keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Hakone ja Onsen

Reissaaminen alkoi jo lievästi sanottuna painamaan matkamiestä niin päätettiin, että yritetään päästä onseniin, japanilaiseen perinteiseen kylpylään. Syy miksi meille se olisi nimenomaan yrittämistä, että Japani elää vieläkin hieman menneessä ajassa mitä tulee tatuointeihin ja niiden yhdistäminen paikalliseen mafiaan, yakuzaan, elää vahvana yhteiskunnassa. Onseneissa on pääsääntönä, ettei tatuoidut pääse sisälle (ei salaisia mafiakokouksia killit paljaana siis!). Meidän piti siis vaan lähteä matkaan ja toivoa, että vastaan tulisi onseni, jolle asia olisi ookoo, varsinkin kun a) ollaan länkkäreitä ja b) ollaan naisia, joten meidän mahdolliset mafiayhteydet on aika heikoissa kantimissa muutenkin. 

Aihe on kyllä muutenkin sellainen, että siitä voisi avautua vähän enemmän, mutta toisaalta taas, paskaako me sille mahdetaan mitään, jos ihmiset ajattelee näin täällä. Samalla lailla Venäjällä kauhistellaan kuvia, varsinkin naisilla, sillä myös siellä harrastus mielletään vain vankilakundien puuhaksi. Se on vaan jotenkin niin hassua, että maassa tuotetaan pornoa jossa lonkoret seikkailevat liian lähellä kenekään onkaloita ja se on ihan okei, mutta tatuoinnit ei, ei missään tapauksessa, sillä ne viittaavat rikollisuuteen ja kansakunnan moraalin rappeutumiseen. (mielenkiintoinen historiikki tatuointien historiasta löytyypi muuten täältä: japanese tattoos)
Mulla oli katottuna yksi kylpyläkylä vuoristossa, mutta matka-aikoja katsellessa tajuttiin taas, että sinne ees taas meneminen veisi päivästä yli 5 tuntia ja sellainen ei nyt jaksanut napata yhtään. Mutta tämän jälkeen onneksi löydettiin Hakone, joka on 30 min ajomatkan päässä junalla (tähänkin tottakai tuli päälle miljoona muuta siirtymistä liikenteessä) ja kaiken kaikkiaan matkustamiseen meni noin 3 tuntia.

Hakonesta olisi ollut mahdollista tehdä vaikka minkälaisia trekkausretkiä, järvelle matkustamisia ja köysihissillä menemisiä, sillä paikka on kansallispuistoa, mutta meillä oli mielessä vaan relaxatiooon. Päästyämme mestoille käveltiin suoraan turisti-infoon kysymään josko he voisivat suositella meille onsenia joka hyväksyy tatskat. Tähän väliin voisin kehaista noita infopisteitä! Niistä on saanut aina tarvitsemansa avun sekä ilmaisia karttoja ja vinkkejä, eli suosittelen lämpimästi (meillähän ei ole mitään opaskirjoja mukana missä olisi kartantynkää, joten aina uuteen paikkaan mentäessä ollaan ihan pihalla ilmansuunnista yms). Täti tiskin takana osasi heti suositella yhtä, piirsi sijainnin karttaan ja antoi esitteen mukaan. Sinne siis!


Alla olevassa kuvassa Onsenin sisäänkäynti. Onneksi esitteessä on nettisivujen osoite niin pääsette Tästä linkistä vilkaisemaan paikkaa. Ei mitään ongelmaa tatskojen kanssa, jes! Eli kaikki kuvitetut veijarit, olette tervetulleita! Paikka oli todella siisti ja naisten osastolla oli vain kaksi muuta vierasta meidän lisäksi, joten tilaa oli. Paikka on perinteinen onseni, jossa miesten ja naisten puolet on erikseen ja kylpeminen tapahtuu alasti (siksi ei kuvia sisäpuolelta heh).

Netistä löydetyt ohjeet kertovat, että onsenissa ensin peseydytään pikku penkillä ja vasta sitten mennään altaaseen. Altaissa lilluttua, peseydytään uudestaan ja mennään taas lillumaan. Vikan lillumisen jälkeen ei enää pestä itseä vaan lähdetään suoraan pois, sillä tarkoituksena on, että altaiden terveelliset rikkihapot yms. mineraalit jää ihoon. Onsenissa oli naisten puolella kolme eri allasta, joista kaksi oli ulkona. Oli siis mukavaa istuskella siellä, kuunnella kuplien porinaa ja katsella sivussa häämöttäviä vuoria. Altaiden vesi olivat tasoa, lämmin, kuuma ja helvetin kuuma. Kuumimmassa altaassa vesi taisi olla yli 50 asteista ja se oli kuumaaaa. Niin kuumaa, että varpaisiin sattui koko ajan ja rintaa ahdisti.


Onsenin jälkeen suunnattiin takaisin Tokioon ja Asakusaan jossa meidän ryokani sijaitsee. Vaikka kotimatka ei ihan älytön ollut (sen 1,5 h) niin kylpylöimisen jälkeen oli kuin pehmeetä spagettia ja oli niin rikki kun pääsi takaisin. Phuuh. Sitä vaan taitteli itsensä patjalle loppuillaksi.

Rahatietoa:

Asakusa - Akihabara -express metro: 200 yen  x 2
Akihabara - Tokyo Station: JR Pass
Tokyo - Odawara: JR Pass
Odawara - Hakone 300 yen x 2
Onsen 1200 yen

Yhteensä 2200 yen = 17 e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!