keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Sea, Sun and Sand – Siberian Style!Hajoiluiltaman jälkeen tirvaistiin kunnon yöunet nassuun ja aamupalan jälkeen lähdettiin ottamaan selvää mistä Baikal onkaan tehty. Ja voi pojat! Kun könyttiin tuulipuku tuulessa kahisten lähimmän kukkulan päälle ja maisemat rävähti verkkokalvolle, niin olo oli kuin lottovoittajalla (ainakin melkein). Mitkä maisemat! Kaikki edellisillan vinkumiset ja maailman epäoikeudenmukaisuudet pyyhkiytyivät mielestä pois ja piti todeta ääneen, että näkymä oli ehdottomasti kaikkien tuhansien kilometrien arvoinen. Vaikka tuplamääränä.
Baikalin järvi on niiiiiiiiiiin sininen. Ja rantaa kohti sävy vaihtuu trooppisen turkoosiksi. Käsittämätöntä. Siellä täällä vaeltelee lehmät vapaana kukkuloilla, tasaisin väliajoin puut ja tolpat on koristeltu rukousliinoilla, taustalla häämöttävät vastarannan vuorijonot ja kun laskeutuu hiekkarantaiseen poukamaan, saapuu Siperialaisen tropiikin keskelle: Meidän eteen rävähtää biitsi! Me ollaan keskellä Siperiaa ja täällä on porukkaa ottamassa arskaa!!!!
Kävelykierroksen jälkeen mekin iskettiin uikkarit päälle, siveltiin makkarat aurinkoöljyllä ja syöksyttiin palvomaan aurinkoa. Kaikkein hienointa oli rannalle ihan veden rajaan rakennettu Banja, sauna, jonne mekin päästiin 50 ruplan hintaan löylyttelemään. Sieltä sitten suoraan pikapikaa veteen. Ja olen uinut Baikal-järvessä, Siperian sydämessä, keskellä ei yhtään mitään! Vesi oli perkeleen kylmää, mutta onneksi banjan avulla pääsi oman kipukynnyksen yli. Tämä oli niin hieno kokemus, että eipä siitä auta suu vaahdossa mussuttaa, eiköhän kuvistakin jo näe, että tänne eksyminen ei tule harmittamaan (ainakaan koko aikaa, heh heh).
2 kommenttia:

  1. Millä olet näitä kuvia räpsinyt, kun on jotenkin erilaiset värit. Siis hienolla tavalla erilaiset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat otan siis mun iPhonella 4s (laatu on mitä jos meinaa kuvia isontaa) ja muokkaan ne snapseed-appsilla. Värit on oikeesti ihan ne peruspaskat mitä kaikilla kameroilla tulee, kuvia on pakko muokata että ne näyttää ees joltain :)

      Poista

Nyt sitä kommenttia!