tiistai 8. lokakuuta 2013

Chi Lin Nunnery ja Nan Lian Garden

Nan Lianin puutarha oli paikka, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Syynä varmaankin se, etten ollut ottanut oikein mistään Honkkarin paikoista selvää ennen sinne tuloa, suprise! Juuso oli kaivanut paikan tiedot jo Suomessa ja halusi käydä sitä katsomassa, joten sinne vaan vaikkei seisoiskaan! Puutarha ja temppelialue sijaitsivat Diamond Hill-metropysäkin kohdalla ja sinne oli pomminvarmat opasteet (kerrankin täällä!). Sisäänpääsymaksua ei ole, joten tämä on kaikkien penninvenyttäjien unelmapaikka.

Ja olipas jännää astua tyyneyden ja harmonian pesäkkeeseen keskellä betoniviidakkoa! Puutarhaan oli otettu mallia japanilaisista puutarhoista ja siellä meni kyltein varustettu kävelyreitti paikan ympäri. Vesiputoukset solisivat, kaiuttimista tuli kiinalaista perinnemusiikkia (mikä tässäkin on oikea termi?) ja näköpiirin täyttivät kauniisti sommitellut puuistutukset ja kiinalaiset paviljongit. Mikä ero ympärillä olevaan hektiseen ja ihmismassojen kansoittamaan maailmaan. Ei ihmekkään, että tuolla istuskeli joitakin paappoja puiden varjossa silmät kiinni vain nauttien hiljaisuudesta. 

Jos yksi maailman tiheimmin asutusta kaupungista alkaa ahdistamaan pientä matkustajaa, niin tämä on paikka minne mennä. Siellä sielu lepää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!