torstai 26. syyskuuta 2013

Mount Takao

Juuso keksi ehdottaa meille Mount Takaota vierailukohteeksi kun naama hevosen kurtulla avaiduin sille omasta väsymyksestä ja tästä junasta junaan hypppäämisestä, joka oli alkanut kiinnostaa vähämmän kuin korillinen kiviä. Takao on lähellä Tokiota (tässäkin asiassa kaikki on suhteellista) ja se vaikutti suhteellisen helpolta paikalta mennä (ei siis mitään oikeaa vuorikiipeilyä vaan katettuja polkuja metsässä).

Tässä on nyt viimeiset 4 päivää ilmasto hieman muuttunut Tokion suunnalla. Sataa tihuttaa joka päivä ja taivas on ihan harmaa. Myös eilen kun kaivauduttiin kolostamme pihalle ja lähdettiin kohti vuoria, oli melkeinpä koleaa. Eli joku 20 astetta, mikä on tollasen yli 30 asteen paahteen jälkeen epämiellyttävää. Mulle.
Junassa istuessa alkoikin sitten satamaan ja oma mieli oli kyllä niin maassa koko hommasta, olisi tehnyt mieli vaan kääntyä takaisin. Kiotosta saakka on tullut nukuttua huonosti. Nukahdan vasta klo 2 aikaan yöllä, pyörin ja hikoilen kuin essoa vetänyt sika, mutta herään kuitenkin jo ennen klo 8 pirteänä. Sitten se romahtaminen tapahtuu aina klo 12-13 aikaan kun on menossa jonnekin. Istun junassa ja vaan mietin mielessäni, että mä en vittu jaksa enää tätä, ei kiinnosta nyt yhtään, voisko sitä vaan jäädä tällä asemalla ja ottaa viereinen juna takaisin hotellille??? Ja siitä tietää kyllä, että on omien rajojensa äärirajoilla tän saakelin juoksemisen kanssa, kun olo on täysin samanlainen kuin Suomessa juuri niinä aikoina, kun kaikki asiat kaatuu niskaan samaan aikaan ja ainoa keino selvityä edes seuraavista parista tunnista on ajatella nimenomaan niitä paria tuntia eikä yhtään pidemmälle, sillä muuten vajoaa maahan ja jää sinne ulisemaan epäreilua elämäänsä (jonka on itse itsellensä kasannut tottakai).

Niin että, sitä itsekin ihmettelee välillä miksi sitten mennä yhtään minnekään jos ei kiinnosta? Ja vastaus on se, että kuten eilisessäkin tapauksessa, paikka oli todella hieno ja näkemisen arvoinen! Että jos sille väsymykselle antaisi periksi junassa niin ei näkisi muuta kuin oman hotellihuoneen tapettiseiniä ja tietokoneen ruutua. Mutta nyt olisi jotenkin ratkaistava tuo uniongelma, sillä se vasta vaikuttaakin omaan psyykkeeseen täällä. Mä hyvin harvoin kärsin unettomuudesta (vain täydenkuun aikaa Suomessa kuten jokainen vajaa ihmisyksilö) joten tämä on siinäkin mielessä ärsyttävää, sillä näin ei kuuluisi olla!


Päästessämme Takaolle me otettiin köysihissi ylös. Ja se meni korkealle! Ja kaikki metsän puut oli korkeita! Sitä vaan istui paikoillaan ja oli ihan woow, kattokaa noita puita ja wooow, kattokaa tota pudotusta meidän keinun alla. Huonon sään vuoksi vuorella oli hyvin vähän ihmisiä ja sehän passasi, sai rauhassa kävellä välillä kohtaamatta ketään.


Sumun  ja siitä johtuvan pimeyden vuoksi paikka oli hieman kummitusmainen, mikä oli itseasiassa aikas siistiä. Varmasti auringonvalossa tunnelmaa ei olisi ollut lähellekään yhtä paljon. Metsästä tuli mieleen myös ystäväni Totoro-elokuva, olisi ollut ihan normisettiä, että Totoro olisi seissyt jonkun paksun puun alla punainen sateenvarjo kourassa odottamassa kissabussia (näin ei valitettavasti käynyt).

Maksoimme jopa itsemme Monkey Parkiin sisään, mikä lähinnä meinasi yhtä isoa aluetta/häkkiä/elintilaa (miksi sitä sanotaan?) jossa lumiapinat hengailivat keskenään. En nyt tiedä oliko maksamisen arvoinen, mutta jos tykkää eläimistä niin miksipä ei! Oli tuossa mukavaa oman aikansa katsella apinoiden puuhia.
Mörkö asuukin Japanissa! Sumu muuttui vuorella ollessa sateeksi joten oli aika kaivaa Varustelekasta tilatut sadeviitat esiin ja ottaa ne ensimmäistä kertaa tällä reissulla testaukseen. Könytessämme alas vuorelta kohti juna-asemaa, alkoi sataa kaatamalla. Ja vaikka viitta suojasi siltä pahimmalta kastumiselta, niin kengäthän kastui ihan täysin. En sitten tiedä mitä muuten tein väärin tämän kanssa, mutta viitta liimaantui jalkoihini koko ajan, jolloin märkyys "kiipesi" reittäni pitkin ylemmäs ja olin ihan paskassa lopulta. Lisäksi mun viitta kuivuttua hotelilla oli sisäpuolelta ihan kurassa. Hmm...
Rahahommia:

- yksityinen juna JR-asemalle ja takaisin 400 yen
- Takaon suuntaan: JR pass
- Yksi vaihto vielä ees taas. 240 yen
- Köysihissi 470 yen
- Apinaparkki 400 yen

YHTEENSÄ 11,60 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!