torstai 10. lokakuuta 2013

Hong Kongin massit

Ensimmäinen matkakohde junareissun jälkeen oli Hong Kong jossa vietettiin viisi yötä ja neljä hyvin nopeasti ohitse vilahtanutta päivää. Vaikka Honkkari on suuri ja mahtava kaupunki pilvenpiirtäjineen voi mielestäni täälläkin pärjätä kohtuullisella päiväbudjetilla (jos ei ostele mitään lenkkareita samalla!). Yöpyminen oli meillä Airbnb:n kautta ja se maksettiin jo Suomessa, mutta lisään sen tähän menolistaan ettei yöpymiseen tule vain nollaa. Huoneiston vuokraaminen tuli meille paljon halvemmaksi ja mukavammaksi vaihtoehdoksi kuin hotellihuoneet.

Money, money, money:

Yöpyminen: 137,33 €
Liikkuminen: 60,60 €
Syöminen: 77,20 €
Ostokset: 82,30 €
Nähtävyydet: 25,20 €

YHTEENSÄ 382,67 €
( 76,53 €/pvä)
 

Liikkumiseen sisältyivät melkein 10 euroa maksanut metrokyyti lentoasemalta ja sinne takaisin, metron käyttö Hon Kongissa (joka on onneks edullinen 0,40-1,5 e hinnoilla) ja lauttaliput Macaoon ja takaisin.

Ostoksiin oli laskettu Adidaksen lenkkarit, postikortit ja -merkit Suomeen, pyykkien pesu sekä paketin lähetys Suomeen.

Nähtävyyksissä on mukana Victoria Peakin tram ja näköalatasanne sekä Lantau-saaren kaapelihissi Buddhalle ja takaisin.

Jos vielä joskus pääsen takaisin Hong Kongiin niin mulla on jo kaksi paikkaa, joihin haluan mennä ja jonne nyt ei kerennyt/tajunnut mennä:

- Lamma Island, johon huomioni niin kiinnittyi Running with wild horses-blogia lukiessa

- Kowloon Walled Cityn paikalla, johon on nykyään rakennettu puisto (tämä on jotenkin vaan ihan oman käsityskyvyn ylittävä paikka ja "harmi" ettei sitä ole enää olemassa)

Lisäksi olin lukenut ja nähnyt valokuvia Hong Kongin ahtaista pilvenpiirtäjistä jo Suomessa eikä tämä lyhyt oleskelu maassa/kaupungissa suonut niin hyvää mahdollisuutta oikeasti nähdä näitä hulluja taloja ja pienen pieniä kujia. Sitä ei välttämättä ole kylläkään kiva nähdä, mitä näiden talojen sisältä löytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!