torstai 19. syyskuuta 2013

Kiinan rahat ja paketin lähetys Suomeen


 
Jälkimmäinen ensin. Vaikka sitä kuinka on koettanut taistella ostoshimojaan vastaan ja suurimmaksi osaksi ei enää kiinnitä huomioon turhaan shaissheen, on välillä ollut pakko sortua. Suurimmaksi osaksi siksi, että on huomannut tarvitsevansa tiettyjä vaatteita reissussa ja niiden tullessa vastaan vaan ostanut ne. Ja pari muuta juttua ihan vaan lämpimikseen. Rinkassa on tilaa, mutta rinkan kantaminen on penaalista kun se painaa jo 12 kiloa. Lisäksi on turhauttavaa kanniskella sellaista tavaraa, jota ei täällä tarvitse.
Helppoa kuin mikä: täytä lomake, maksa ja paketti on jo melkein Suomessa!

Niinpä löydettyämme postitoimiston, ostin eurolla itselleni hienon vihreän laatikon tavaroitani varten ja kyselin valmiiksi paketin hinnastoa 2 kg:lle ja 5 kg:lle (varmuuden vuoksi). Hitain posti ei maksaisi ihan niin älyttömästi (lentoposti 5kg 60e!), joten päätin lähettää makuupussin, pipon ja hanskat, pitkät kalsarit sekä tuulihousut kotiin. Lisäksi pakettiin lähti eri paikoista ostettuja hienompia postikortteja, läpiluettu pokkari ja Superdryn huppari ja t-paita. Paketti tuli painamaan 3,6 kg ja sen postitus Suomeen maksoi 28 euroa. On sekin jo aimo annos euroja, mutta en halunnut heittää tavaroita vaan menemään. Joten noin kahden kuukauden päästä, marraskuun lopussa, saa isäni toivottavasti ilmoituksen paketin saapumisesta.

8 Päivää Kiinassa riepotteli lompakkoani seuraavanlaisesti:

Yöpyminen 88,50 €
Liikkuminen 95,13 €
Syöminen 96,64 €
Ostokset 96,29 €
Retket/turismi 38,15 €
Pankkimaksut 16,72 €
Paketti Suomeen 28,20 €

YHTEENSÄ 459,53 € (voi vittu!)

Tässä kohtaa on muuten hyvä todeta, että valitettavasti Kiina oli pienoinen pettymys (onko kaikki tällä reissulla pettymystä??). Ehkä odotin siltä jotakin taianomaista, onhan tähän valtavaan maahan tungettuna niin paljon historiaa ja kulttuuria. Mutta ehkäpä tuo 8 päivää suurkaupungeissa on vähän huono yhdistelmä. Shanghai oli yhden tytön mukaan hyvin kuvattu sanalla soulless ja itse kyllä taivun tähän määritelmään myös (tämän oman kokemuksen mukaan). Kiina on ehdottomasti koettava uudestaan, pidemmän ajan kanssa ja poissa suurista kaupungeista. Kenties jo hieman mandariinia puhuen. Tämä oli vain pieni kurkistus.
Lopuksia kuvia meidän ah niin groovystä hotellista Shanghaista:
Hotelli, joka hakee 30-luvun Shanghaiviboja

Kun mikään ei riitä kiinalaisittain: kaakelia, boordia, puupaneelia ja kangastapettia


Näkymä ikkunastamme: kiinalainen lähiö

Onko se Las Vegas? Onko se Macao? Eiiii! Se on Liuabang hotel!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!