maanantai 21. lokakuuta 2013

One night in Bangkok...


Vietettiin Bangkokissa itse asiassa 2 yötä, mutta nekin vain puoliksi sillä joko sitä tultiin lentokentältä tai oltiin menossa lentokentälle. Yhden päivän aikana kerettiin palloilemaan Khao Sania päästä päähän, käymään hieronnassa (aah!), syödä vihdoinkin fried ricea ja ostamaan "tarpeellisia" tavaroita meidän biitsielämää varten. Hotellillamme oli kattouima-allas (how fancy is that) jossa myös vierailimme, mutta kauaa ei sielä pystynyt kyllä olemaan. 

Jännä huomata kuinka erilainen ilmasto täällä Kaakkois-Aasiassa vaan on verrattuna Itä-Aasiaan. Japanissa oli kuuma, Honkkarissa oli kuuma, mutta täällä, täällä on kuumaa ja kosteeta ihan omalla tavalla. Jokaikinen kehon ihohuokonen käy ylikierroksilla ja sitä valuuttaa hikeä vain seisomalla paikoillaan. Näin viikon jälkeen alkaa pikkuhiljaa tottua ainaiseen limaisuuteen ja yöllä tuuletin tuntuu jo kylmältä kun se on hitaimmalla nopeudella. Oli vaan pienoinen järkytys, että siirtyminen Itä-Aasian ilmastosta oli järkyttävämpää kuin Suomesta siirtyminen näille leveyspiireille.

Bangkok ei ole todellakaan ollut mun lempparilistalla heti. Sitä on pitänyt sulatella useamman reissun ajan ennenkuin sen positiiviset puolet ovat pikkuhiljaa nousseet esiin. Khao San on hyvin väärä paikka jos haluaa minkäänlaista "aitoa" haisua kaupungista, mutta samalla se on kaikessa irvokkuudessaan ihan omaa luokkaansa. Vähän kuin oma pieru; haisee pahalle, mutta silti naurattaa. Se on myös paikka josta saa helposti hankittua matkaajalle kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman sekä ostettua ehkä vaivattomimmin jatkoyhteydet muualle maahan (pieneen lisähintaan tottakai). Meidän Bangkok-tutkimukset alkaa sitten tammikuussa jolloin on melkein 5 kk aikaa tutkia kaupunki läpikotaisin. Nyt kyseessä oli vain nopea läpikulkumatka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!