lauantai 5. lokakuuta 2013

Hektinen Hong Kong

Nyt sitten melkein itsekin lukeutuu niihin blogin pitäjiin, jotka reissun vietyä mennessään tulee päivittämään kolmen viikon tauon jälkeen sanoilla "uu, täällä on ollut niin hektistä ja ihanaa ettei ole ollut aikaa kirjotella mitään enkä itseasiassa kirjoita nytkään mitään fiksua, kerron vain teille sen kuinka kivaa mulla on ja että olen elossa, sillä sehän kiinnostaa ihan kaikkia, jee!" ja joita lukiessa tekee mieli huutaa "no mitäs aloit edes kirjoittamaan you filthy whore!!".

Mutta täällä Honkkarissa on nyt tosiaan aika mennyt pelottavan nopeasti. Ja kirjoittaminen on jäänyt ihan vaan siitä syystä, että koko päivän tarpomisen jälkeen kello onkin yhtäkkiä jo taas lähellä keskiyötä ja on pakko mennä nukkumaan, sillä herätys on klo 7. Pitää hidastella tahtia, ei vanha jaksa. Lisäksi epäsosiaalinen ihmistenvihaaja kaipaa omaa aikaa tietokoneen parissa, meinaan tää kirjoittaminen on mulle terapiaa.
Lennettiin Hong Kongiin yhdellä vaihdolla, ensin Narita - Shanghai ja sitten Shanghai - Hong Kong, ja lentoyhtiönä toimi China Eastern Airlines. Ihan mukava veijari, varsinkin ruokapolitiikkansa suhteen kun kahden tunnin lennolla tarjoillaan kunnon sapuskat. Tuli pieni syöttöporsas-fiilis kun matkustuspäivän ruokasaldoksi pompsahti 5 lämmintä ateriaa. Elän syödäkseni, röh röh.
Hong Kongissa oli vastassa ihanainen Juusoni, tosin meidän jälleennäkeminen ei mennyt ihan niin näppärästi kuin elokuvissa. Hermojen kiristystä, väärissä paikoissa odottelua, vääristä porteista tulemisia, puheluita, jotka eivät koskaan menneet perille ja viivästyneitä tekstiviestejä. Niistä on ne aidot rakkaustarinat tehty. Sain tuliaisina Suomesta naamanhoitoputeleita ja nyt voin siis pestä kasvoni jollain muullakin kuin palasaippualla (lol). Lisäksi Juuso toi salmiakkinamusia, mutta ne syötiin heti, joten kuvaa ei ole saatavilla. Alla olevat kirjat tilasin Suomalaisesta kirjakaupasta ja Juuso nouti ne ennen lähtöä maailmalle. Pääsee jatkamaan kahden ruotsalaisdekkarin jatko-osia sekä Eat,pray,love:n jatko-osaa. Jee!
Näkymä huoneistomme ikkunasta

Me yövytään täällä Honkkarissa vuokrahuoneistossa, jonka vuokrasimme Airbnb:n kautta. Ensimmäinen kerta kun tätä palvelua käytetään ja koko hommaan törmäsin Suuntana maailma-blogin kautta. Kuulosti sen verran fiksulta ja hyvältä, että päätettiin kokeilla. Hong Kongissa on hotellit niin kalliita, että tämä kahden makkarin asunto Kowloonin ytimessä tuli paljon halvemmaksi henkilöä kohti. Meidän majoitus Taipeissa on myös palvelun kautta hankittu ja tämän jälkeen on tarkoitus kirjoittaa omista kokemuksista tarkemmin. Nyt vain totean sen, että toimii kuin junan vessa! Ja itselle, viitaten jälleen näihin sosiaalistumisongelmiin, ei sohvasurffaus ole koskaan kuulostanut omalta jutulta, sillä siinä ihan kirjaimellisesti pyöritään toisten nurkissa. Ja vielä ilmaiseksi! Hyi! :D Mä mielummin maksan omasta rauhasta ja silloin ei jää mitään ns. "velkaa". Mutta niin, tämä on jälleen kerran vain ihmisvihaajan mielipide asiaan!

Huoneistomme on aivan loistavalla sijainnilla täällä Kowloonissa, Jordan ja Austin - metroasemien välissä. Joka päivä katuja pitkin tallustellessa löytää uusia paikkoja ja mielenkiintoisia kauppoja. Tämä on kaupunki jossa todellakin uusi katu on uusi maailma. Ikinä ei voi tietää mitä nurkan takaa löytyy. Meidän kuppaset 5 yötä, eli VAIN NELJÄ PÄIVÄÄ, eivät kyllä riitä mihinkään! Tässä nyt maksellaan heti alussa niitä "oppirahoja" siitä, että buukkailee kaiken etukäteen eikä mieti niin tarkkaan päiviä. Yksi näistä neljästäkin päivästä meinaas meni Macaon reissuun joten aika haipakkaan tässä on saanut mennä. 

Tännekin voi sitten reissata myöhemmin uudestaan ;)2 kommenttia:

 1. Oooh, ihania kuvia taas kerran!

  Mitä Airbnb:hen tulee, itse olen sen toimintaan todella ihastunut! Nykyään katson aina ensimmäisenä mitä Airbnb:llä on tarjota, koska majoittuminen paikallisen kodissa on persoonallisempaa, usein mukavampaa, laadukkaampaa ja monesti myös halvempaa kuin hotellissa (ERITYISESTI kaksin/porukalla, mutta yksinkin juuri säästöin rahaa kun Suomessa matkustin). Olen myös sohvasurffannut nuorempana ja majoittanut itse matkailijoita, mutta iän myötä minusta on tullut omaa rauhaa arvostava puolierakko, joten muiden nurkissa pyöriminen (ainakaan ilmaiseksi) ei ole enää se ideaalein vaihtoehto, ainakaan joka matkalla :)

  Mutta mukavia lukuhetkiä ja matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja kiitos kommentista! :)

   Onneksi on muitakin erakoita, jotka ymmärtää! x)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!