keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

JAPAN - sinne ja takaisin

Tässä pelkistetty paketti Juuson reppureissusta Japaniin kaikille teille joita kyseinen maa kutkuttelee. 

Millä mentiin ja missä käytiin:
SAS:in lento Hki - Kööpenhamina - Tokio, ensin 1h, vaihto ja n. 10 h. Tokiossa vietettiin 2yötä Uenossa, 1 yö Kudanshitassa ja 3 yötä Minatossa. Sen jälkeen yhdet yöt Matsumotossa, Kiotossa, Itossa, Tokiossa, Oyamassa ja Nikkossa. Tämän jälkeen comeback Tokioon jossa oltiin 3 yötä Shinjukussa, 2 yötä toisessa hotellissa Shinjukussa ja 2 yötä Shibyassa. Reissu kesti yhteensä 3 viikkoa.

Missä nukuttiin:
Kaikki hotellit varattiin etukäteen hotels.comista ja booking.comista ja niitä kertyi 12 kpl. HUoneet olivat 2 hh huoneita perusvaatimuksilla (kuvien perusteella ne oli parempia kuin omat torakkaluolat...) ja maksoivat 80e/yö. Yksi yö vietettiin kapselihotelissa Tokiossa ja se oli... mielenkiintoinen.
 Millä liikuttiin:
Tokiossa oli helppo käyttää Yamanoto-linjaa joka on paikallinen JR-juna sekä metroa. Maksettiin yksittäismaksulla kun ei käytetty niin paljon, maksu yhteen suuntaan oli n. 1 e. Hotelleja vaihtamalla säästyi pitkiltä välimatkoilta kun pystyi kävellen tutustumaan lähiympäristöön. Taksilla suhailtiin  kaksi kertaa, oli kallista. Tokiossa vuokrattiin myös yhtenä päivänä polkupyörät, tämä oli helppoa ja edullista, maksoi 10 e/päivä. Ihmisvilinästä huolimatta pyörällä ajo oli turvallista.
 Missä syötiin:
Paikallisia ravintoloita oli paljon ja ruokavalikoimat vaihtelivat alueittain. Monissa paikoissa oli muoviruokia näytillä joiden avulla pystyi valitsemaan haluamansa aterian, vain suuremmissa paikoissa oli tarjolla englanninkielisiä menuita. Pikkukaupoissa 7eleven, Familymart ja Sunkus oli tarjolla hyvää ja halpaa valmisruokaa, jota pystyi  syömään kaupan sisällä sinne varta vasten tehdyssä ruokailupaikassa. Eniten tuli syötyä soba-nuudeleita ja riisikakkuja. Länkkäri mäkkärit ja Burger Kingit löytyi huudeilta.
Mitä katseltiin:
Tokion nähtävyyksiä olivat Skytree-näkötorni,Sumida-akvaario, keisarillinen puutarha, Koshikawa korakuen-puisto, Harajuku, Akihabaran alue, Odoiba tekosaari, Sensoji- Temppeli ja Hamarikyu-puutarha. Muualla Japanissa Nikko kaupunki/alue, Kamikochi luonnonpuisto, Narain kaupunki, Izun pohjoisrannikko, Kioto ja Matsumoto-linna.

Paljonko tämä kaikki tuli maksamaan?
Lennot 680 e
Hotellit 20 yötä  ~818e
Japanin junapassi 7 vrk  278 e
YHTEENSÄ 1776 €

Syömiseen, shoppailuun ja muuhun meni rahaa n. 1300e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!