tiistai 8. lokakuuta 2013

Big Buddha Lantau-saarella

Vikana päivänä suuntasimme kohti Lantau Islandia katsomaan siellä oleilevaa Big Buddha-patsasta. Aina vuoteen 2007 saakka, tämä patsas oli maailman suurin pronssinen istuva buddha-patsas (adjektiivihyökkäys!), mutta wikipedia ei sitten kerrokaan kuka paskiainen varasti tittelin tämän jälkeen. Toinen sija oli meille kuitenkin tarpeeksi hyvä päiväretkellemme.

Buddhaa pääsee katsomaan Tung Chung-metroaseman läheltä köysihissillä. Jos massia löytyy niin voi ottaa lasipohjaisen kopin josta pääsee näkemään kuinka korkealla sitä heiluukaan ennen kauhusta ripuloimista. Hissikoppi menee oikeasti korkealta ja heiluu välillä huolestuttavasti tuulessa. Taisi olla kyllä meidän retken kohokohta tämä eikä se buddha... Köysihissi kapuaa meren ylitse saarelle ja vuorten ylitse lähelle Buddhaa ja maisemat ovat yllättäen aikas mahtavat. Mennessämme takaisin metroasemalle saatiin vielä kokea auringonlasku hississä.


Matka hissillä kestää hieman yli 25 minuuttia. Me otettiin komboksi lasilattiainen menomatkalle ja tavallinen paluumatkalle. Vinkki kolmonen taas muille reissaajille: tehkää homma toiste päin! Eli tavallinen koppi menomatkalle ja paluumatkalla voi sitten täristä kopin seinää vasten seisten "ilmassa". Oli meinaan moni muukin fiksu matkamies ajatellut meidän tavalla ja paluumatkalla jono tavallisiin koppeihin oli kolossaallinenn verrattuna kristallikoppiin. Kateellisena sitä katseli kun jotkut fiksut vain kävelivät jonon ohi kotimatkalla.

Kaikki hissikuvat on otettu tyylikkäästi lasin läpi, sillä lasittomat pienet aukot valokuvaamista varten olivat aivan liian korkealla tälle pelokkaalle kääpiölle. Siitä siis kaikki heijastumat ja muut outoudet kuvissa.
Ennen buddhalle pääsyä piti kulkea hyvin tehdyn näköisen kyläraitin läpi ja kiivetä yli 200 porrasta. Kova homma turistiläskille. Sitten vaan napsimaan kuvia! Vietnamissa mun, Sandran ja Nennen kehittämä runo kuvaa tällaisia nähtävyyksiä ehkä parhaiten ikinä:

Buddha edestä,
Buddha takaa.
Buddha istuu,
Buddha makaa.

-2012, VietnamHinnastoa:

metro Kowloonista Tung Chungiin 17,5 $
Köysihissikombo 190 $
metro takaisin 17,5 $Kääpiölehmiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!