torstai 19. syyskuuta 2013

KIINAN MUURI, MUTIANYUToinen päivä Pekingissä alkoi aikaisella herätyksellä. Luvassa olisi Kiinan muuri ja jo ennen sitä suurena seikkailuna toimisi sinne pääseminen netin ohjeiden perusteella. Me valittiin kohteeksemme Mutianyun, joka sijaitsee 70 km päässä Pekingistä. Se peristeisin kohde on Badaling, mutta läheisyytensä vuoksi siellä olisi odotettavissa paaaaaljon enemmän ihmisiä, sillä paikka on kuulemma tehty helpompikulkuiseksi (paljon mummoja siis!) ja on lähempänä Pekingiä. Vilkaistiin hotellissa myytäviä valmismatkoja ja summat alkoivat 280 yenistä (31 €) ja retki oli kokopäiväinen ja siihen sisältyi kaikkea muutakin härdelliä. Päätimme siis lähteä ihan itse omin nokkinemme, sillä emme haluaisi viettää koko päivää paahtavan kuumuuden alla sekä totta kai pieni rahansäästö kimmelsi silmäkulmassamme.


Katoin netistä ohjeet ja heti alkuun voi todeta, että fak juu maailma ja kaikki epämääräisiä ohjeita kirjoittelevat ihmiset. Jos joku on etsimässä ohjeistusta niin tässä tulee ihan viimeisintä huutoa oleva:
Bussit lähtevät kohti muuria Dongzhimenistä, joka on samalla metropysäkki. Heti kun lyllertää metrosta pihalle on edessä ruma beigenruskea rakennus. Sen sisälle pitäisi sujahtaa ja löytää silmiensä edestä bussiterminaalin. Sieltä lähtee bussi numero 916. On olemassa bussi nro 867, joka myös kulkee jostain päin Dongzhimeniä, mutta se menee vain klo 07.00 ja 08.30. Bussi 916 menee jatkuvalla syötöllä. Lipun voi ostaa kuskilta. Ja nyt tarkkana kuin porkkana: on bussi 916 ja bussi 916 + kiinalainen merkki. Ei mitään tietoa, miten ne kulkee (samaa reittiä siis kuitenkin), mutta jos vaan näkyy, hypätkää hyvät ihmiset tuohon kiinan merkillä varustettuun yksilöön. Se meinaan vie suoraan päättärille, ja tuo ilman merkkiä jättää yhdessä kohtaa tienposkeen josta sitten napataan tuo merkillä varustettu bussi loppuajaksi. 

Kun pääsee varikolle niin kimppuun hyökkää lauma minibussikuljettajia. Heidän kanssaan sitten neuvotellaan sopiva hinta jolla he vievät muurille. 40 yuania auto (ihmismäärästä riippumatta) on kai passeli hinta jonka alle he eivät mene. Kannattaa siis olla porukkaa! Takaisin tullessa sama homma toistepäin: minubussiäijän kanssa taistelua hinnasta, sitten bussi 916 kyytiin hyppääminen ja takaisin Dongzhimeniin.Mehän törmättiin heti alussa yhteen saksalaiseen tyttöön joka oli eksynyt ystävistään ja oli tulossa muurille myös. Me lähdettiin sitten ihan tyhmänä seuraamaan sitä ja kiertelyn jälkeen löysimme itsemme siis tuolta bussiterminaalista joka oli koko ajan naaman edessä. Vaihdon kautta päästiin bussin päättärille ja koska tämä tyttö oli kuullut, että on joku bussi, joka ehkä menee muurille asti, niin hän ei suostunut jakamaan 40 yuanin minibussikyytiä meidän kanssa… Hän olisi maksanut 10 yuania, mutta ei 13,33… Tyttö jäi sinne tien poskeen sitten oottelemaan 1,5 tunniksi jotain maalaisbussia ja me otettiin vani ihan itseksemme. Tässä taas nähdään tätä periaatteellista porukkaa, joka ei sitten kiusallakaan voi taipua omista aatteistaan helpomman elämän puolelle. 3 yuania on 0,40 euroa. Eikö sitä voi maksaa siitä, että pääsee heti perille? Omien ystäviensä luokse? On se hassua kun joillekin ihmisille tulee vauhtisokeus tuon kusetuksen ja rahastuksen suhteen ja sitten ei voi maksaa yhtäkään penniä enempää kuin vinosilmäinen naapuri. Hetken aikaa voisi miettiä sitten sitä vanhaa asiaa, että mikä on oma palkka siellä kotimaassa ja mikä on näitten ihmisten ansiotaso ja kummalle noi pennoset on tärkeämpiä. Mut kukin tavallaan!


Vasta kavuttu muurille ja taju on jo lähdössä pikku possulta.


Me liihoteltiin noin puolessa tunnissa muurille, ostettiin liput ja kivuttiin ihastelemaan maisemia. Käveltiin pätkä osasta 8 osaan 3 saakka ja sitten vuorossa olikin slaidway alas! Eli tollanen kelkalla ajettava liukumäki! Oli hintava, mutta sen arvoinen. Muuri oli tosiaan hieno ja maisemat sieltä mahtavat, mutta jälleen kerran, kuinka kauan tota jaksaa kivuta ja kavuta paahtavassa keskipäivän auringossa? Lopulta kaikki kuvatkin on samanlaisia samanlaisista kivikasoista (tässä siis vain murto-osa omista räpsyistä). Meille riitti tollanen kaksi tuntia yhteensä kiipeilyä, kävelyä ja syömistä ja sitten lähdettiin tyytyväisinä takaisin hotellille.

Ja mitä tulee reissu maksamaan kaikkinensa omatoimisesti?
Metro x2 = 4 yuan
Bussi x 2 = 24 yuan
Minibussi = 20 yuan
Sisäänpääsy kävellen = 45 yuan
Kelkkakyyti alas = 60 yuan
Minibussi takaisin = 25 yuan
YHT. 178 yuan

SELVÄÄ SÄÄSTÖÄ!!!

Hääpukukuvauksia muurilla <3

Ja reissun siistein osa: liukumäki alas! JEah!


Hikinen matkailija palkitsee itsensä Subilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!