maanantai 2. syyskuuta 2013

Tampere – Lahti – MoskovaLähtö maailmalle lähti tutuissa merkeissä, vitunmoinen kiire ja pakkasin vielä laukkua kun isä oli jo oottelemassa alhaalla. Harmittaa kun ei osaa tehdä mitään ajoissa. Tai että ylipäätänsä on ennen lähtöä niin paljon tekemistä, että kaikki vedetään juosten kusten läpi. Käytiin Juuson kanssa viimeisessä ehtoollisella Pizzeria Napolissa ja meidän tuttuun tuuriin saatiin oma tilaus tehtyä vasta kaikkien muiden jälkeen. 1,2 h odottelua, 10 min syömistä. Siinä se yhteinen aika sitten olikin.

 
Lahteen ajoi Tampereelta 1,4 h ja saavuttiin sinne kello 18 aikaan. Käytiin vielä lähikaupassa ostamassa lisää täydennystä eväskassiin (joka painoi jo valmiiksi enemmän kuin liikaa) ja sitten vaan ooteltiin meidän junaa tulevaksi. Me oltiin varmaan ainoat suomalaiset menossa Moskovaan, ainakin meidän vaunu täyttyi niin nopeasti venäläisistä mummoista ja niiden nyssyköistä ettei istumaan kerennyt. Lahti – Moskova junassa meillä oli 4 hengen vaunu ja seuraksemme saatiin vanhempi nainen ja sen (pojan)poika. 

Junassa ei saanut oman hytin ikkunaa jostain syystä auki. Hapen sai onneksi liikkumaan pitämällä illalla ovea auki ja avaamalla käytän ikkunaluukun. Onneksi yöllä alkoi hytissä toimimaan jonkinlainen ilmanvaihto enkä tukehtunutkaan omaan hikeeni yläpedissä. Muuten yö oli aika tuskanen sillä jos nukuin, niin se oli sellaista epämääräistä horrostilaa. Silmät sykkyrässä oli kuitenkin hyvä ottaa Moskovan kirpsakka aamu vastaan, jonne saavuttiin paikallista aikaa 08.25.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!