keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lennot part 1.

Matkan rakentaminen takapäästä on jatkunut edelleen ja nyt olisi vuorossa varattujen lentojen esittely lokakuun alusta tuonne marraskuun alkuun. Sen jälkeen on vielä hieman homma auki, mietitään, pitäisikö käydä Balilla (ai että kun on hankalia päätöksiä!) vai ei.
// EDIT. Päätettiin siis ettei Balille mennä, koska netin mukaan Bali on ihan paska paikka. Näin on näppylät. Mennään sitten muihin siisteihin paikkoihin, joihin lippujen osto on vielä vähän vaiheessa. Nyt lentoihin!

2.10 Tokio - Hong Kong
Lennetään Katan kanssa Tokion Naritan lentokentältä (A) Shanghain kautta Hong Kongiin (B), jonne Juuso saapuu samana päivänä Suomesta. Hong Kongissa on tarkoitus olla 5 yötä ja yksi päivä käytetään Macaossa (C) käymiseen.

Varaus : Kilroy
Lentoyhtiö: China Eastern Airlines
Laukkujen määrä : 2 per hlö (Bling bling!)
Vaihtoja: 1, Shanghai
Hinta: 188,50 €

7.10 Hong Kong - Taipei
Meillä kolmella on lento Taipeihin, Taiwaniin (D) jossa on tarkoitus viettää 1 viikko.

Varaus : Kilroy
Lentoyhtiö: Hong Kong Airlines
Laukkujen määrä : 2 per hlö (Bling bling once again!)
Vaihtoja: 0
Hinta: 133 €

14.10. Taipei - Bangkok
Meillä on lento Bangkokiin (D). Kata lähtee takaisin Suomeen 16.10, joten sitä ennen vielä viimeiset shoppingit sille ja tottakai noviisit pitää tutustuttaa Khao Sanin psykedeelisyyteen.

Varaus : Kilroy
Lentoyhtiö: Air Macau Company
Laukkujen määrä : ei lue paperissa??
Vaihtoja: 1, Macaossa
Hinta: 199 €

Kaikki seuraavat lennot ovatkin Air Asian kautta ostettu. Ollaan kekkuloitu tässä Juuson kaa monet hetket, kun on pitänyt nykertää parhain ja halvin reitti joka kohteeseen. Air Asia on vähän kuin Aasian Rynkky, eli Ryanair. Pissaat housuihin onnesta kun lennot on niin halpoja, mutta jos niitä ei varaa juuri sillä nanosekunnilla, tarjouslippu katoaa ja maksatkin triplahinnan. Terveisin heihei 18 euron lento. Lisäksi lentoa varatessa siihen ympätään kaikki mahdolliset ekstramaksut matkalaukuista ja ruuasta lähtien. Ollaan vähän lentojen ja matkojen pituuden mukaan otettu varatut istuinpaikat (1,80 e - 3,80 e/kpl), ruuat (2,6-3,7 e/kpl) ja vakuutukset (2e-10e). Jokaiseen lentoon on ollut pakko ottaa 15 kg (minimimäärä) laukut, sillä me 2,5 kk aika lailla non stop paikasta toiseen, joten laukkujen jättäminen minnekään ei onnistu. Laukkujen hinnat ovat vaihdelleet jostain 12 eurosta aina superalehintoihin ~4e/laukku. Jokaiseen lentovaraukseen lisätään myös luottokorttikulu/palvelumaksu whatevöör ja se on ollut myös 4 eurosta jonnekin hieman yli 10 euroon/maksu. 

Tähän väliin huomauttakoon, että Air Asialla ei pysty netin kautta varaamaan kuin menon tai meno-paluun. Ylimääräisiä pysähdyspaikkoja tai monen lennon yhdistelmiä ei voi tehdä (tai ainakaan me ei osattu tehdä). Meillä on yhden päivän aikana parhaimmillaan 4 lentoa ja ne on pitänyt kaikki katsoa, varata ja maksaa erikseen ja kakka kovana toivoa, että halvat lentopaikat ovat vielä 10 min päästä avoinna.  Näihin lentoihin ollaan kiltisti otettu Air Asian tarjoama vakuutus vaikkakin niitä vakuutusehtoja ei ole vielä löytynyt luettavaksi :D Kai niissäkin pitää joutua vähintään UFOn kidnappaamaksi, että saa hyvityksen lentolipuista takaisin. 
 
