torstai 19. syyskuuta 2013

SHANGHAI 4. PÄIVÄ: Yu GardensViimeisenä päivänä Shanghaissa lähdimme käymään Yu Gardenissa. Sekin sijaitsee lähellä Bundia, perille löytää pienten mutkien kautta kun lähtee kävelemään länsirantaa pitkin etelään. Me ei paljoa paikasta tiedetty kun sinne lähdettiin, eikä kyllä siis tiedetä yhtään sen enempää siellä käynnin jälkeen. Mutta kyseessä on siis nätti puutarha, jossa on erilaisia kasveja ja puita, jokia ja kiinalaistyylisesti rakennettuja taloja. Sisäänpääsymaksu on 40 yuania eli 5 euroa. Puutarhan ympärille on muodostunut (tai rakennettu tarkoituksella) suuri turistialue jossa perinteisen näköisiin taloihin on tungettuna kaikkea mahdollista matkamuistomyymälöistä pikkukrääsäliikkeisiin ja Starbucksista Mäkkäriin. Porukkaa oli, mutta puutarhassa oli onneksi hiljaista lähinnä eläkeläisten pyöriessä siellä.


Varmasti ikimuistoisin juttu koko paikassa on totta kai se kaikista dorkin juttu, mutta puutarhan ympärillä kävellessämme törmättiin kunnon turistimeininki-valokuvausstudioon. Tiedättekö niitä paikkoja jossa puetaan jotkut hassut vaatteet päälle ja kuvataan sopivaa taustaa vasten? Jep, juuri sellaiseen me mentiin. Koska mun oli vaan pakko saada valokuva Kiinan Kommunistisen puolueen armeijan vaatteisiin pukeutuneena, kommunistien ilon ja vapauden aatetta julistaen! Kata valitsi omaksi kuvakseen old Shanghai-tyylin ja tällaiset 20 x 25 cm valokuvat (kehyksineen, lol!) maksoivat 70 yuania kipale (8,75 €), joka on kyllä mielestäni kohtuullinen hinta reissun parhaista nauruista.
Mutta nyt, behold the glory! Tässä se tulee, varautukaa elämykseen sietämättömään! xD 


Illalla tehtiin vielä kävelyretki Bundille, koska olihan siitä Helmitornista vielä otettava valokuva pimeässä. Ja siellä oli pari muutakin ihmistä saman aatoksen äärellä. Onneksi saatiin pian paikat ihan kaiteen vierestä, mutta vaikka kuvia otti kymmeniä niin nyt se iLuuri sitten kohtasi omat rajansa, ei meinannut kuvista tulla oikein mitään niin pimeässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!