sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Night Markets @ Taipei

Yömarkkinat ovat hyvä paikka tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin (ellei kaikki esillä oleva aiheuta oksennusreaktiota), hankkia tuliaisia ystävilleen sekä löytää kaikenlaisia hauskoja juttuja myös itselleen. Varsinkin vaatteiden suhteen yömarketeissa pääsee tekemään edullisia löytöjä, jotka kannattaa hyödyntää jos omasta garderoobista vielä puuttuu jotakin olennaista. Kävimme Taipeissa Shida night marketilla, joka on tässä kävelymatkan päässä meidän asunnosta ja Shilin night marketilla, jota pidetään suurimpana markettialueena Taipeissa.
Shida marketin yleisin ruokakoju-tyyppi näytti olevan tällainen "valitse grillattavasi", joita oli melkeinpä vieri vieressä järkyttävien jonojen kera. Omaan silmään kaikki tarjolla oleva näytti vähän liian eksoottiselta (nipoperse nostaa päätään) ja haju oli lempeästi kuvailtuna kuvottava. Sama haju lävähtää naamalle oikeastaan missä tahansa käveleekin ja saa omat sisuskalut kääntymään nurin. Ajattelin ensin, että kyseessä on eläinten raaka maksa tai muut sisäelimet mitä grillaillaan noissa katukojuissa, mutta nyt tarkemmin asiaa tutkittuani hajun lähde onkin stinky tofu! Ei ole pelkoa, että meikäläinen tulisi tuota koskaan maistamaan...


Shilin marketille pääsi kätevästi metrolla, paikka sijaitsee kahden metropysäkin välissä ja on aikalailla ihan sama kummassa jää pois (Jiantan tai Shilin station). Marketille on selkeät kyltit, mutta perille löytää myös vain seuraamalla ihmismassaa. Väentungoksesta ahdistuvat voivat kokea pientä paniikintynkää täällä, sillä ihmisiä on aivan älyttömästi ja eteneminen tapahtuu aina virran mukana (turha edes kuvitella, että pääsee kadun toisella puolella sijaitsevaan liikkeeseen vaikka kuinka siellä näyttäisi olevan jotakin kivaa).

Shilin marketilla oli paljon erilaisia kilpailuja markkinaväelle ja ilmassa oli vähän sellaista tivolimeininkiä. Oli kalaongintaa (yllä oleva kuva), tikanheittoa, kuulapyssyammuntaa ja muistipeliä. Jos meinaa voittaa jättimäisen pehmolelun joita on joka kojulla esillä, ei yksi pelikerta todellakaan riitä. Loppujen lopuksi pehmosta joutuu maksamaan melkein ostohinnan, joten pelejä ei kyllä kannata suurten  voittojen perässä räiskiä.

Markettialue koostuu katetusta alueesta jossa pääasiassa on näitä kilpailukojuja ja turistikrääsäkojuja. Katettua aluetta kiertävät ravintolat ja ympäröivillä kaduilla on vaate- ja kenkäkauppoja sitten silmänkantamattomiin. Tarjousvaatteita myydään yleensä liikkeen edessä erillisellä rekillä. Hinnat olivat aika samaa tasoa Thaimaan kanssa (rättejä 100-200 $), täällä ei tosin tullut mieleen tinkailla kun hinnat olivat valmiina esillä. Food court löytyy katetun alueen alakerrasta ja siellä sitten olikin ruokakojua kojun perään. Siellä myös tuo stinky tofun ödööri oli sen verran voimakas, että Juuson jäädessä syömään meikäläinen lähti ylös hengittämään normaalia ilmaa.


Me saatiin käytyä läpi tasan yksi kaduntynkä tuolla ollessa ja aikaa meni kuitenkin melkein kolme tuntia. Katseltavaa ja ihmeteltävää riittäisi monellekin illalle ja tuolla jos missä kannattaa tarrata kiinni mielenkiintoiseen vaatteeseen/tavaraan jos sellainen tulee vastaan. 100% varmuudella ei sitä enää seuraavalla kerralla löydä.

- Kuvat Juuson ottamia kun itseä laiskotti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!