maanantai 23. syyskuuta 2013

Kyoton temppelit

Kioto on tunnettu geishojen lisäksi myös monista temppeleistään. Aluksi meidän piti vaan mennä haahuilemaan tuonne kaduille ja törmäillä eri paikkoihin, mutta sitten mun silmä kiinnittyi yhteen tiettyyn temppeliin ulkonäkönsä vuoksi. Ja vaikka se oli pienen matkan päässä, me lähdettiin sinne bussilla sillä se oli nähtävä. Siis nähtävä siinä mielessä, että "tää näyttää kivalta", ei silleen "vittuuuuuu, tää on ihan must!!!1" Kyseessä oli siis Kinkaku-ji Temple, jonka englanninkielinen nimi kuuluu The Golden Pavilion eli kultainen paviljonki. Kaikkien puisten temppelien rinnalla tämä erottui mukavasti joukosta netissä, joten aattelin, että on kivempi nähdä joku vähän erikoisempi tapaus kuin kymmenen samantapaista omaan silmään ei erotettavaa paikkaa.

Sisäänpääsymaksu oli huikeat 400 yeniä eli 3 euroa, budjetti ei tällaiseen kaadu. Kuten kuvista näkee, paikka oli oikeasti todella kaunis ja postikorteista päätellen tämä on aikamoinen näky myös talvella, kun kultainen temppeli nousee lumikinosten alta esiin. Mitä kuvista taas sitten ei näy, on ne tuhottomat ihmismassat joiden seassa sä koitat silakoida itseäsi eteenpäin samalla napaten kivaa kuvaa mestasta. On vain nanosekuntti aikaa rajata kuvakulma niin, ettei ne muut turret pilaa sun päivän otosta ja sitten pitääkin jo liukua eteenpäin. 

Ja tämähän on tilanne jokaisessa turistipaikassa ympäri maailmaa. Kun mistään ei pääse nauttimaan itsekseen rauhassa. Loppujen lopuksi me oltiin tuolla joku puoli tuntia (eli bussimatkoihin meni enemmän aikaa kuin itse kohteessa) kun mitä muuta siellä nyt tekisi? Lisäksi kun ei tiedä uskonnosta tarpeeksi ja vaikka tietääkin jotakin, niin olisi aivan liian feikkiä mennä heilumaan suitsukkeiden kanssa tuonne. IMO. Kaksi muuta temppeliä minne vain eksyttiin kävellessä Gionissa olivat joitakin no name-paikkoja (ei siis hajuakaan minne tultiin), jossa toisessa oli lohikäärmepatsas ja toisessa kauhea määrä kaiken kokoisia sikapatsaita. Näissäkin oli mahdollista ostaa erilaisia rukouksia (paperille tai puulaatalle kirjoitettuja), mutta kuten yllä jo mainitsin, se ei tuntunut meidän jutulta nyt lainkaan. Ollaan myös vähän sitä mieltä, että tässä saattaisi olla meidän reissun temppelit nähty Japanissa. Panostus luontokohteisiin seuraavaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!