sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hong Kong Islandilla poukkoilua

Ensimmäisenä Honkkaripäivänä lähdettiin kohti Hong Kongin saarta tarkoituksena päästä käyttämään Star Ferrya, joka operoi Kowloonin ja Honkkarin välillä ja kipuamaan Victoria Peakille ihastelemaan maisemia. Ferryn käyttö onnistui (ja halpaakin oli, 2$ eli 0,20 e), mutta Peakille päästiin vasta seuraavana päivänä kiitos meidän huonon valmistautumisen ja järjettömien turistijonojen. 

Saatiin kuitenkin tuhlattua hyvin aikaa ihmettelemällä saaren eroa Kowloonin huudeihin. Meinaan täällä Honkkarin saarella sitten raha haisee ja pieni reppureissaaja tuntee olonsa hyvinkin pölyiseksi. Pilvenpiirtäjiä silmänkantamattomiin ja ostoskeskuksia Guccin, Pradan ja Luis Vuittonin liikkeillä varustettuna. Me ei uskallettu kuin "ostarin" ilmaiseen vessaan.Hyvin brittiläistä, kiinalaisin maustein

St. John´s Cathedral

Victoria peakin totaalisen missauksen vuoksi eksyttiin Hongkongin Zoological and botanical gardensiin, jonne päästiin pistävää kuumuutta pakoon. Nyt sitten hieman noottia tästä paikasta. Ulkomaillahan nyt on aina vähän niin ja näin, että uskaltaako mennä eläintarhaan tai joihinkin eläimiä sisältäville retkille kun ei voi koskaan tietää. Jotenkin sitä ajatteli, että tuollaisen rahamestan ytimessä oleva tarha on varmasti tosi jees. No ei kyllä ollut. Itse en edes ole mikään suuri aktivisti, mutta en kyllä kuolemaksenikaan halua tukea eläinten huonoa kohtelua ja vielä jotenkin "mässäillä" sillä tyhmänä turistina. Tuolla tuli vähän mälsä fiilis ja lähdettiin sitten suhteellisen nopeasti pois kun muutama häkki oli tullut kierrettyä.

Kaikki apinat olivat aika pienissä häkeissä ja yhden häkin apinat olivat täysin ilman mitään vihreää (vain pari puun oksaa millä istua ja kiipeillä). Tuo alla olevassa kuvassa oleva oranki ja sen kaverit vaan istua möllöttivät apeina ja kun tarhan työntekijä koitti heittää palmunlehteä ylöspäin orangin napattavaksi, katseli se passiivisena lehden nousua, koukisti hieman sormea ja antoi lehden pudota takaisin alas. Yhdessä häkissä iiiihan pieni (omaan silmään vastasyntyneen oloinen) apiananpoikanen roikkui häkin kaltereissa yhdellä kädellä ja huusi sydäntäsärkevästi eikä sen emo tehnyt mitään. Toiseen häkkiin oli laitettu kolme marakattiapinaa ja yksi vesisika, ja häkin pohjana toimi BETONILATTIA. Vesisika elää kaikkitietävän Wikipedian mukaan trooppisen Etelä-Amerikan tulvatasangoilla laumoissa. Ei taida betoni kyllä kenenkään mielestä olla lähelläkään tulvatasankoja. HYI!

En voi suositella kyllä paikkaa kenellekään. Vaikken mikään eläinekspertti olekaan, niin kyllä tuo paikka oli suhteellisen ankean näköinen. Piti ihan käydä lukemassa Tripadvisorin kommentteja ja yllättävän paljon siellä kyllä kehutaan paikkaa, vaikka onneksi on niitäkin, ketkä kiinnitti huomiota myös eläinten oloihin ja antoivat paikalle huonot pisteet. Hyh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!