16.10 - 29.10 Bangkok - Surat Thani (Donsak Pier-> Samui) - Bangkok

Noin 2 viikkoa on tarkoitus viettää Siaminlahdella pääasiassa Koh Taolla (D). En oo ite vielä siellä käynyt, koska kaikki sanoo sen olevan puhtaasti sukelluspaikka, mutta paskan marjat, tällaiselle mummolle se on just täydellinen lekottelupaikka. Juuso aikoo suorittaa Koh Tao Diversilla PADI Open Waterin ja se on jo varattu. Meikäläinen vielä vähän arpoo, että onko se sukeltaminen niin mun juttu. Täällä olisi myös tarkoitus viettää aikaa edellisellä reissulla tavatun Sandran sekä hänen poikakaverinsa kanssa. JEE! Me ei koskaan saatu aikaiseksi nähdä Suomessa, joten nyt nähdään sitten maapallon toisella puolella :P

Varaus : Air Asia
Lentoyhtiö: Air Asia
Laukkujen määrä : 15 kg (maksullinen)
Vaihtoja: 2, Surat Thanissa (B) bussilla Donsak Pierin satamaan ja siitä lautalla Samuille (C) (sisältyy lennon hintaan!)
Hinta: 99e (meno-paluu)
Muuta: Pitää sitten itse hommata lauttaliput Taolle ja takaisin. Yöpyminen paluumatkalla 28.10 Samuilla, jotta kerkiää paluulautalle sekä yöpyminen Bangkokissa lentokenttähotellissa (19e/hlö)


30.10 Bangkok - Kuala Lumpur (A)
30.10 Kuala Lumpur - Makassar (B)
30.10 Makassar - Manado (C)
 
Varaus : Air Asia
Lentoyhtiö: Air Asia
Laukkujen määrä : 15 kg (maksullinen x 3 lentoa)
Vaihtoja: 2 (ää!)
Hinta: 134,15 €
Muuta: Yöpyminen Manadossa (18e/hlö ) sekä kuljetus Bunakeniin (15e/suunta)
 

Tästä tulee kaikista vekkulein osa. Kolme erillistä lentoa samana päivänä, jokaisen lennon välissä ainakin 2h joten toivotaan, ettö Buddha on meijän puolella ja kaikki menee hyvin. Tällaisen sähläämisen vuoksi olisi ollut aika superia liikkeellä pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, mutta koska emme hetkeen palaa Bangkokiin (melkein kaikki lennot koukkaa Kuala Lumpurin kautta) ei voi edes jonkun hotellin kanssa järkätä diiliä laukkujen jätöstä maksua vastaan.

Manadosta päästään seuraavana päivänä Living Colours- sukellusresortin järkkäämällä kuljetuksella läheiselle Bunakenin saarelle (D), jossa on Juuson tarkoitus suorittaa PADI Advanced-kurssin ja minä aion... varmaankin sitä ihosyövän kasvatusta vois harrastaa taas lisää. Resort on aika hulppea ja maksaakin 50e/hlö/yö, mutta hintaan sisältyvät sapuskat, joten se ei ole niiiin paha. Valitettavasti kaikki halvat lennot olivat loppuneet takaisinpäin, joten 5 päivän reissun sijaan ollaankin Bunakenissa 7 yötä.

7.11 Manado - Makassar
8.11 Makassar - Kuala Lumpur
 
Varaus : Air Asia
Lentoyhtiö: Air Asia
Laukkujen määrä : 15 kg (maksullinen)
Vaihtoja: 1
Hinta:43,34 € ja 57,25 €
Muuta: Yöpyminen Makassarissa, hotellia ei vielä varattu


Välillä tää varailu on ollut todella tragikoomista, kun pihisokeus on iskenyt ja sitä on alkanut vaihteleen lentojen päiviä saadakseen 10 euron säästön. Ei tuu mieleen, että pitää siitä yhdestä päivästä sitten maksaa asuminen ja ruuat, ei se ilmaista ole. Kun lentää näin perkeleesti, niin muutama kymppi sinne tänne ei paljon tunnu missään kun rahaa menee muutenkin niin paljon. Kaaoksen ylläpito on myös ollut aika haastavaa kun päivämäärät vilisee silmissä eikä välillä enää muista mille kuukaudelle mikäkin matka pitikään ostaa. Tietokoneen ympäristö on täynnä post it-lappusia joihin on nopeesti suherrettu eri lentoreittejä hintoineen ja aikatauluineen, joista ollaan sitten katsottu fiksuinta reittiä rahallisesti sekä ajallisesti.

Syy, miksi ollaan kuitenkin päätytty tähän etukäteisostamiseen (sillä eihän me nyt voida mennä ollenkaan fiiliksen mukaan yhyy), on se, että näin meillä säästyy sitä aikaa reissun päällä kun ei tarvitse siellä paskoilla wifi-yhteyksillä yrittää ostaa lentoa hätäpäissään seuraavalle päivälle kiskurihintaan. Tottakai nyt voi käydä niin, että tykästytään johokin paikkaan ja on ikävää lähteä sieltä kesken kaiken pois, tai ollaan jossain aivan liian pitkään kun lennot ovat valmiina, mutta me halutaan nähdä tässä ajassa mahdollisimman paljon. Loppujen lopuksi se 3 kk on aika lyhyt aika, kun on tällainen ahne possu eli on pakko aikatauluttaa kaikki edes suurinpiirtein.
 
Yhteenvetona lennoista:
lentoja 11 kpl (Kun lasketaan mukaan Macaon vaihto)
maksuja 855, 74 €
Keskimäääräinen lennon hinta 77,80 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!