maanantai 9. syyskuuta 2013

Tereljin puisto, osa 2: patikoimista kukkuloilla

Lounaan jälkeen me lähdettiin seikkailemaan laaksoa ympäröiville vuorille. Kuvia on tässä ehkä liikaakin jokaisesta mäennyppylästä, mutta tässä pitää ymmärtää se, että tuolla ihan oikeasti voi pyöriä kameran kanssa 360 astetta ja saada hienoja kuvia koko ajan. Koska me ei mitään supertrekkaajia olla ja mulla on niin huono kunto, tollanen 3 tunnin pyöriminen metsässä ja aroilla riitti täysin tyydyttämään niin sielun, mielen kuin kehonkin.


Jälleen yksi vuori valloitettu!
 Kuka löytää Turtle rockin kuvasta?
 Kukkulan toisella puolella... lisää kukkuloita!
Sidottiin Ulan Batorista ostettu hyvän onnen huivi tollaseen keskeltä ei mitään löydettyyn huivipaasiin ja iskettiin vähän rahaa (kun muillakin oli) toivottamaan onnea ja menestystä meijän retkelle. Olisi varmaan pitänyt laittaa vähän enemmän hilloa väliin, lopputulos kun olikin aika laiha, heh heh. Paikallinen wc ja sieltä avautuvat maisemat. Classy classy!Yöllä ei uskallettu mennä pissalle tuonne vajaan kun se oli aikasmoisen matkan päässä jurtista. Niinpä kusastiin jurtan viereen ja samalla siinä kyykkiessä tuli katottua taivaalle. Hienoin tähtitaivas mitä olen koskaan nähnyt. Ihan kuin joku olisi nykäissyt kaikkia tähtiä lähemmäksi maan pintaa.

Yöllä oli muuten aika helkkarin kylmä tuolla jurtassa. Siellä oli kamiina joka piti paikan lämpimänä, mutta puita piti lisätä pitkin yötä. Mekin kun nukuttiin niin tuli kerkesi sammumaan ja naama meinasi jäätyä kun oltiin varmasti lähellä nollaa. Onneksi kipinä riitti puiden uudelleen syttymiseen niin selvittiin aamuun asti hengissä.

5 kommenttia:

 1. Eksyin lukemaan blogeja ekaa kertaa nyt reissussa ollessa, ja piti oikeesti jäädä ihan vähän haukkomaan henkeä sun matkakuville. TOSI UPEITA! Ja vaikuttaa muutenkin ihan uskomattomalta, mää niin haluan tehdä tämän matkan joskus :D

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Porsaanpotkan kanssa. Mahtavalta näyttää Mongoliassa. Hieman erilaista kun turistina Bangkokissa matkustelu ;)

  VastaaPoista
 3. en tiedä ehditkö/kiinnostaako sua edes tehä tollasia mutta laitoin sulle haasteen mun blogiin :D
  pusipusi :D

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! Kuvat on hienoja kun maisematkin ovat AIVAN USKOMATTOMIA! :)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!