torstai 3. lokakuuta 2013

Japanin rahat

Sitten tähän väliin vielä kun Japani on suhteellisen tuoreessa muistissa yhteenvetoa tuhlatuista rahoistani nousevan auringon maassa. Japani on kyllä sellainen paikka minne voi hassata jokaikisen penninsä, mutta yllättävän vähälläkin pärjää vaikkei ihan nälkäkuolemaa näkisi askeettisella elämäntavallaan. Ei pitäisi siis ihmisillä olla enää tekosyynä olla menemättä Japaniin (ja siis kuitenkin haikailla matkasta sinne) rahojen puute. Lentoja saa Finskiltä 800 eurolla ja jos välilaskuja haluaa harrastaa niin sitten pääsee vieläkin halvemmalla. 

Meidän kaikki hotellit/hostellit/ryokanit maksoivat naama/yö 14 e-28 e. Kaikissa oli wifi (meille se tärkein aspekti) ja ilmastointi. Wc oli joko käytävällä ihan lähellä tai omassa huoneessa. Myös jääkaappi oli aina saatavilla, jos ei omana niin sitten yhteisissä tiloissa. Kaikki paikat olivat tatamimatoilla ja patjoilla, mutta sängyt olivat pehmeitä ja peitot liiankin muhkeita lämpimiin ilmoihin. Emme siis yöpymisessäkään mielestäni hirveästi tinkineet mistään. Halvemmallakin varmasti pääsee dormeissa nukkumalla, mutta itselle hektisen päivän jälkeen on tärkeää olla omassa rauhassa, varsinkin kun se muihin travellereihin verkostoituminen ei ole pahemmin kiinnostanut, niinkuin me kaikki jo hyvin teidämme, heh heh.

Hotellimme Japoniassa:
            Asakusa Hotel Wasou 


Rahanmeno, 14 päivää:

Yöpyminen 338 €
Liikkuminen (JRpassi ei mukana) 66 €
Syöminen 251 €
Ostokset (myös postikortit, pyykit, adapteri yms.) 99,80 €
Nähtävyydet 31,70 €
Pankin nostopalkkiot 46,47 € (alkaa käymään kalliiksi...)
Muu (tatuointi ja hiustenleikkuu) 477,70 €

YHTEENSÄ 1310,70 €
ilman tatskaa = 883 €

Jolloin päiväbudjetiksi tulee 63 euroa.
Jos vähentää yöpymisen, kahdessa viikossa tuli tuhlattua siis 500 euroa ruokaan ja muihin systeemeihin. Olenhan siis tuhlannut yhdessä päivässä enemmän Lontoossa joskus vanhoina hyvinä aikoina... :D
Kaikki on suhteellista!
Shinjukun ihmisvilinää


Tiedän nyt mitä toivon joululahjaksi...
Tuolla erotiikkaliikkeessä ollessamme sain muuten ujohkon koputuksen olkapäähäni ja käännyttyäni japanilainen pukumies ojensi käyntikorttinsa ja pyysi soittamaan. Otin kortin vastaan kiittäen, mutta sisäinen pikkutyttöni itki hämmentyneenä kyseistä tapahtumaa.
Shopping spree! Daiso, 105 yenin kauppa joten kehtaa törsäillä. PS. Nyt on posliinikissakin hankittu tulevaa takanreunusta varten.

Tokiossa tuli käytyä myös kampaajalla, mutta eipä tämä reuhka tuon päivän jälkeen ole näyttänyt yhtään sen paremmalta kun ei sitä itse osaa föönillä ja kammalla saada taikoja aikaan.

Daiso, 105 yenin liike, henkilökohtainen paratiisini Japanin maassa. Täältä löytyy kaikkea mahdollista (japanilainen versio Vapaa Valinnasta) huokeaan hintaan. Viimeisinä päivinä piti käydä vielä ostamassa jotain ihanan turhaa tuolta, mutta se olikin mennyt remonttiin. Fuuuuu...
Stella-baari Asakusassa, aivan ihanaa henkilökuntaa, mutta musana jotain räppiä ja RATM:a. Sitä oli hienoa "tanssia".

Illan ystävämme, japanilainen Juusou (haha!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!