maanantai 30. syyskuuta 2013

Asakusa

 Tokiossa meidän molemmat hotellit sijaitsivat Asakusan alueella. Nyt on on 8 yötä vietetty täällä (enää 2 jäljellä!) ja alueena tämä on kyllä jotenkin aivan älyttömän onnistunut. Varmasti muuallakin on kaikki nämä samat elementit kuin täällä, mutta oon silti todella tyytyväinen, että päädyttiin juuri tänne. Wikipedia osaa kertoa, että alue on vähän perinteisempää Tokiota, josta löytyy paljon temppeleitä ja jopa 1950-60 luvun taloja, joita tässä metropolissa pidetään jo vanhana rakennuskantana. Tämä ei ole mikään hirmubilemesta, mutta sen takia itse liputankin tämän puolesta. Paikka on todella rauhallinen ja kiireetön.

Sensō-jin temppeli Asakusassa, rakennettu 600-luvulla

Liikenneyhteydet paikkaan on hyvät, mutteivat loistavat jos vaikkapa haluaisi asua suoraan JR-linjojen varressa. Tässä 5 min kävelymatkan päässä menee Ginzan metrolinja, Uenon suuri asema on 2 km päässä ja sieltä pääsee sitten Naritan lentokentälle 40 minuutissa ja JR-linjoille. Meidän edellisen Ryokanin ihan vieressä meni kuitenkin yksityinen metrolinja Tsukuba express, josta pääsi Akihabaraan ja sieltä vaihtamaan JR-linjoille kymmenessä minuutissa.

Häät temppelialueella lauantaina.

Temppelialuetta ympäröivät katetut ryönäkujat (palvelleet turisteja jo satoja vuosia) kaikista neljästä ilmansuunnasta. Paikan kylkeen on tehty myös huvipuisto. Ruokapaikkoja on aivan tuhoton määrä ja ennemminkin potee valinnanvaikeutta sitä, mitä herkkuja sitä söisi taas tänään. On myös todella hyvää kansainvälistä sapuskaa, italialaista, kebabbia (kyllä, kebabbia! kebabeläin kiittää), intialaista... On pikkukauppoja ja kauppakeskuksia. Tuntuu, että koko Tokio on yhtä kauppakeskusta, jokaisen aseman vieressä on vähintään kaksi ostaria. Tokyo Skytree möllöttää taustalla aina kun kävelee kadulla ja iltaisin sen valot vilkkuu iloisesti.
Asakusa on myös alue, jossa vielä näkee aitoja Geishoja Tokiossa. Eilen sunnuntaina taisi olla jokin geishojen kokoontuminen täällä, sillä pääkadun varrella parveili monta kymmentä kimonopukuista tätiä pienet matkalaukut mukanaan. Kaikki olivat muuten keski-ikäisiä tai sitä vanhempia arvokkaita japanittaria. Asakusa olikin ennen toista maailmansotaa Tokion viihdekeskus kabuki-teattereineen ja punaisine lyhtyineen, mutta sodan jälkeen biletys siirtyi muualle kuten Shinjukuun.

Paikkana Asakusa on ehdottomasti edes päivävisiitin arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!