lauantai 12. lokakuuta 2013

Hengailua Taipeissa

Enää yksi päivä jäljellä täällä Taipeissa, kylläpä aika rientää! Ja mitä tässä on tehty? No ei paljon mitään! Hong Kongin hektisyyden jälkeen tuli kyllä taas niin matomainen olo ja täällä alkaneet sateet ovat hioneet flegmaattisuuden huippuunsa. Tästä valitettavasti nyt vähän niinkuin tuli "syödään ja paskotaan"- maa, jossa ei paljoa muuta sitten tehdäkään. Tämä ei todellakaan ole maan tai kaupungin vika. Kisaväsymystä pukkaa ja sitten on pakko ottaa vaan lepiä.

Taiwan on kyllä mielenkiintoinen paikka ja tänne voisi tulla pidemmällekin reissulle paremmilla resusseilla kiertelemään muuallakin kuin naapurikortteleissa etsien ravintoloita (joita on muuten enemmän kuin laki sallii). Omasta laiskuudesta kertoo myös sekin, ettei ihan tarkalleen edes tiedä mikä tämä maa on miehiään. Historiaa tiedän jonkin verran kiitos Aasian kurssien, mutta pintaa syvemmälle en kyllä ole päässyt. Näin viikon elelyn aikana on omana huomiona syntynyt ajatus maasta, joka on puoliksi kiinalainen ja puoliksi japanilainen. Täällä handlataan englantia paljon paremmin kuin Kiinassa tai Japanissa, porukka on ystävällistä (toisin kuin kiinassa) ja meno on jotenkin länkkärimäisittäin vähän vapaampaa. Täällä on paljon japanilaisia ravintoloita ja todella paljon eurooppalaisia autoja.


Meillä päivät ovat kuluneet mukavasti safkatessa, tehden muutamia retkiä kaupungin sisällä, käyden night marketeilla ja vaan tuhnuillen täällä ihanassa kattopuutarhassa. Tuli katsottua viidessä päivässä Game of Thronesin 3. tuotantokausi...Hups. Mä olen jo aika kypsää kauraa Thaimaata varten! Haluan sinne nyt heti ja onneksi maanantaina pääsee jo haistelemaan Bangkokin katkuja. Tunnen ikävää jopa Khaosania kohtaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!