niin tietty ollaan yhteyksissä sit! Munkin pitäis joku blogi kyhätä tässä kun vikat tentit-, muutto- ja kesätyön alotus -stressit on eka selätetty... Palailen sitten vaikka linkin kera! :)

   Poista
  3. Nonni hyvä juttu! :)

   Jos saa kysyä, onko sille jokin syy, että maksat suoraan itse etkä hae koulun kautta ensin? Toivottavasti saat kelan tuet tuohon, meijän koululla ei enää hyväksytä free movereita olleskaan niin pitäisi ilman kelan tukiakin elää v.v

   Ja palaillaan asiaan! Ootan innolla sitten blogiasi :)

   Poista
  4. No siis. Mein koulussa on tasan 1 mahdollisuus hakea kaukomaille (= muu kuin erasmus) vaihtoon niin että voi myös päästä sinne.
   Koska aina hauissa on 2. vuoden opiskelijat etusijalla (eli tänä keväänä mun vuosikurssilaiset) ja kaukokohde täytyy laittaa 1. hakutoiveeksi. Esim. jos on kaukokohde myös toisena hakutoiveena, sitä ei mitenkään huomioida koska hakijoita kaukokohteisiin on niin monia että se on aina jollain muulla 1. vaihtoehto.
   Vielä kärryillä? :D
   Jossain mielenhäiriössä tossa kevään haussa laitoin sitten USA:n 1. vaihtoehdoksi, lähinnä varmaan siksi että tiesin ettei mulla tulis ikinä olemaan varaa maksaa niitä lukukausimaksuja ite, ja mahdollisuuksia hakea tosiaan on se yksi. En sitten tietenkään päässy sinne, sinnekin otetaan vaan 2 per vuosi ja hakijoita on aina joku 20-30 (hauskaa että esim. turkkiin jää joka vuosi vapaaksi joku 10 paikkaa kun kukaan ei hae sinne, mites tää priorisointi).
   No sitten mulla tuli mieleen vasta se Thaimaa, ja kävin kysymässä että voiko sinne hakea jälkikäteen, niin tietty ne koulun kustantamat paikat meni siinä kevään haussa, joten tää jäi ainooks vaihtoehdoks. Mutta käsittääkseni toi on osittain joku kahdenvälinen sopimus, eli periaatteessa olen koulun kautta sinne yhteydessä mutta kuitenkin yksin (:D), ja ne kurssit mitä otan tulee osaks tutkintoa niin sillon pitäis saada tuetkin. Täytyy kyllä varmistaa tämä ja 10000 muuta asiaa vielä ennen ku lähetän mitään lappuja yhtään mihinkään :D
   Toivottavasti tajusit, tätä on tosi vaikee selittää mitenkään ymmärrettävästi :D

   Poista
  5. Joo, kyllä hiffasin!
   Jännä, että teille menee noin. Mä iskin itelle kaikki 5 kaukokohteiksi, koska meillä se menee niin, että vaikka mun toivelistalla kohde olisi numero 5 niin pääsen sinne silti jos meen pisteissä kaikkien muiden edelle. Ainakin luulen, että se menee niin :D

   Meijän koulussa oli joku vaihtoon ryntäys tänä vuonna ja jopa slovakiaan oli liikaa hakijoita. Tai sitten kävi niin, että kun kv-toimisto ja kordinaattorit sanoo, ettei tänne ja tänne pääse (esim thaimaa ja malesia) niin kaikki hakee johki paskakohteisiin (ihan vaan mun mielipide xD) ja sitten niihin tulee tungosta ja kaikki helmet mestat jää jopa vajaaks! Viime vuonna paikkoja jäi aasiassa jopa vajaaks kun kukaan ei hakenut minnekään.

   Sekin on kyl vähän vammasta, että nyt kun mun kaveri peru oman paikkansa sen saamisen jälkeen ja sillä meni hetki arpoa, että mitä se tekee niin tottakai kaikki muut hakijat hyväksy jo ne omat paikkansa. Eli kaikki jotka myös haki Thaimaahan otti jo jonkun paikan varalistaltaan. Eli pä lähen tonne kouluun yksin. Ja koska siellä on jotain arpomista taas tukirahojen kanssa niin toi vapaa paikka ei välttämättä mene edes täydennyshakuun.

   Ite aikoinaan otin selvää tosi paljon tosta free mover vaihdosta, soittelin kelaankin yms. Tamk on vaan niin mulkku koulu, että ne olis pakottanut tossa tapauksessa mut pitämään välivuoden (eli en olisi opiskelijana kelan silmissä silloin), maksamaan kaiken ja luopumaan kelan tuista ja sitten palattuani jälkikäteen KENTIES hyväksynyt kurssini osaksi tätä tutkintoa. Ei voi muuta todeta kuin vittu mitä paskaa. Eli todellakin toivon, että teijän koulu on vähän fiksumpi kuin tää meidän ihana OSAKEYHTIÖ, joka haluaa tahkota vaan voittoa ja paskat välittää opiskelijoista ja heidän tulevaisuudestaan, ja tosiaankin päästää sut omakustanteisesti OPISKELIJANA lähtemään.

   Ja tälleen ajatellen muita ihmisiä, niin jos vaan sitten sulla on aikaa ja halua, suosittelen lämpimästi kirjoittamaan esim. julkiseen blogiin aiheesta ja mitä kaikkea jouduit tekemään. Kaikki mitä ite oon lukenut aiheesta (netti ja Tamkin vaihtoraportit) on sellasia tyyliin "no me vaan mentiin ja lähetettiin sitä ennen mailia ja maksettiin ite". Auttaa tosi paljon tyyppejä jotka painii saman asian kanssa. Tamkissakin tämä free mover vaihto oli siis tosiaan mahdollista vielä vuonna 2011.... lol

   Ja tulipa muuten mieleen, että tuolla bangkok universityssä on ollut tosiaan meiltäkin jotain free movereita tekniikan alalta aikoinaan! Ja tuli mieleen, että joko siihen tai johki muuhun kouluun thaimaassa tyypit oli saanut sovittua, että ne maksaa vaan jonkun lukukausirekisteröitymismaksun (150e) ja se olis sillä selvä. Eli ne oli päässeet junaileen niin, ettei tota kunnon lukkarimaksua tarttenu maksaa! :0 Voin jossain kohtaa vilkaista noita raportteja ja tähän vaikka pasteta että mitä ne tarkalleen kertoo, jos olis joku mahdollisuus, että saisit jotain alennusta xDDDD

   Poista

Nyt sitä kommenttia!